Can I Hold You Tonight

I am alive, just busy! :lol:

Baru balik dari jemput mak dan anak menakan di R&R Rawang yang datang dari kampung. Masuk highway ikut Bukit Beruntung dan keluar ikut Rawang.

Orang Kelantan, tolong translate kalau boleh. Saya orang Baling, fahamlah juga sikit-sikit. Tapi part cakap Siam tu tak faham.

Lawak sungguh….jurunikah siap tanya dah ‘masuk jawi’ ke belum.
Baru masuk balut pun dak bueng laie… ha ha ha

” aku nikah akan dikau Bidah dengan Musa berisi kahwinnya , pak dia berwalikan akan daku dan belanja pat ratus lima puluh …”

” aku terima nikahnya dengan isi kembeng….” hahaha

©Kujie – sepanjang minggu yang sejuk……..

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. along ngah spm skang kan? mesti kak jie pon bz bagi sokongan dari jauh! 🙂 good luck untuk along..

    lawak giles!! isi kambeng 😆
    teringat husband mase akad nikah dulu, mase akad suara suara cam dgr tak dengar jek.. tapi time bace taklik elok pulak kuat suara 😆
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..cara untuk meningkatkan metabolisma anda =-.

  2. Cerita NIKAH ni mengingatkan saya hari sangat penting untuk saya BESOK……terima kasih (demam ni..ujian kecil dari Allah)
    .-= denaihati´s last blog ..Sediakan Payung sebelum Hujan =-.

  3. Fathiha Zainal says:

    Hahaha!! Terima isi kambeng??? Haduyaiii…
    .-= Fathiha Zainal´s last blog ..Tajuk tidak penting di sini. Jadi, apa yang penting?? =-.

  4. samanosuke_04 says:

    haha, dah byk kali tengok video nie.. tapi sebab memang dah berdarah kelantan, so x lawak sangat senanye..
    .-= samanosuke_04´s last blog ..Lelaki dan Pencuci Muka… =-.

  5. wakakak..

    lawak sehh.. hehehehe

    maza dah tengok video ni dolu2… hehehhe
    thanks kujie

  6. cmne la nk kwin ni, tkt pmpn ltk hantaran tggi..hehe 😀
    .-= x-po´s last blog ..KATA CARIAN ‘BOGEL’, ‘SEKS MELAYU’, ‘MELAYU BOGEL’ LARIS BAGAIKAN PISANG GORENG PANAS =-.

  7. Tie kat sini dah kesejukan. Semalam hujan dengan ribut sekali. Hari ni matahari mogok. Sekarang ni rasa macam nak demam. Malam ni nak gi farmasi, nak cari ubat. Takut sakit nanti tak boleh nak urus projek minggu ni, hu hu…
    .-= Tie´s last blog ..Crusty Pie =-.

    • @Tie, uiks.. Hujan! Proje! hmmm
      ada interconnection nie… wink! wink! wink!

      wakakkakaa

      (psst: maza lak, kekembungan. terlantar kat rumah jer)

      • @maza,

        Ooiit ! Projek rahsia tau ! Maza fikir apa, ekk?

        Tu kembung perut kenapa pulak ? Banyak minum kopi ke ?

        Sapu minyak yu yee cap limau laa…. waakakaka………….
        .-= Tie´s last blog ..Crusty Pie =-.

        • @Tie, huhuhu

          sakit perut terlebih makan kek hari jadi maza malam tadi kot.. huhuhu

          😉 😉 😉
          .-= maza´s last blog ..Plus bukan untuk satu tujuan! =-.

          • @maza,

            Hari Jadi ?

            Lor…. napa tak bagi tahu ? Kalau tak, tentu Tie buat kek harijadi khas untuk maza. Bolehlah Tie tayang kat blog, dan perhabiskan semua, uwaaaa……… :mrgreen:

            Psst – Happy birthday la Pokcik ! Dah semakin tua tu….. Semoga panjang umor dan mewah rezeki serta bahagia disamping keluarga….

            Err…. maaflah Jie. Hari ni kita dua orang sembang kat sini jap!
            .-= Tie´s last blog ..Crusty Pie =-.

  8. Nasib baik dia terima akad, kalau pengantin dia cakap “Terima Kasih”, Mcam mana? Hehe
    .-= mrozaidi´s last blog ..Kukubesi VS Chottouch GATHERING =-.

  9. Sekarang pun tengah hujan kak! Saya nak pergi mana pun susah! 🙁
    .-= tekkaus´s last blog ..Before The Cats & Dogs… =-.

  10. Minggu ni takleh kemana2..dok rumah plak kejap2 lapar nak makan….hujan diluar tak henti2….cuma lebat dan rintik jer bezanya….nikmat betul kalau dapat ubi rebus dan air kopi…

  11. betul kak, sepanjang minggu yang sejuk. tak kena gaya selalu terlajak (ha3). apatah lagi bagi rakan-rakan yang baru kawen tu kan? (ha3).
    .-= megat´s last blog ..Drama Rumah Kedai TV3, Perlukah Diulang Tayang Kembali? =-.