Those were the days

Those Were the Days – Mary Hopkin
Year: 1968

Once upon a time there was a tavern…
Where we used to raise a glass or two
Remember how we laughed away the hours…
And dreamed of all the great things we would do?

Those were the days my friend
We thought they’d never end
We’d sing and dance forever and a day
We’d live the life we choose
We’d fight and never lose
For we were young and sure to have our way.
La la la la…
Those were the days, oh yes those were the days

Then the busy years went rushing by us
We lost our starry notions on the way
If by chance I’d see you in the tavern
We’d smile at one another and we’d say….

Just tonight I stood before the tavern
Nothing seemed the way it used to be
In the glass I saw a strange reflection
Was that lonely woman really me?

Through the door there came familiar laughter
I saw your face and heard you call my name
Oh my friend were older but no wiser
For in our hearts the dreams are still the same….

I’ve never heard this song for many years – it’s quite wonderful ( tq EQ )

In the glass I saw a strange reflection…Was that lonely woman really me?

Ini entri lama 18/06/07…. saya suka baca entri lama dan saya nak share dengan kawan² perasaan saya ketika ini.
About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Lagu ini buatkan saya rindu dengan kenangan lama dengan kawan²… klasik dan suara Mary Hopkin ini real. Suara asli tanpa bantuan mesin untuk menambah perisa…. :p

    Rio, Cikgu BI saya form 2 ( Cikgu Teoh) pun nyanyi lagu ini sambil main gitar, blouse beriben merah, berskirt hitam di atas pentas sewaktu majlis ” Hari Penyampaian Hadiah” hujung tahun.

  2. Lily.Lulu. says:

    kite suke lagu nih !!
    😉

  3. Thanks Jie,lagu ini mengingatkan saya pada guru Bahasa Inggeris waktu belajar di National Type Primary School(English),Selama,Perak.Miss Thava an Indian teacher from Penang use to sing this song during Teacher’s Day.Amat baik dan prihatin.Tiba tiba terkenangkan nya.Dimana dia kini?

  4. echah_syed says:

    aku suke muzik..jd lyrics x penting sgt..cecece

    ~ aku lyn sume muzik ~

  5. adakah lagu ini seswoi buat org2 yg agak lama idupnye.if compared to me?

    haha..larik!!
    x penah dgr pun lagu ni.

  6. Zura@Kak Long says:

    kak jie..kita suka sgt dengar lagu ni…you lonely?? naaa…u have ur kids and hubby la kak jie..eheheh. Kita kena kuatkan??

  7. mad redo1 says:

    seronok dengo lagu nih, lama tak dengo, bila dengo balik seronok, berkali-kali dengo lagi lagu nih, tu pun still nak dengo lagik…

    hehehe… lariikkk dengo cik jie datang bawak parang…

  8. Red Mummy says:

    aku blur