Tips Mengorat Awek Sabah Akhirnya Ditemui

Awal tahun ini,  saya pernah keluarkan entri minta pendapat Cara Mengorat Awek Sabah.  Tetapi tidak ada seorang pun dari Sabah yang tolong jawapkan persoalan ini sehinggalah muncul pengkomen berikut.

Pengunjung yang saya percayai  beliau seorang awek Sabah ini sudi untuk memberi tips dan panduan kepada lelaki ² Semenanjung yang berhajat untuk memikat gadis dari Sabah.

Saya edit tambah huruf yang tertinggal supaya kita semua boleh faham, maklumlah makcik² tak berapa ‘tangkap’ bahasa moden.

First…. nak share sikit perempuan Sabah sangat different dengan perempuan kat semenanjung…. this is fact ok

  1. Ramai yang tak suka keluar malam…. Tak kesah lah Islam ka Kristian
  2. Tidak suka lelaki yang bajet religious ’cause kat Sabah apa yang penting you do what your religion ask
  3. Tidak suka lelaki yang always wanna show they are romantic
  4. Kalau pandai cakap Sabah sikit ok juga
  5. We hate people talk badly about Sabah… cause’ perempuan Sabah semuanya sayang gila negeri bawah bayu ni
  6. You really need to be open minded… cause’ kat Sabah banyak agama dan bangsa and kebanyakkn perempuan Sabah yang korang nak takle tu adalah mixed blooded… (mostly mixed chinesse/dusun/filifin and banyak lagi la)
  7. Perempuan Sabah kuat makan sayur so that person better love veggie

Ada org tanya kenapa perempuan Sabah mahal .  Someone answer: Because parents dia bagi makan makanan organik seumur hidup, actually benda ni betul .

…..so far itu ja lah tipsnya

Menarik bukan?   Saya sendiri tidak langsung terfikir terperinci sifat dan sikap gadis Sabah.  Perkongsian ini sungguh menarik.  Terimakasih .

 

p/s – apa lagi… pi la bercucuk tanam,  Semai sawi, kubis, bendi atau pun pegaga.  Atau sekurang² kenal mana sayur kangkung, mana kailan mana cekur manis.:lol:

EDIT

Untuk lebih memahami isu ini , sila klik link yang diberikan di atas untuk rujukan. Entri ini bukan saja² ditujukan kepada gadis Sabah tanpa sebab tetapi kerana keyword yang dicari ini.

Tips – baca blog bukan macam baca akhbar, link  rujukan yang diberikan perlu dibaca kerana entri ini adalah kesinambungan dari entri dari link yang diberikan tersebut tanpa diulang².

Tolong jangan ambil serius , ini bukan kajian saintifik peringkat phD.  Ini blog peribadi.  Baca blog’s  disclaimer yang disediakan.

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus (contohnya, perubatan, perundangan dan sebagainya yang berisiko) sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

 

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Fakta tentang gadis/lelaki kadazandusun di sabah.. Bila memilih pasangan, lbh memilih y sebangsa, tdk semua la tp kebanyakkannya mmg bgtu..

Trackbacks

  1. Awek Sabah says:

    […] yang menulis pasal Awek Sabah nie beberapa orang Blogger – Kak Jie pun ada tulis pasal Awek Sabah -_-”, Abang Nara pun tak nak kalah ada jugak link tag […]