Episode akhir Sindarela

Berakhir juga slot Lestary – Sindarela di TV3 malam tadi.   Nak tengok episode 26( 29/7/08) kat sini > Sindarela Episode Terakhir
Baca komen² kipas susah mati kat web TV3 tu rasa kelakar sangat. Ramai yang tidak berpuas hati ending macam itu. Itulah bestnya drama ini. Kesudahan yang diluar jangkaan kita. Tapi malam tadi Makcik Marry superb… 😀 baju kaler pepel gitu….tomel sangat!

Part dukung ke hulu ke hilir tu kelakar… 😀 bilalah nak merasa didukung macam tu. Peringatan untuk lelaki supaya berani mengambil peluang supaya tidak menyesal dikemudian hari.

Zoela : “Kelakian awak tidak cukup untuksaya”

Dalam hidup cinta boleh datang dan pergi.  Ketawa kerananya,  senyum kerananya dan menangis kerananya. Bermula dengan persahabatan segelintir pula  cuma  sedar bila  ia hilang semata² untuk rasa dihargai ,  ada yang percaya cintanya untuk selamanya.

Temui sebuah impian tak salah untuk kita berkorban bila mana hati kita rapuh menghadapi realiti, tangis… tangis semahunya tapi jangan biarkan hati kita terus rebah.  Sejauh mana kita kenal hati budi seseorang kita tetap tidak boleh buat penilaian. You have to let go and keep on moving.

Bermula dengan hati, anggan dan mimpi, sebesar mana pun kedudukan kita, segagah prinsip mampu goyah because of love.. because we are  human beings… mudah lemas bila cintanya lemah.  Kita harus kuatkan hati, percaya naluri….lafazkan cintaku mahukan dia…. – 😀 skrip ini bukan tepat..ikut qualiti telinga masing² ye…

Amylea – Aku Sindarela Ost Sindarela
perlukah aku menanti dirimu
dengan dirinya mengagungkan aku
mestikah aku pergi bersamanya
dengan dirimu sentiasa ku puja

pabila hadirmu mengaburi hatiku
meniti waktu mengisi saat kisah donggengku
lakaran bahagiamu itu menjanjikan aku
hanya akan selalu di dalam anganku

aku, aku lah Sindarela
hatiku diriku anganku mimpiku
cerita hidupku
akulah Sindarela Sindarela Sindarela lalala lalala

aku, aku lah Sindarela
hatiku diriku anganku mimpiku
cerita hidupku
akulah Sindarela lalala lalala lalala lalala Sindarela

sanggupkah aku hilangkan mimpiku
apa yang ku perlu antara keinginanku
adakah aku harus memilihnya
bila dirimu sentiasa ku puja

aku, aku lah Sindarela
hatiku diriku anganku mimpiku
cerita hidupku
aku lah Sindarela Sindarela Sindarela lalala lalala

aku, aku lah Sindarela
hatiku diriku anganku mimpiku
cerita hidupku
aku lah Sindarela lalala lalala lalala lalala Sindarela

Dengar lagu > Amylea – Sindarela -acoustic version

Bau -Warkah Ost Sindarela
Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta

Diriku tanpa dirimu
kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa

Warkahku mengharapkan dirimu
seperti yang aku kenali dulu
setiaku menantikan dirimu
seperti setianya terhadap diriku

Tapiku melepaskan mu
melangkah namun tak berdaya
terusku terus menunggu
cinta yang takkan pernah ada

Dengar lagu > Bau – Warkah

Sahabat – Aizat – Ost Sindarela
Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

Dengar lagu > Aizat – Sahabat

Puas hati pilihan Zoela.. Biar setinggi mana kasihnya pada Hussien tapi dia dengan berat hati memilih melepaskan diri dari ikatan perasaannnya hanya kerana dia tahu masa depannya bergantung pada dirinya sendiri. Dan pengajaran dari Haidar – untuk melupakan seseorang perlu mengenali seseorang yang lain. Cinta tak semestinya memiliki. 😀

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Rugi tak opah tak dapat tonton, Jie?

    ODs last blog post..Salam Sayang Cucu-Cicitku…

  2. gothLala says:

    entah . ending mcm tak besh . aku ikut first smpai akhir . tpi ending dea ‘tuuuttt’ . haha . but okay gak la aku puas hati gak sbb zoela ade ckp bla bla bla last last tu kan . n muke dea cute gile .

  3. adeh…ending yg haru…
    masa memula tgk tu… mmg.. alehai… karen je tgk selalu..sekali tak pilh memane.
    tapi bila pk logik, mmg cint tak semestinya bersatu.. hehe..

    pandai kak jie karang ulasan 😀

  4. hmmm mcm x puas ati sebenonya ngan ending mcm tuh.
    kan main tetiap mlm selasa chik melayan blkg not hussein nor haidar yg dipilih dek zoela.
    mcm kata2 di akhir rancangan tuh lah – cinta x semestinya bersatu…
    apa lagik klu cinta pertama tuh kan kan kan…
    duhhh mcm sadis lah ending smlm tuh!!!

