#nag-less monday

Cikgu – Secerah Cahaya Memberi Terang, Seperti Garam Memberi Rasa

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

34 thoughts on “#nag-less monday”

  1. kerana jasa cikgulah kita mampu baca,kira semua kan ma? :’) *lap ayaq mata*
    Jom terjah post menarik dari yonna ..KesanMy Profile

  2. Assalamualaikum,
    Dulupun cikgu tak suka saya sebab saya comot, saya malas, saya tak menonjol dalam pelajaran, saya tak pandai ambik hati cikgupun…masa itupun bukan budaya bagi2 hadiah kat cikgu

    Tapi, kalau cikgu ketuk kepala sayapun, saya tetap kenang cikgu tu. Tanpa cikgu saya yang macam2 perangai itu, manalah letaknya saya kan… —-> pengakuan syahdu ni
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Selamat Hari GuruMy Profile

  3. Intan buat kad sendiri juga…gunting, gam, pensil warna… last2….bila dah siap, tinggal…kita pula nak kena clearkan…

  4. bab bagi hadiah, bukan cikgu yg terima je seronok…murid yg nak bagi hadiah pun teruja…tidur tak lena, tak sabar nak pergi sekolah…

  5. anak Maria sibuk nak beli kad… sudah nya abah dia layan buat kad sendiri… gunting huruf dari suratkhabar… tampal-tampal atas kertas warna… letak riben… siap… buat sekeping je utk cikgu kelas… dah… πŸ™‚

  6. Semangat anak murid untuk menghargai guru itu indah. Pasti ramai guru menguntum senyum mengira cenderahati. Siapa yang dapat banyak tandanya disukai dan popular. Jika sebaliknya, tak salah, bawa-bawalah muhasabah. Itu boleh jadi ‘barometer’ kecil menilai diri untuk guru-guru. Itu pandangan saya, mak budak…

  7. yg kuning kak jie balut
    yang bunga2 along balut…kertas pembalut pun along yg tolong beli,kan

    belakang tu dlm plastik ada 30 bungkus jajan utk kawan2…let’s party

Comments are closed.