Gaya #retis

Along balik bercuti CNY dengan kawan serumah juga sekolej dari Sabah dan Filipina.

Kebetulan, kakak kepada adik ipar saya buat majlis walimatul urus dan saya bawa ‘Bruno Mars’ ke majlis tersebut.

Dapatlah bergambar dengan ‘artis’ hehehehe…

Posted with WordPress for BlackBerry.

EDIT : Cuti kali ini, rumah kami riuh sedangkan jiran tetangga sunyi sepi pergi bercuti atau balik ke kampung

Petang Jumaat, mak dan ayah juga anak saudara saya ( anak Mi & anak Minah ) datang.  Ayah sakit pinggang selepas 6 jam perjalanan dengan bas.


Sabtunya selepas kerja, adik bongsu saya yang tinggal di Jln Kelang Lama balik bersama kawan sekampung yang datang dari Johor.


Malamnya anak saudara saya Ezeti ( anak Mail ) pun datang bermalam bila dapat tau Tok dan Tokwannya ada. Rumah dia kat Tanjong Malim , memang selang seminggu dia datang ke sini.

Malam tu dia tidur dan terjaga menangis ‘ nak ibu……….nak ibu’  Terpaksa SOS ibunya datang malam-malam buta.


Malam tadi Along balik dengan 2 orang kawan serumah. Pelajar Sabah dan Filipina itu sepupu.

Seronoknya bercuti di rumah sendiri… walau sibuk di dapur tak ‘kering tangan’.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. hehe..memang ada gaya retis pun.
    Jom terjah post menarik dari titan ..Lelaki kacak suka Conteng-conteng buku.My Profile

  2. gambar pertama, kanan sekali – itu baru retis! =P
    Jom terjah post menarik dari menteil ..Aku dan Soal Jawab Dunia BlogMy Profile

  3. bercuti di rumah sendiri pun dah meriah ..
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Siapa Yang Patut Beri Dulu?My Profile

  4. macam terima delegasi luar pula sampai tak kering tangan… bagus anak kak jie ajak kawan balik ke rumah. Kurang2 kita dapat kenal dengan sapa mereka berkawan dan juga menambah kenalan.

    manalah tahu lepas ni melancong ke sabah atau filipina… dah ada orang boleh bantu….
    Jom terjah post menarik dari zikri ..Dari Bukit Lanchong ke BehrangMy Profile

  5. tadi cuba taip “bruno mars kait rambut”,nampaknya di serp pertama hehehe…
    Jom terjah post menarik dari azman ..Info Trafik Karak ke Gombak 24/1/2012 11:55pmMy Profile

  6. Mmg kalau bercuti kat rumah, tak sempat nak kering tangan, dah kena bsah lagi…hehhe

    Tp msti puas sbb dapat tgk semua org gembira dan seronok..

    p/s-kalau balik kampung, mak memang tak pernah kering tangan, ada saje kerja nak dibuatnya =)
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Siri 2: Ambil kesempatan atas 10 blogger iniMy Profile

  7. Bruno Mars tu.. Nyanyi sikit..
    Jom terjah post menarik dari zool ..Resort ladang ternakMy Profile

  8. hehe..bruno mars belajor mkn nasi myk yea kak.=)
    Jom terjah post menarik dari Nabiel ..Siapa KOLOT..Siapa OPEN MINDED.My Profile

  9. Seronok betul beramai-ramai walaupun kesibukan menerjah. Bertuahnya dapat bergambar dengan #retis! :)
    Jom terjah post menarik dari Kak Long Mawar Merah ..Mee Banjir Udang Kuala Sepetang Mak Teh Menggamit DatangMy Profile

  10. seronoknya rumah ramai org. riuh rendah.

  11. Zarul Umbrella says:

    nnt ajak Bruno Mars karok la pas ni
    Jom terjah post menarik dari Zarul Umbrella ..Sempena Tahun Baru Cina,Jom Baca Post ni..My Profile

  12. hehe..rajin betul along bergambar..
    Jom terjah post menarik dari ohcikgu ..Undi Ohcikgu.com untuk kategori Best Educational Blog dalam World Blogger and Social Media Awards 2012My Profile

  13. bestnya dapat berkumpul macam tu…meriah lah rumah kak jie jadinya…siap ada bruno mars lagi ye..hehe..
    Jom terjah post menarik dari bardboo ..Ajar Ammar Membaca Menggunakan Flash CardMy Profile

  14. cuti sakan ni semua family datang umah kak jie..memang best la kalau sepupu2 sedara2 datang umah..dapat borak2 suka2 gelak2 ramai2..betul2 seronok la..
    Jom terjah post menarik dari paihujey ..Apa Pendapat Anda ?My Profile

  15. Uii… Maksu pun ada … hik hik hik …
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul ..BILA PEMANDU LORI MERASA SEPERTI DIHINA …My Profile

  16. Assalamualaikum,
    Wahhh! meriahnya!
    Dah boleh bayang makan cekodok reramai…riuh rendah spanjang hari huuuuuuu best!
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Gotong Royong Sesakkan Jalan Untuk balik KampongMy Profile

  17. untung lah kan retis datang umah ..
    mihahahahahaha
    selamat tahun bari cina sis
    Jom terjah post menarik dari namia ..HANDBAG SACHS UNTUK DI MENANGIMy Profile

  18. Kak jie sibuk melayan tetamu pun boleh update blog lagi. Memang hebat.

  19. assalamualaikum kak… lama tak kesini… akak sihat… memang nampak meriah akak anak beranak… :D
    Jom terjah post menarik dari shay ..Setelah Mendiamkan Diri…My Profile

  20. fuyooo bruno mars datang kenduri hahaha. mama mintak sign tak? :p

  21. tetibe muke along dengan angah cam kembar. heheheheh… mane en ann nye?
    Jom terjah post menarik dari Azman Ishak ..Mari berenang sakan dengan Amirul AminMy Profile

  22. nak pergi bercuti rumah kak jie juga lah macam tu

  23. untunglah bruno mars datang.. heheh
    Jom terjah post menarik dari ariff ..Ke Mana Hilangnya?My Profile

  24. Baru hendak tanya siapakah Bruno Mars disebelah abang long? :-)
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Pulau Pinang mengamit kenangan lamaMy Profile