    Kujie ~ pilihan yg Zoela buat adalah pilihan yg paling sesuai…sayangi diri sendiri dulu sebelum kita boleh menyanyangi orang lain. Kena fikirkan kehidupan utk masa depan….bercinta adalah tanggungjawap.
    Pengajaran untuk adik² ..realiti hidup bukanlah seindah fantasi
    lagpun peribadi Zoela itu sendiri yg ‘kuat’ dan tak mundah hanyut ikut perasaan..
    bercinta mesti rasionall..jgn dibuai dgn perasaan

  5. yer makcik marry memang vast la dengan baju purple dia..

    anak dia yang sengal tu pulak boleh fikir nak makan daging zirafah masak lemak cili api.. bodoh gila anak dia..

    part paling best waktu iklan digi.. ada tengok tak kakjie.. peserta gimrama melompat2 dengan “momok kuning digi” sambil main reben.. lawak sungguh.. pecah2 perut tengok iklan tu..

    Kujie ~ wahhhh…am pun tgok cite ni ke?
    Zoela atau Haidar – Both of them decide yang derang not meant to be each other. Hubungan yang berjaya bukan sebab both of them look cute together 😆
    wahhh….kakjie pun perasan gak iklan digi budak kunen men reben tu…sgt cute…gelak kami sekeluarga…cute sgt , kan> 😆

  6. hehe.. dah tgk dah.. mcm tu rupenye ending dia.. patutla penonton marah2.. keh3.. btw. cite ni agk menarik gkla

    Kujie ~hahaha..teruja betul farah..siap p tgok….nnt tgok episode yg lalu..baru faham cerita dia 😆

  7. dh abes ek cite sinderela ni? farah sempat tgk awal2 jek.. dah lame xtgk.. dr ur review, nmpk cam best pulak
    nmpknye kena tgk online..hehe

    Kujie ~ tgok online farah…best ni
    lagi pun episode dia tak le panjang berjela2..sgt…
    btw…selamat dtg ke blog kakjie farah..terimakasih kerana komen 😆

  8. huhu..
    semalam makcik marry meletop2 laaa…
    pastu scene dier hug zoela sblm pi dinner tu..
    nampak pulak sisi baik macik marry tu, mmg kelas gile lakunan dier…

    di sidekick dek anak dier yg pelahap tu,mmg idup watak tu…

    Pasni tatau nk lyn citer ape plak ye kak? :mrgreen:

    Kujie ~comellah makcik meri mlm tadi…dgn kaler pepel…rupanya makcik meri tu dgn faisal mmg anak beranak..derang tu mmg mak sedara kepada pengarah si ezad tu… 😆
    best ending mcm tadi , kan…sepatutnya mmg mcm tu..realiti kehidupan bukan seindah fantasi, cinta mesti bersatu…byk pengajaran dlm drama tu 😆

  9. kak Jie peminat telenovela melayu ya.. neeza suka mexico, peru, venezuela sebab rasanya pelakon2 dia lebih hidup.. 😉

    Kujie ~ itu je yg ade…dulu2 tgok lah telenovela mexico, venezuela tu…seksi ma……. 😆
    skrg ni dah tak tgok

  10. EbookFee says:

    semalam terpaksa tgk jugak citer tu… masa tu dekat hospital. Muscle koyak sebab main takraw. lipat tahap gaban punye langsung koyak muscle. jalan dah kengkang. sementara tunggu doctor panggil tgk dulu sinderela ni. saya bukan la pengikut setia tapi isteri saya. sampai nak balik pun dia tercegat lagi depan tv klinik tu. siap cakap nak tiru rambut zoela tu!!! tu la penangan tv. kalau tak tapis, jenuh kiter 👿

    Kujie ~ muahahahaha..dia nk pesen rambut je..bkn nk jadi penkid mcm tu pun 😆
    alaaa…setakat drama tgok gitu2 je..tak de la terpengaruh sgt..ada akal boleh tapis
    oklah tu…sambil2 nunggu giliran dpt gak tgok final episode 😆

  11. err .. pak cik tak pollo aaaa citer nih. pak cik cuma tgk citer ‘d bawak ketiak isteri’ ngan ‘inai malam penganten’ :)) muahahahaha

    Kujie ~ dasar giler arr drama dia tgok…. 😆

  12. * sori…lupa masukkan nama utk komen diatas… 😈

    Kujie ~ 😆 dah beruban kot… 😆

  13. Anonymous says:

    sebuah kisah yang menarik dengan pilihan pelakon yang hebat dan berbakat. setiap watak ‘dihidupkan’ dengan baik sesuai dengan peranan masing2.

    kisah seorang tomboy berdarah raja yang terjerat antara cinta dua putera bersaudara. legenda era baru yang di ‘drama’kan dengan begitu indah sekali…

    kailan : pernah bermimpi jadi anak raja…hehehe!!

    Kujie ~ wahhhh….. analisa seorang pengarah drama ni 🙄
    pernah angan² nk kawen dgn anak raja…
    ” buai laju…laju…
    aku nak kawen dgn anak raja…… 😆