Don’t Drive And Tweet

Kerana Twitter begitu mudah untuk digunakan, orang tweeting dari tempat yang paling tidak mungkin kita fikirkan.

credit :penn-olson.com

Kedudukan nombor #2 – di dalam bilik air.

Untuk tweetps yang sedang bergerak memandu ke tempat kerja, walaupun Twitter amat menyenangkan dan menyeronokkan, yang terbaik adalah tweet pada waktu yang tepat – waktu bekerja! ( macam tak kena je nasihat ni…hehehe ):lol:

Nota : Twitter telah menukar tagline rasmi mereka yang lebih bersifat peribadi dari “What are you doing?” kepada status lebih komersial “What’s happening?”

©kujie – What are you doing? – aku tengah berak! ( sebab kenapa bilik air menduduki carta no# 2 )

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. tweet bila depan laptop jer.. hhee.. ok tak? sempat lagi ek tweet masa dlm bilik air..
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Penghargaan dan PemberianMy Profile

  2. Nasib baek dia tak letak…atas katil bahaya owh..hohohoho :mrgreen: tapi macamanana dia tahu eh kak jie…?

  3. hehehehe… henpon saya kalau berbunyi waktu saya sedang memandu pun jarang yang saya angkat, kecuali ada tempat yang selamat untuk berhenti seketika… sayangkan nyawa sendiri lebih dari panggilan telefon.

    tapi macam kak jie, telefon ni pun jarang berbunyi, lebih banyak berurusan melalui email.
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Dari kerana mata…My Profile

  4. hehe..ok, kak jie update
    dah kantoi ye 😆

  5. mengaku pun
    nak offlien tengok ada
    esok pagi2 kak jie bangun pun masih ade…hehe 😆

  6. kadang2 aktif, kadang2 diam saja
    tapi skrg ni lebih diam…tweet yg perlu saja

  7. Kak Jie tak guna mobile internet, jadi update depan pc je 😆

  8. ramai ‘takut keseorangan’ didalam bilik air
    sebab tu masih nak berkomuniti juga 😆

  9. samalah – control diri berkadar sederhana dgn teknologi
    yang perlu2 saja

  10. cubalah……… hehe
    apa pun tak salah, kalau pandai kawal diri
    jgn berlebihan

  11. telefon Kak Jie ni jarang ada sms atau call
    kadang2 dibelek2 ditengok2….tak de sapa nak dihubungi 😆

  12. kadang tengok pun ok
    bile perlu, ada berita terbaru atau tegur sapa 2 -3 baris

  13. baca dah entri tu semalam
    semua ada akaun tapi kurang aktif, sedang2 saja

  14. hahaha…tempat ilham berlegar²

  15. kadang2 jadi tegar, kadang2 pandang sepi
    kadang2..saja tegur sapa dua tiga baris…

  16. lain..tweet lain….

  17. Ni rekod kak jie

    Tweeting Since: 2007-05-25 23:32:00 (3 years, 4 months, 9 days)

  18. semua ada fesbuk, twitter tapi masih dalam kawalan 😆

  19. cubanya..kalau kita boleh kawal diri
    apa saja sistem – bukan berbahaya :mrgreen:

  20. hehehe…sebab tu boleh masuk dalam statistik :mrgreen:

  21. tak sangka , kan?

  22. a’ah memang sekarang ni ramai betul bertweet.. 🙂
    saya jatuh hati dengan twitter lepas bro denaihati yang kenalkan
    Jom terjah post menarik dari zuls ..First Payout from @adlyadsMy Profile

  23. belum jadi pen’twitter’ tegar! :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari mrs azmi ..semalam kelam kabutMy Profile

  24. mrs jamal says:

    xyah tweet2, cakap kt tepon msg2 pown bahaya kan

  25. denaihati says:

    setahun dulu ketika saya mula jatuh hati denga twitter boleh dikira berapa sangat orang Malaysia yg ber twitter sekarang memang dah ramai sungguh.
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Panduan mengurangkan jumlah url di blogMy Profile

