Lelaki Tidak Jujur Mengorat Awek Sabah

Pengunjung blog saya tanya ” kenapa perempuan suka cakap lelaki tidak jujur”

Pendapat saya – Jantina bukan penyebab seseorang itu jujur atau tidak.  Dalam kes lelaki dan wanita, nampak seperti peratusan lelaki tidak jujur lebih banyak bukan kerana dia lelaki tetapi kerana dia mengambil peluang atas emosi dan biologi seorang perempuan.

Perempuan mudah bermain dengan emosi dan kerapkali mudah dimanipulate.  Lelaki ada banyak kelebihan , ruang , kesempatan untuk tidak bercakap jujur kerana mereka sentiasa  ‘hangat di pasaran’.

Tuuu……. ada lagi soalan ” betul ke wanita suka membebel”

‘No Komen!” ha ha ha…boleh macam tu.

Perempuan bukan suka sangat nak membebel tetapi dia berleter bila lelaki tidak mengendahkan dirinya dan rasa tidak diberi perhatian.

“Abang……lepas mandi tuala tu sidai”

Dia tetap juga buat aktiviti “tanggal dan tinggal”.  Sekali dua kali patploh kali, pengsan makcik!

Lagi pun sunyilah hidup kalau perempuan diam. Diam juga bahaya kerana boleh digunakan sebagai hukuman, mengusir atau membingungkan orang lain.

“Pasaipalah bini aku diam harini…?”

Cara mengorat awek Sabah – sangat specifik selera dan kehendak.  Ada sesiapa boleh bantu mamat dari Klang  ini  mengorat awek Sabah?

Tapi betul juga, kan.  Lokasi berbeza , cara pun mesti berbeza.  Budaya, bahasa, adat mesti mempengaruhi cara lelaki memikat.

Awek Sabah mungkin boleh berkongsi tips  ciri² utama yang diperlukan. :grin:

Kalau nak tau beza , baca entri ni >Apa Beza England Dan Great Britain?

p/s- ramai tak faham kes entri di bawah tu..abaikan je lah!

~ ini adalah cetakan berkomputer, tiada tandatangan diperlukan ~

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. kalau kmu mau tau d pekan papar lgi bnyak pompuan yg lawa terutama sekali yg mixed2 tu ,mix dea bukan alang2 mix arab+sungai+brunei+dusun+bisaya+murut kmu cri jax majoriti mixed tu .

  2. Buat apa nak mengorat awek sabah? tidak cukup perempuan disemenanjung? dasar pengikut hawa nafsu. 90% kes lelaki semenanjung kahwin/bercinta dengan gadis sabah, majoriti merosakkan perempuan sabah!!! mengarut!

  3. 🙂 Ezany-kun, betul tu… @Kujie, bahasa Melayu standard memg laa masih difahami tapi…di Sabah ada banyak suku kaum… nak tau point power? bg saya (sbb saya pure sabahan), usually org tua kami lebih suka kalau ada org temankan diorg berbual dalam bahasa ibunda… =D itu laa yg specialnya, gunakan bahasa ibunda masa berkumpul… memg xkan hilang bahasa ibunda tuh… hehehehe… fahami budaya kami, senang ja…errr…bukan mahu membezakan antara tanah semenanjung dgn kepulauan borneo, tapi, itulah hakikatnya. Kata org, rambut sama hitam, hati lain2… =)

  4. 😛 kami awek sabah still pompuan…tp mungkin pegangan kami yg berbeza dari org lain, kan Kaizen? hehehe… ada jugak org cm tu, tp ada gak yg x memilih… =) depend on what type is that girl… 🙂

  5. syamila says:

    ada gak cara2 nak ngorat awek sabah yea… 😉
    Jom terjah post menarik dari syamila ..Saya tak kan komen kalau saya tidak mencubaMy Profile

  6. sakinah lo says:

    First…. nak share sikit p’puan sabah sngt different ngan p’puan kt semenanjung…. this is fact ok
    1. Ramai yg tak suka kluar malam…. Tak kesah la Islam ka Kristian
    2. Tdk suka llki yg bajet religious cuz kat Sabah apa yg pnting u do wat u religion ask
    3. tdk suka llki yg owez wanna show they r romantic…
    4. Klaw pandi ckap sabah sikit ok jga
    5. We hate ppl talk badly about Sabah… cuz p’puan Sabah semuanya sayang gila negeri bawah bayu ni
    6. U really need to be open minded… cuz kat sabah bnyak agama n bangsa… n kbnykn p’pan sabah yg korang nak takle tu adalh mixed blooded… (mostly mixed chinesse/dusun/filifin n bnyk lgi la)….
    7. P’puan sabah kuat makan sayur so that person better love veggie ( ada org tanya kenapa p’puan sabah mahal
    sumone ans: cuz parents dia bgi makan makanan organik seumur idup, actli bnda ni btul)….
    …..so far itu ja la tipsnya

  7. Isteri selalu membebel dekat rumah kerana anak mandi tidak membawa tuala, tumpah air, baju kotor, campak beg sekolah dan dah jam pukul 10malam tak tidur lagi.

    Nak buat macamana lelaki hanya diam bila isteri membebel anak jarangkan si ayah akan menegur perkara diatas.

  8. uiks..jangan terperanjat lak kalau ada yg cuba cari ‘cara mengurat puteri bunian’ hahahaha

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Aktiviti ThaipusamMy Profile