Don’t Drive And Tweet

Kerana Twitter begitu mudah untuk digunakan, orang tweeting dari tempat yang paling tidak mungkin kita fikirkan.

credit :penn-olson.com

Kedudukan nombor #2 – di dalam bilik air.

Untuk tweetps yang sedang bergerak memandu ke tempat kerja, walaupun Twitter amat menyenangkan dan menyeronokkan, yang terbaik adalah tweet pada waktu yang tepat – waktu bekerja! ( macam tak kena je nasihat ni…hehehe ):lol:

Nota : Twitter telah menukar tagline rasmi mereka yang lebih bersifat peribadi dari “What are you doing?” kepada status lebih komersial “What’s happening?”

©kujie – What are you doing? – aku tengah berak! ( sebab kenapa bilik air menduduki carta no# 2 )

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

43 thoughts on “Don’t Drive And Tweet”

  1. hehehehe… henpon saya kalau berbunyi waktu saya sedang memandu pun jarang yang saya angkat, kecuali ada tempat yang selamat untuk berhenti seketika… sayangkan nyawa sendiri lebih dari panggilan telefon.

    tapi macam kak jie, telefon ni pun jarang berbunyi, lebih banyak berurusan melalui email.
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Dari kerana mata…My Profile

  2. ha…baru buat entri pasal twitter…sila la…sy masih kurang berminat dgn twitter ni sebenarnya..sekadar buka sat2 je..tp disebabkan internet kolej ni dah mula block fb…so terpaksalah buka twitter sbg alternatif lain
    Jom terjah post menarik dari afiq aiman ..Macam Mana Nak Manfaatkan TwitterMy Profile

  3. Sekarang ni memang kerap sungguh saya melihat yang memandu sibuk menaip di telefon, tidak kurang juga yang menunggang motorsikal, huhuhu… memang merisaukan, kita pulak yang terpaksa mengelak dari diorang semata-mata kerana takut terlanggar nanti.

    Semoga bersama-samalah kita memikirkan keselamatan orang lain juga semasa kita melakukan aktiviti seharian.
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Dari kerana mata…My Profile

  4. sib baik. saya hanya guna twitter di depan komputer (bukan dalam tandas)..tak guna melalui handphone..so dapat kurangkan ketagihan..hehehe

    bahaya kalau sampai memandu pun nak tweet..tahap ketagihan melampauuu
    Jom terjah post menarik dari Faizal ..DiGi iPhone 4 LifeMy Profile

  5. hehe klakar tp bahye tu.. drive leh tweet2 tp ramai camtu la. update trepik bole.. siap pics pun ade tu.. mmg twitter tegar… thx info ni kak kujie… 😉

  6. twitter….uish…saya tak terjebak lagi ni…
    cuma ada pesbuk!~..jer….sedang giat bercucuk tanam alam maya farmville…. :mrgreen:

Comments are closed.