Naik Mines Cruise Pergi Venice

Yelah pakcik… makcik dah solat.

Makcik hari ni silap program.  Rancang nak pergi Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2010.   Sebelum pergi bertweet kejap dengan kawan-kawan bagitau makcik nak pergi Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2010.

Sampai Rawang, Cik Yonna sms bagitau  Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2010 berlangsung dari 19hb Mac hingga 28hb Mac 2010.  Makcik silap date lah pula.  Esok baru 19hb.  Makcik dah nyanyuk!

Alang-alang dah keluar, makcik teruskan juga program merayau dengan anak-anak .  Kami ubah rancangan untuk ke The Mines. Ada 2 sebab pergi The Mines.

Pertama boleh naik teksi air ( Mines Cruise ) berangan-angan macam  kat Venice .

Kedua – waktu balik nanti dapat naik komuter lebih awal.  Kalau kat MidValley bersesak-sesak.

Niat utama nak cari reket tenis untuk Angah.  Esok dia dah nak balik ke asrama.   Pusing semua tempat tak jumpa satu pun reket tenis tapi makcik pula yang terbeli handbag .:lol:

Makcik nak tidur dululah ye anak-anak…. awal pagi makcik nak bangun , nak berdating dengan pakcik dalam talian. :lol:

-:nota kaki untuk pakcik:-
makcik dah tukar USD yang pakcik nak tu.   RM 3,035.70  dapat  USD 900 bersamaan dengan  8 kepala Benjamin Franklin dan 2 kepala Ulysses S. Grant.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Indonesia Java International Destination says:

    i like it… i want to venice.. but KL is the best 😆
    .-= Indonesia Java International Destination´s last blog ..Best US ski slopes =-.

  2. sy duk kat serdang dah hampir 10 tahun tapi pergi mines tak pernah pun naik mines cruise, huhuhuh

  3. lawak pulak kak jie guna perkataan makcik. haha

  4. lama betul tak gi mines ni. saya suke sebab barang2 nya murah…
    .-= Dd´s last blog …vote for 28%. =-.

  5. rohaizad says:

    Amboi… sejak dua menjak nie, bukan main meriah ya theme Kak Jie… kenap biru, kenap putih, kejap hijau… hehehe

    p/s: mesti mood sedang gembira nih.. :mrgreen:
    .-= rohaizad´s last blog ..Maksiat di siang hari. =-.

    • cik intan yang perasan glemer tu komen
      ” buruk theme blog mama”

      giler ke…tak tercabar ke dengan budak 10 tahun tu?

      hehehehe………. 😆

  6. kami selalu hadapi situasi macam tu …lain yg dirancang lain yg jadi.. 😀
    .-= familyria92´s last blog ..bermalam dirumah orang asal =-.

    • yang lebih kelakar, dlm perjalanan balik terjumpa jiran dalam tren..dia pun salah date juga pergi pesta buku..hehehe

  7. hahahah dah berjalan2 ‘terbeli’ handbag pulak ye 😆

    okla tuuuuu 😉
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..alfatihah =-.

  8. hihi,salah date T_______________T
    comel lah mama ni.nasib baik mamam tak terpacak depan pwtc tu lg hehe
    .-= yonna´s last blog ..Fasa Layout Blog =-.

  9. terbeli? heheheh 😳
    .-= Mak Su´s last blog ..Tutorial: How to put top commentator =-.

  10. huhuhu~ makcik pegi mines naik teksi air tak ajak adik ya…

    hujung minggu ni nak pergi serang pesta buku ngan kak pat… insyaallah
    .-= kaseh´s last blog ..Bekalan untukmu, Kaseh =-.

    • cik adek lupe ke cik adek keje..nak ajak kebende..

      hahaha..sila jeles! 😆

      hari ni Angah g sorang2 kot..mlm nnt dia nak blk Kedah dah

  11. selama gi ke situ, tak penah plak naik benda tu..

  12. Saya pernah pergi sana kak. Dulu kat uni selalu siggah sana dengan isteri. 😀 Banyak ikan keli dalam “sungai” tu kan? ;p
    .-= tekkaus´s last blog ..Lee Chong Wei Wins All England 2010 Badminton Crown! =-.

  13. kita suka juga nak teksi air kat mines..tp dulu pegi venice tak naik pun gondola..arghh…rugi2..hehe
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Arissa loves the camera =-.

  14. denaihati says:

    Kalau saya pergi The Mines petang tadi mesti jumpa tapi saya pergi Putrajaya konon nak makan ABC tapi dapat ABC paling teruk rasanya dengan harga RM6.50 semangkuk (memang mangkuk punya ABC)…ujian kecil dari Allah tapi alhamdulillah terbalas apabila dapat makan stiiim boat kat Tupai-tupai…

    @ Nak USD saya ada balance banyak lagi. Lebih balik dari kemboja.
    .-= denaihati´s last blog ..Jemaah Tabligh tercemar akibat nila setitik =-.

