Cerita Pendek Yang Termalu

Saya suruh Along tengok Cik Serena, dah 2 hari tersadai. Hari tu saya cuba hidupkan tak mahu. Sebab ada kereta lain, pilihan lain saya abaikan je Cik Serena sejuk bawah pokok ceri depan rumah.

Mungkin pengikat bateri tak ketat  sebab minggu lepas jadi macam tu. BIla cuit-cuit, usik sikit dah hidup. Encik suami tak ada, sikit-sikit bolehlah jengok cuit-cuit apa yang patut. Kalau dia ada buat-buat muka innocent tak tahu apa satu pun pasal kereta. Tips untuk isteri-isteri ni… kalau suami ada,  sengaja buat² tak tahu  sebab biar suami rasa diri dia sangat² diperlukan  oleh isteri … tak perlu tunjuk pandai..:lol:

Dari luar pagar saya dengar Along menjerit … 

“mama ni…………. kalau letak D memanglah tak boleh stat! “

Glurp!! macam budak baru dapat lesen kereta, boleh pula tak check gear, terus je putus asa. Kereta automatik kalau letak selain P, memang tak hidup. Statlah sampai nak terputus urat pun.

” saya pun pernah juga jadi  macam tu Kak Jie, siap telefon Perodua Service … Dia cakap ” encik tengok gear tu letak kat mana”

Adik ipar saya pun ada pengalaman macam tu. Mesti orang lain pun ada, kan… kan…

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. baru tahu..tima kasih
    Jom terjah post menarik dari Jawatan Kosong Kerajaan ..Jawatan Kosong Di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)My Profile

  2. Looo….patutlah dulu kereta auto tu tak hidup hidup…siap hentam stereng lagi..huhu
    Jom terjah post menarik dari Nancypoh ..5 Faedah Terbesar BloggingMy Profile

  3. 😉 ish ish ish

  4. Mahyuddin MAA Takaful says:

    betul tuu kadang2 benda simple macam nii kita tak perasan
    Jom terjah post menarik dari Mahyuddin MAA Takaful ..Smart Medic 100 (Kad Perubatan)My Profile

  5. Nur Iena (Cahaya ketenangan) says:

    x der x beli lorh….hihihi 😉 😐 😡 😈 🙂 😯 🙁
    :roll: 😛 😳 😮 :mrgreen: 😆 💡 😀 👿 😥 😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗

  6. Nur sakkinah says:

    yelah…pnah bawak kete………aq pon prnh haha…..ko saper arghhh….. ❓ …… 😕 😳

  7. Nur sakkinah says:

    😥 😎 ➡ 😕 ❓ ❗ 😆 💡 😀 😳 😮 :mrgreen: :roll: yee…mmg kelakar 😉 😐 😡 😈 🙂 😯