Kata mama

permata hatiku
permata hatiku

Mamaku ada berkata
Jangan resami burung lelayang
Mencabar awan yang tinggi
Tak jejak bumi

Mamaku turut berkata
Gerak hatimu harus kau nilai
Kerana perbuatanmu
Menjadikanmu

Sumbangkah andainya aku
Sampaikan oh padamu
Apakah kau merasa
Seperti kucuba merubah dirimu

Mamaku ada berkata
Cuba ikuti akan sang lebah
Sengatnya hanya diguna
Bila terpaksa

Namun ku tetap menyintai
Menerima dirimu sebegini

Kata Mama – Amy Mastura

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

44 thoughts on “Kata mama”

  1. Aduhaiii… kan best kalau lagu-lagu zaman sekarang ni macam lagu Amy Mastura ni? Penuh dengan nasihat. Ni tidak, segala-galanya terjurus ke satu arah. S*ks!!! Sakit jiwaku.

    ODs last blog post..Salam Sayang Cucu-Cicitku…

  2. Omang ai, gambar “Permata hatiku”

    Macam boleh jo jadi permato hatiku juo….hehehhe
    boleh kan mama? kan mama kan…

    ehehee

    glup! tak baik marah2 mak mertuo eh!

    hehehhehe

    1. @maza, he he he…nak jadi mcm Datuk K ke? πŸ˜†

      erk…kalau pun engko tu datuk walaupun bukan datuk bercucu, den keno pikiaq beratus kali dulu

      cian anak dara den… :mrgreen:

  3. salam ziarah, tumpang tanye, blogger sini seorang yang bergelar ibu ke? Ataupun budak kecik dalam gambar tue yang dah jadik besar?

    dr.oracles last blog post..Jiwang Seorang Geek (part 2)

    1. @dr.oracle, salam..terimakasih kerana singgah
      saya isteri dan ibu

      kalau perlukan data yg lengkap, klik ” Biodata” πŸ˜‰

  4. Anak nie ikut yang mana, tang bapak atau maknya……pelapes blogger ikut maknya

    KampungBoys last blog post..Pakat Sokong Program Earth Hour

  5. Teringat ibuku yang telah berpulang.. πŸ˜₯

    haritzs last blog post..Earth Hour – Omong Kosong

  6. :mrgreen: nice blog,comelnyer intan,erm kak kujie,nak mintak tolong sket leh x?bleh x bagitahu kat sye cmner nak buat atau nak dapatkan post/artikel paling popular?sye nak kod dier n nak letak kat blog sye,tapi xtahu nak amik kat mane n nak wat kat mane?leh ajar n inform kat sye x?ok bye πŸ˜€ πŸ˜›

    1. @Ronaldo, ini yang susah nak terang ni

      sbb awk tu menyorok tak mau bagi link
      nak juga tahu guna blogspot ke wordpress πŸ˜†

      dah tau baru boleh pergi step yg seterusnya

  7. Selalunya lagu jadi tajuk. Ni dgn lirik penuh sekali. Saya ni perangai ada sifat-sifat Tanggang sikit tapi dah tua-tua ni kena sedar diri dari mana asal usul….Buat pe lah kan nak lupa diri. Akhirnya ke kubur gak… ❗

    kruel74s last blog post..Eating habit

    1. @kruel74, kata org
      kurang ajar keran ingin belajar, namanya sedar
      kurang ajar kerana tak masuk akal, itu namanya ingkar

Comments are closed.