Inspirasi hujung minggu

Semua tetamu saya dah balik.
Dari Dungun, dari Baling , dari Kangar dan Tanjung Malim.

Rumah yang riuh gelak tawa tiba-tiba sunyi. Along dan Angah di meja study, suami dan Intan tengok Upin dan Ipih di laptop. Entah berapa puluh siri.

homelessharvard

Saya – Β tengok Hallmark ChannelΒ Β drama biografi Homeless to Harvard: The Liz Murray Story.

Liz Murray seorang budak perempuan dari keluarga yang miskin, drug-addicted yang tiada tempat tinggal setalah ibunya meninggal dunia, berusaha mengubah nasib hidupnya dan akhirnya berjaya ke Harvard.

– penuh inspirasi

34 Replies to “Inspirasi hujung minggu”

  1. tertengok citer nie masa anak zana yg ke dua sakit. petang kol 3-5 gitu lah.

    bergaduh ngan yg sulung sbb dia sibuk nak tgk canel playhouse disney. tehehee…

    rasanya byk citer gini kat HM. cuma tak berkesempatan nak tgk.

    tapi citer nie mmg … KAGUMNYAAAAA!!
    .-= Zana´s last blog .."Heaven"nya =-.

  2. Huhuhu .. dah tgk citer nie .. mmg penuh inspirasi.Tabik spring!

    Citer Malaysia kosong tanpa motif! buang duit ajew …. hohoho … iklas dari melayu boleh.

  3. salam kak jie πŸ™‚

    semoga sehat senantiasa.

    Salah satu cerita kegemaran saya. Saya pernah tulis tentang kisah ini.. Satu pertanyaan masih tiada jawaban ialah bilakah pengarah di malaya yang akan mengarah kisah biografi tentang adik Nur Madihah Nik Mohd Kamal. πŸ˜‰

    semoga sehat senantiasa salam.

  4. Akak pon dah tingok citer ni
    bape kali dah Hallmark tayang
    tapi tetap tak jemu

    harus dipertontonkan pada anak2 skarang
    supaya dorang tau … betapa susahnya
    untuk menapak ke menara gading
    kalo tidak berbekalkan ilmu

    yang paling sayu .. masa scene
    budak pompuan tu terpaksa berumahtangga dalam tren
    untuk berulang alik ke unibersiti tuh ..

    sian .. emaknya dahlah mati sebab Aids (drug addict)
    ayahnya plak tak bleh diharapkan
    .-= uji6june´s last blog ..aku bukanlah … =-.

    1. @uji6june, seronokkkan…nak2 tgok sorang..sunyi sepi, angin sepoi2 bertiup
      sedar2…kita yang dok mimpi kt Harvard tu πŸ˜†

  5. cerita ni memang best..saya ada sorang kawan mmg gila HM channel..sanggup beli DVD ni kat ebay sbb nak tgk cerita ni balik…terpaksa la saya tumpang sekaki tgk..memang best….
    .-= Life For Hire´s last blog ..Take a good care of your pet =-.

    1. @Life For Hire, tengok drama biografi mcm ni best, sebab kisah benar… πŸ˜‰ tak adalah aksi2 yang tak tercapai dek akal

      1. @Kujie, tak ingat ni kisah benar atau tidak…tp ada lagi satu cerita best member beli..ada kat HM channel gak..pasal universiti jugak..tuh mmg saya ingat kisah benar..pasal ada minah ni cacat lepas eksiden..tp dpt masuk gak hardvard or oxford..mak dia yg jaga dia smp ke dalam kelas..sedih giler
        .-= Life For Hire´s last blog ..Lawak Twitter Dalam David Letterman Show =-.

  6. Salam hormat wahai kujie.

    Semalam memang betul – betul riuh. Tapi, siaran tv kelihatan tenang sahaja. Terngiang – ngiang ungkapan Rasulullah … “Ya Ummati … Ya Ummati

  7. terasa nak tengok pulak kisah ni.. kak jie, upin dan Ipih ni kartun baru ye.. πŸ˜€
    .-= nuaeman´s last blog ..Nilai sebuah Kereta atau Anak.. =-.

    1. @nuaeman, tunggu je kt HM Channel tu
      upin dan ipin tu siri2 lepas2..entah apa kena anak beranak tu…dok menempek tengok upin dan ipin

  8. tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu …
    .-= Precious´s last blog ..Penawar Segala Penyakit Kecuali Mati =-.

  9. Haa? Kak Ina ngan mak Kak Jie dah balik.. cepatnya..kan baru ja sampai pagi tadi.
    Iza lak dapat inspirassion sebab sejuk gilerz 😎
    .-= iza´s last blog ..Tanpa Tajuk… =-.

    1. @iza, ptg jumaat dah sampai..kita org g mandi air terjun..huhu
      mlm tu kita BBQ – bakar 4 ekor ikan talapia yg berkubang tangkap sendiri dlm kolam.

      :mrgreen:

      1. @Kujie, alaa time dia mai memanjang iza takdak kat melesia. kalau tak buleh pi menyibuk, kenalah tambah ikang jadi lima ekoQ :p πŸ˜€
        .-= iza´s last blog ..Tanpa Tajuk… =-.

    1. @BDewa, mana de sepah….sebiji pinggan pun tak de yg tak di cuci…dia org balik sy boleh relek2 ngadap tv.

      adik2 dan ipar2 sy rajin turun ke dapur lah….dtg bkn sekadar tetamu bertenggek je…tunggu dihidang :mrgreen:

Comments are closed.