Bolehkah ku undur

Those Were the Days – Mary Hopkin – Year: 1968

Once upon a time there was a tavern…
Where we used to raise a glass or two
Remember how we laughed away the hours…
And dreamed of all the great things we would do?

Those were the days my friend
We thought they’d never end
We’d sing and dance forever and a day
We’d live the life we choose
We’d fight and never lose
For we were young and sure to have our way.
La la la la…
Those were the days, oh yes those were the days

Then the busy years went rushing by us
We lost our starry notions on the way
If by chance I’d see you in the tavern
We’d smile at one another and we’d say….

Just tonight I stood before the tavern
Nothing seemed the way it used to be
In the glass I saw a strange reflection
Was that lonely woman really me?

Through the door there came familiar laughter
I saw your face and heard you call my name
Oh my friend were older but no wiser
For in our hearts the dreams are still the same….

©Kujie

– Saya suka lagu ni…kalau tak suka dok dendiam ye..tuan rumah tengah down.

– Cikgu BI saya form 2 ( Cikgu Teoh) pun nyanyi lagu ini sambil main gitar, blouse beriben merah, berskirt hitam di atas pentas sewaktu majlis ” Hari Penyampaian Hadiah” hujung tahun.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Lagu ni, cikgu Bahasa Inggeris opah yang bagi kat kami. Dia bagi kami lirik yang dah di cantas, kemudian dia pasang kaset dan suruh kami dengar lagu tu dan suruh kami isi kekosongan pada lirik lagu tu. Inilah first time opah dengar lagu Mat Salih dan mula dari situ opah suka lagu Mat Salih. Sebab ikut trend sebenarnya, kat asrama, apa org yang fofuler suka, kita pun suka dengan harapan kita juga akan jadi fofuler… ahakz… 😳

    ODs last blog post..Ini Baru Adil, Bukan?

  2. semoga semangat kak jie pulih seperti sedia kala…

    Kita layan lagu ni… lalaaalaaa lal alalalaa 😉

    samdaddycools last blog post..Kursus di Batu Pahat

  3. erm..lagu yang boleh dilayan…
    rasa damai jer dengar..tak hingar bingar..
    tapi..ni first time izzah dengar..:)

    izzahs last blog post..Betul ker apa yang saya buat nie….

  4. Ni lagu favourite my wife nih tapi saya punya fav lagu Queen (rock group penyanyi gay yang dah mati tu) tajuk sama Those Were The Days of My Life

    kruel74s last blog post..Trade secrets

  5. hik hik hik.. la la la la la…

    hehehee

    terasa macam jejari ini pun sama terlompat-lompat, terkedek-kedek menari di atas keyboard ini sebaik mendengarkan lagu yg superb classical forever evergreen. hehhee

    erk! ekau down tu… mcm jatuh tangga gak ke? huhuhu

    :roll: :roll: :roll:

  6. lorr…apsal kak down nih??
    meh kasi up sket! :roll:

    • @chekguBH,

      agaknya dia tengah main jongkang-jongkit kot, erk kata mat saleh see-saw..

      jadi turn si kujie kat bawah lah pulak tu…hehehhee

      :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  7. Kak Jie… meh layan lagu ni pulak Baitul Maqdis. Moga membangkitkan semangat dan alFatihah kepada para pejuang menegakkan agama Allah di muka bumi ini…

  8. huk3. i like. bes gle lagu ni. kak jie ade lagi x lagu2 yg mau direkomen. mau masuk playlist

  9. Ooo…. Tie pun suka lagu ni… lagu zaman kita dulu, ekekekee……

    Ties last blog post..Mohon berdoa untuk Puan Tirana

    • @Tie,

      uiks.. lagu zaman remajo ekau lah yo..hehhehe

      mesti maso tu korang pakai skirt pendek, sambil terlompek2 kat dopan laman rumah.. sambil berangan2 kekonon kat taman bunga lah tu..

      wakakkak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  10. tatau nyanyi la kak jie..takut ujan turun :mrgreen:

    sallys last blog post..Terima kasih Cikgu

    • @sally,

      Elok gak tu Sally…… kat KL ni dah lama tak hujan.. hehehehe

      Nyanyilah satu lagu sally..

      heheheh

      :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  11. hurm rasa macam jalan-jalan kat taman dan lompat lompat ikut irama lagu ni…
    la la la la…

    lebuhraya kehidupan takdak u turn…kalau penat masuk r&r…mafhum kata2 kak jie yg lepas2..ayat betul tak ingat 😳

    izas last blog post..Dikala Malam Tidurkan Senja…