Selamat Pagi Cinta! Carilah ….

Mari kita test mata – lama sangat mengadap komputer.  Cari dalam setiap gambar ada makhluk Tuhan yang bernyawa. Sambil² tu klik audio player di atas untuk menikmati pagi sabtu yang indah!

p/s – semua gambar ini dalam folder ‘cuti-cuti cameron highland’. Saya pun dah tak ingat tahun bila – rasanya 2003 kot.  Lokasinya Taman Rama-Rama Cameron Highlands.

Yang ni tak payah nak cari², kalau tak nampak saja je lah , kan…. Intan dan abah Intan pun kecik lagi. Motif – rindu – dah 5 hari internet problem di sana!

p/s – sebenarnya baru pandai gunakan plugin Audio Player WordPress untuk upload audio player.:lol:

©kujie – Little difference makes a big difference. The little difference is attitude. The big difference is whether it’s positive or negative.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Seronoknya bercuti di Cameron Highland.. Lama dah tak ke sana.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari Nur ..Hari Pertama Persekolahan Sesi 2011My Profile

  2. jawatan kosong says:

    betul tu.. tengok lah benda2x hijau lebih sering..
    Jom terjah post menarik dari jawatan kosong ..Tradewinds Plantation Jobs HR- Estate Manager- Mill ManagerMy Profile

  3. wahh cameron. nostalgia gitew
    Jom terjah post menarik dari matjoe ..Aduan Masalah streamixMy Profile

  4. huish mencari benda tersembunyi yang memang mencabar!

  5. alahai kesian k jie. hehe 🙂
    Jom terjah post menarik dari KNizam ..Unofficial Pics @ Engagement Day 26 09 2010 Shah Alam- MalaysiaMy Profile

  6. awal pagi yang indah dan menenangkan.. 🙂
    setakat ni belum pernah lagi sampai CH.. mungkin suatu hari nanti kalau ada rezeki..
    Jom terjah post menarik dari kulanz ..Lagu Tema Upin-Ipin Sahabat SelamanyaMy Profile

  7. Love cameron highland too kak jie.. ntah bile dapat pergi lagi =(
    Jom terjah post menarik dari Aini ..Tak Boleh Tidur Oii Mari Berjoging Dari Blog Ke BlogMy Profile

  8. afiq aiman says:

    penat mencari…ada yg dapat kesan dan ada tak…rabun dah pe hehe
    Jom terjah post menarik dari afiq aiman ..Jom Balik KampungMy Profile

  9. serius geli haiwan mcm ni..waaa 😯

  10. Terimakasih….. salam kenal.

    gambar no 3 tu binatang dia macam pokok ubi kayu…badannya warna cokelat seperti batang ubi…cari…

  11. Saya dapat teka 4/5 je kak jie..gambar ketiga tu tak dapat nak cari..Maybe jauh sangat (alasan) 😆

    Btw,ini first time saya tinggal komen di sini..Salam kenal ye..Sebelum ni malu² kucing..Jadi pembaca senyap je.. 🙂

  12. mata letih asik mengadap komputer je. mate pun da serupa panda. gelap keliling mata. ehehe.
    Jom terjah post menarik dari oshinz ..memori sayaMy Profile

  13. ProfHariz says:

    Lagu yang best.. mmg layan kak jie… Saya masih belum berkesempatan ke sana.. InsyaAllah nanti ke sana..
    Jom terjah post menarik dari ProfHariz ..Siapa Maher ZainMy Profile

  14. nampak yang hijau je, agaknya ada siput ba!@ dekat daun hijau tu 🙂

    em hari tu sy pun pernah tengok function audio dan video dkt wordpress tu tapi tak terfikir untuk gunakannya
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Keputusan contest contengan paling kreatifMy Profile

  15. sy kalau g cameron xtau nk wat ape.. kne g berdua kot baru terasa
    Jom terjah post menarik dari Bro Framestone ..Perlukah Ujian Dara Untuk Masuk Ke Sekolah KerajaanMy Profile

  16. syafiq.net says:

    ye kot hahaha

  17. Sir Marcello says:

    dan semestinya kundasang yang terbaik…hahhaa
    Jom terjah post menarik dari Sir Marcello ..Gadis Dan LeggingMy Profile

  18. Betul… dah pernah sampai Kundasang – hampir seperti CH
    sekali kabus bergerak……..baru terpampang depan mata kemuncak Kinabalu :p

  19. tak tahan udara menipis kot..hehe

  20. Sir Marcello says:

    yup…permainan kat atas tue suma mahal2…ada kawan2 cakap pi sana juz nak lepak2 jer…tapi saya rasa lepak kat cameron or kundasang lg best..sebab ada panorama~
    Jom terjah post menarik dari Sir Marcello ..Gadis Dan LeggingMy Profile

  21. rumah Kak Jie dekat je dgn Genting, 20 minit dah sampai cable car tapi kuranglah..situ tempat habiskan duit
    serba serbi mahal..kalau pergi 4 org nak main outdoor indoor game dah beratus ringgit.

    pergi CH – memandu 3 jam dapat view luas mata memandang 😆

  22. kak jie suruh cari binatang tersembunyi tu..rupa2nya tak de la sembunyi sgt…hehehe

  23. syafiq.net says:

    kemroooonn best wooo tapi nak naik tu tak tahan. last naik dah sampai kat tanah rata out. puke terus. pehal tah. haha
    Jom terjah post menarik dari syafiq.net ..StuxnetMy Profile

  24. bandwidth kak jie tak de la besar mana pun

    package server – 50gb
    dapat free – 30gb ( terimakasih serverfreak )

    guna cdn – sebulan kak jie guna bandwidth paling banyak 15gb
    kalau tak guna cdn – 50gb tu memang tak cukup

  25. wah besar bandwith kak jie…huhu :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari ishak ..Mengenal pelanggan yang bakal melanggan produk dibawah link program affiliate andaMy Profile

  26. Sir Marcello says:

    Cameron Highlands? remaja skang nie lebih cenderung pi melepak kat Genting…

    wah nak pi cameron lah macam nie…lama lak tak pi~
    Jom terjah post menarik dari Sir Marcello ..Gadis Dan LeggingMy Profile

  27. tengok benda-benda hijau memang baik untuk mata… 🙂

  28. Tempat paling kerap pergi – last bulan Jun 2010.
    Malam sejuklah, kalau siang biasa² pun
    dan yang masih tak berubah ( mungkin makin teruk ) bau baja 😆

  29. lama dah tak pergi situ.
    agak2 sejuk lagi tak situ?
    mesti dah panas.