Teruja Cek Pertama Dari Nuffnang

sumber : http://chentadea.blogspot.com

Seronok kan kalau dapat share kegembiraan mereka yang dapat cek nuffnang untuk pertama kali.   Sebenarnya saya kerap mendapat pertanyaan mengenai nuffnang. Ada seorang blogger yang bertanya  ‘ kak jie, cheque nuffnang tu boleh dilipat tak?

Saya faham perasaan mereka yang mendapat cek pertama dari nuffnang atau mungkin dalam hidup mereka itulah kali pertama menerima cek yang tertulis nama sendiri. Teruja !

Dapat cek pertama buat apa?

hahaha…. mesti snap gambar kan?  Blog it out meraikan pencapaian diri sendiri.  Cek pertama dari nuffnang saya rm 105.41  , 2 tahun dulu ( 24/3/2008 ) .   Jumlah yang paling sikit pernah saya cash out kerana tak sabar untuk merasai pertama kali dapat cek dari nuffnang.

Beli apa dengan cek pertama dari nuffnang?

Walaupun semalam dapat cek yang ke-8, seronoknya tetap sama seperti dulu cuma dah tak ambil gambar je …he he he :lol:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Firuz Izzudin says:

    nak tanya skit ni kak,kalo xde orang klik kat banner nuffnang tu kire kita x dpt pape la kan?? so,trafik pn macam mau x mau jer,so x merasa check la sy jwbnyer..haru btoi mcm ni,BE tu natang ape plak?
    Jom terjah post menarik dari Firuz Izzudin ..Tips Penting Untuk Naikkan Trafik Blog AndaMy Profile

  2. wah beshnya..
    sy neh newbie.. so baca jerlah kejayaan owg len.. hihihi
    Jom terjah post menarik dari nana ..Make Up Tutorial I like It!!!My Profile

  3. ooo…so mmg btul la carenye tu bila sy ltk iklan kat blog..t tggu je , n lama2 dpt la payment ye? huuhhuu..igt kan sy slh teknik…huhu..timekasih kak jie…huhuu
    Jom terjah post menarik dari suhaida ..KesempurnaanMy Profile

  4. salam

    letak code nuffnang – tulis blog – dapatkan visitor dengan cara smart dan earning akan datang

    sebenarnya bukan satu sebab..ada berbagai sebab untuk ‘melengkapi’ dapat payment dgn baik.

    belajar pelan²…

    ramai yg suruh kawan2 klik – ini step yang salah…Nuffnang akan detect IP orang yang sama setiap kali

    katakan orang yang sama klik iklan di 10 blog = boleh tak ini ditafsirkan sebagai pelanggan yang diharapkan?

    Kalau IP yg sama mengklik setiap iklan dalam berbagai blog, Nuffnang boleh tahu..jadi klik tersebut akan ditakrifkan sebagai ‘click fraud’

    Pengiklan letak iklan di blog untuk dapatkan pelanggan, customer bukan saja2 nak bagi duit kat blogger – jadi kita kena faham dulu sistem perniagaan – bukan mudah untuk dapatkan duit.

    blog saja macam biasa….. fokus pada niat awal kita buat blog….dan ‘nilai’ akan datang kemudian…

  5. kak jie…salam… saya ni blogger br… nk tnye..nk kne wat camane ngan nuffnang tu br nk dpt payment..(saye tau soklan ni soalan bodoh gile :roll: , tp sy xtau nk tnye sape dah 🙁 ) sbb bile sy suh kawan2 view blog saye, n click kat iklan2 tu…xdpt pun gak payment dpd nuffnang…jgn kan kate singgit, seposen pun blom dpt 😥 ….. hukhuk

  6. kak jie, tlgla ajar sy mcm mana nak dpt cek nuffnang ni..sy ada ltk kat blog personal saya tapi iklan dia xkuar pun..please help me
    Jom terjah post menarik dari cari duit ..Pelancaran Hebat Manuskrip Rahsia Pakej Digital Kit!My Profile

  7. best la tengok dorang yang cash out earning nuff..sya blum penah ag..tak pe..aja aja fighting
    Jom terjah post menarik dari Cik Su ..Argh MeluatMy Profile

  8. Wah Kak Jie dah dapat cek yang ke-8. Tahniah ye.. Mesti lebih bersemangat setiap kali terima cek tu kan.. Teringin nak merasa duit elaun dari Nuffnang.. 😉
    Jom terjah post menarik dari Nur ..Kalau tak suka pulangkanMy Profile

  9. noorhm7472 says:

    wahhh …itu upanya nuffnang…emang sy tak dpt nak surf meluas dan melebar kat web2 nie…tunggu cuti panjang ni ..insyaAllah