  26. wahwah
    no 2 toilet
    saya penyumbang
    😉
    Jom terjah post menarik dari joegrimjow ..DiGi iPhone 4 LifeMy Profile

  27. afiq aiman says:

    ha…baru buat entri pasal twitter…sila la…sy masih kurang berminat dgn twitter ni sebenarnya..sekadar buka sat2 je..tp disebabkan internet kolej ni dah mula block fb…so terpaksalah buka twitter sbg alternatif lain
    Jom terjah post menarik dari afiq aiman ..Macam Mana Nak Manfaatkan TwitterMy Profile

  28. masih belum sampai taham ekstrim tu lagi. lebih suka duduk diam2. hehe~
    Jom terjah post menarik dari ariff ..Ebook SEO Starter Guide Google TerbaruMy Profile

  29. Sekarang ni memang kerap sungguh saya melihat yang memandu sibuk menaip di telefon, tidak kurang juga yang menunggang motorsikal, huhuhu… memang merisaukan, kita pulak yang terpaksa mengelak dari diorang semata-mata kerana takut terlanggar nanti.

    Semoga bersama-samalah kita memikirkan keselamatan orang lain juga semasa kita melakukan aktiviti seharian.
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Dari kerana mata…My Profile

  30. heheheh… kita tak pernah bertwitter.. cukuplah blog ini dah fb yg kadang2 je bukak…
    Jom terjah post menarik dari kella ..Rezeki Antik lagiMy Profile

  31. Klik lah link yg disertakan, dan baca macam mana dia buat servey

  32. sib baik. saya hanya guna twitter di depan komputer (bukan dalam tandas)..tak guna melalui handphone..so dapat kurangkan ketagihan..hehehe

    bahaya kalau sampai memandu pun nak tweet..tahap ketagihan melampauuu
    Jom terjah post menarik dari Faizal ..DiGi iPhone 4 LifeMy Profile

  33. Pelik juga.. macamana boleh tau orang itu tweet dari washroom atau masa tengah drive? Canggih!
    Jom terjah post menarik dari Pala Maldini ..INI BUKAN OPEN HOUSE – EPISOD PREPARATIONMy Profile

  34. Hehe. Walaupun sampai sekrang saya masih tak reti nak pakai twitter, tetapi ranking no dua tu menunjukkan handphone android skang mostly kalis air…
    Jom terjah post menarik dari Khairi ..Fenomena Aneh di Youtube – CIkgu ShidaMy Profile

  35. hehe klakar tp bahye tu.. drive leh tweet2 tp ramai camtu la. update trepik bole.. siap pics pun ade tu.. mmg twitter tegar… thx info ni kak kujie… 😉

  36. twitter ku agak kurang aktif, hehe tapi yang tak tahan tu dalam toilet duk rank no 2
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Cara nak buat theme wordpress part 2My Profile

  37. Luth Textile says:

    salah satu daripada pengguna tegar.. hehe

  38. Salam kak jie,

    Selamat hari raya.. lama tak jengah sini. Sekali jengah pasti kene khatamkan entry hehe.

    Btw just nk inform kak jie add url saya dah bertukar. TQ
    Jom terjah post menarik dari Elyn ..Selamat tinggal f0z@l!NMy Profile

  39. twitter….uish…saya tak terjebak lagi ni…
    cuma ada pesbuk!~..jer….sedang giat bercucuk tanam alam maya farmville…. :mrgreen:

  40. aku tak guna twitter..selmat…hehe

  41. Alamak kak jie semua yang di atas tu semua saya buat, hadoiiii… Haha
    Jom terjah post menarik dari eiman ..Menerima Bungkusan Misteri Dari PosLaju MalaysiaMy Profile

  42. haha. statistik macam ni pun ada.
    erk, dalam tandas nak tweet pasal apa ye? hehe

Trackbacks

  1. […] ( saya tak tahu ID plus) . Buka  laman web http://www.plus.com.my pun tak jumpa ID twitter mereka.Don’t Drive And Tweet!sumber: penn-olson.comsaya bukan pakar bahasa, saya bukan makcik geek!  Pemilik tidak akan […]