Pokok Meet Uncle Hussain

Petikan dari buku Kentang – Saharil Hasrin Sanin

Lirik Lagu Pokok – Meet Uncle Hussain Ft Hazama AF9

Tersesat malu bertanya tak tahu tak tahu kemana
Terlalu banyak alasannya
Duk terdiam
Menyusur di kaki lima terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang patah sayap diduga
Seandainya rebah kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang patah sayap diduga
Seandainya rebah kau masih ada

Kau masih ada..

Terlalu mahu dan mahu terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh

Tanya sama pokok…

Bila kita cakap si polan si polan tu  baik tak bermaksud sebilangan yang lain jahat. Bila kita cakap si A pandai tak bermaksud si BCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ bodoh.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. saya tengok 3 kali..sekian 😀
    Jom terjah post menarik dari Lan Bingka ..Serangan AnonymousMy Profile

  2. okey..kartun tu best.. 😆
    lagu ni sedap.. energetic ! 😎
    Jom terjah post menarik dari Izwan ..SEO Contest – Tip Blogging TerbaikMy Profile

  3. terima kasih kerana iklankan buku Kentang. hehe 🙂

  4. muhammad fakhruddin says:

    Kak Jie, Encik Sinaganaga tak habis2 promosi dalam group Minggu Penulis Remaja & Rakan pasal Tentang & Kentang ni.

    Alamak…bajet beli buku online bulan Jun dah habis!
    Jom terjah post menarik dari muhammad fakhruddin ..Enaknya Karipap-Karipap CintaMy Profile

  5. ahahaha.. boleh plak salah baca eh.. jd mayat plak..

    ermm.. lagu pokok ni mmg best..
    Jom terjah post menarik dari Solihin Zubir ..Dulu Fobia Hijau.. Sekarang Fobia Kuning?My Profile

  6. Sabahan Bloggers Club says:

    Psssst…. Nilah kalau masa dah cepat berjalan. yang tua tak faham bahasa orang muda, apatah lagi lagu2 orang muda. tapi tabik dengan Kak Jie, semua dia layan…. hihihihi…. 😀
    Jom terjah post menarik dari Sabahan Bloggers Club ..I am a Part Time BloggerMy Profile

  7. emm jawi untuk bahasa inggeris. memang 😆
    Jom terjah post menarik dari syafiq ..WordPress 3.1.4 DilepaskanMy Profile

  8. Beli online , hanya 180 naskah saja diterbitkan dan di jual online. Ada dua buku – Tentang dan Kentang.

    Beli kat sini – http://sinaganaga.blogspot.com/2011/05/tentang-dan-kentang-oleh-saharil-hasrin.html
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Cara Edit Gambar Dalam PostMy Profile

  9. tak tau ada buku kartun camni. kat mana boleh dapatkan buku kartun ni kak jie?
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..Pagerank nas-alphalipid.blogspot.com PR2My Profile

  10. dasyat btul..sampai dah khatam…he3
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Babi melahirkan anak separuh manusiaMy Profile

  11. kan ade versi yuna, najwa dan kawan2 nyanyi lagu ni. Sedap juga versi orang pompuan ni. 🙂
    Jom terjah post menarik dari faizul ..Aku vs Gajet ElektronikMy Profile

  12. Assalamualaikum,
    Saya dah khatam buku tu…gelak golek2 juga masa baca halaman mayat menang tu…

    Tapi saya lagi suka lagu “tanya sama pokok” versi ori masa zaman kanak-kanak tu…suaranya sangat mengagumkan (jadi nada dering telefon lagi…mesti P.Ramlee kagum kalau dia tahu 😉 ]
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Undur Ke Zaman Batu SemulaMy Profile

  13. 🙂 comel je kartun tuh..
    Jom terjah post menarik dari izwan ..Cabar Kemahiran BerblogMy Profile

  14. Hahahaha…gelak gling2 baca kartun tu…
    Lawak la si ayah..

    Mula suka lagu tu masa MUH perform kat AF. Lagi satu suka sbb yg nyanyi, Hazama 😛
    Jom terjah post menarik dari fana164 ..~Wordless Wednesday #2 ~Birthday Cake Last 2 Months~My Profile

  15. yeah,kata-katamu disokong!
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Nabil Juara Maharaja Lawak Yang SebenarMy Profile

  16. kt youtube ada banyak..tapi suka dgn klip ni…macam sesuai je
    cantik…dan simple

  17. lol,baru perasan…bukan original.haha… 😆
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Manga One Piece 630: Lashing OutMy Profile

  18. memang best sangat2 lagi ni.memang taste aku.thanks kak kujie dengan videoclip lagu ni.memang tengah mencari ni.hehe… :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Pacifista – X ..Manga One Piece 630: Lashing OutMy Profile

  19. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: agaknya rabun apa ya?
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..AUTHENTIC ETIENNE AIGNER MARICOPA SATCHELMy Profile