    • Kak Jie pun tak rancang…lain yang rancang lain yang sampai. Pengalaman dan kenangan tu lebih berharga dari rm 6.50…hehehe

      @ Bolehlah buat kontes lagi..hadiah USD :mrgreen:

  15. xmizanx says:

    tak penah eekkk naek boat tuh,,, macam nk pegi try jer

    • pergilah… naik KTM KOmuter… turun kat Serdang. Lintas ikut jejantas kemudian tepi tasik tu ada jetty. Naik je. Bila sampai kat shopping mall baru bayar.

  16. perkara yang selalu terjadi..lain yg dicari, lain pula yang dibeli..

    p/s: best ker “Makcik G” naik Mines Cruise tuu???

  17. Terkejut juga baca blog update. K.Jie pergi Venice! Tapi saya lom pernah naik yang dekat The Mines, memang jarang sangat pegi sana. Minta-minta dapat merasa juga satu hari nanti.. 😆
    .-= samdaddycool´s last blog ..Hukum analisa pola tarikh lahir =-.

    • hehe…dari bergandola sorang kt venice baik kak jie p Algeria sana nunnnn… ha ha ha ha

      senang saja…tak perlu naik yg keliling tasik pun… berhenti kat stesen komuter serdang, naik je kat tepi jetty tu…masuk dlm shopping mall…dewasa rm 2 je 😆

  18. wah! maza pernah cuba naik perahu berkepala ajaib! tapi rega tiketnya menyebabkan maza terundur bertapak-tapak jauhhhhh ke belakang..

    mahunya tidak, kalau pergi masa tu 15 orang darab dgn RM15, aderkkk.. bisa bocor kantung bank lorr.. huhuhuhu
    .-= maza´s last blog ..Nenek Saya Sayang Saya… =-.

    • sekali sekala apa salahnya en. maza. bukannya selalu dpt naik perahu kepala ajaib pakai duit en. maza.. :mrgreen: :mrgreen:

    • encik maza…yg saya naik harganya rm 2 untuk dewasa dan rm 1 untuk kanak-kanak. Bukan naik sekeliling tasik..cuma naik di Jetty KTM ( tepi jejantas stesen komuter Serdang ) ke The Mines… 😆

  19. wah!!!
    bertukar jadi makcik plak ke???
    honeymoon dgn anak2 kat venice..
    bagus bagus!!!
    .-= mie´s last blog ..:: adakah anda bertuah :: =-.

  20. terbeli hanbag gucci plak~ hahaha…

    best ke naek boat tuh? ade gmbo2 tak?? hihi.

    mcm teringin la plak.. =)
    .-= Hafizd´s last blog ..Kuceng mata biru & hijau~ =-.

    • itu lah pasal….makcik-makcik sungguh…. lain yang cari lain yang dibeli 😆

      tu gambar 2 thn sudah….semalm pergi tak snap gambar pun.
      nanti update blog intan letak gambar

  21. Berapa charges naik tuh ye kak jie?menarik gak bawak anak2 ni.Sok kami ke utrajaya nak tgk hot air balloon, astuh mana tau leh ke Mines sekali.

    • Arin Kak Jie nak Ride N’ Shop – dari Jetty KTM ( Serdang ) ke shopping mall – dewasa rm 2, kanak-kanak rm 1 . Yang pusing2 tasik tu kak jie tatau pula berapa harganya

  22. pernah sekali jer ke sana.. ble lah nak pergi lagi.. makcik opppss kak jie sponsor leh tak ;)?

    kalo tak beli apa2 bukan namanya pompuan <— ehh orang kata bukan saya 🙂
    .-= cikgu isza´s last blog ..Esok, subuh gajah kan ku terpacak di hospital =-.

  23. lama da xsinggah mine.. uhuhu
    .-= ery´s last blog ..Lagi Kes Dera – Bapak Pukul Anak Yang Nak Pakai Tudung =-.

  24. salam Kak Jie

    oohhhh la la.. romantik tuu.. Kak jie naik sambil tuu tak berdiri dgn anak2 nyanyi lagu saprano ka… Mamamiaaaaa… :mrgreen: :mrgreen:

    Rizal sekali pun tak pernah naik tu.. ehhh silap.. rasanya sekali pun tak pernah jejak kat pusat membeli belah tu.. huhu

    Nama jer orang KL.. tapi tak pernah pergi.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Blogging is No Longer Fun =-.

    • Salam Jumaat Encik Rizal.

      tooooo long cuti! he he he

      Kami suka naik komuter ke KL jadi tempat ni agak menarik , boleh park kereta, naik komuter kemudian naik Mines Cruise…. cubalah!

Trackbacks