Jadilah teman ibarat bola rugbi, belum dapat REBUT; sudah dapat, LINDUNG

Someone who will love you in spite of your little idiosyncrasies.

Someone who will love you in spite of your little idiosyncrasies.

Namun kamu tidak akan pernah memiliki seorang teman, jika kamu mengharapkan seseorang tanpa kesalahan.

Idiosyncrasies – Pronunciation: i-dē-ə-ˈsiŋ-krə-sē

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Salam kak,
    Saya pernah terima satu forwarded SMS betul2 yg ayatnye sama dgn
    2 entry kak Kujie yang paling terbaru ni.. Kata2 dari ayat tu memang
    menyentuh rasa dan hati..

    Semoga mmg setiap insan di dunia ini diizinkan Khaliq utk pernah merasa
    betapa bagusnye memiliki teman yg baik..

  2. bola ragbi ni time kat touch line diorang hempap kuat2…pastu amek convertion sepak pakai kaki…itu ending die…
    kalau la ikut cam bola ragbi, kita ni ibarat digunakan untuk capai matlamat depa…
    pastu sepak terpelanting nun jauh kesana…adusss…
    tang lindung tu ok…
    :mrgreen:

    yuzmirs last blog post..Affiliate Marketing

  3. Best ooo jadi bola rugbi. Mamat yang hensem, sasa dan kaya kejar dan rebut. Pastu dia orang peluk kemas-kemas. Boyssss… play nice!

    ODs last blog post..Serious, please!

  4. Rugbi dan bola sepak! Emm, sekali sekala ada gak Kak Long tengok dua2 game tu. Falsafah yg menarik….

  5. salam.
    suka sangat tajuk 2 entri latest ni….hehe

    HuRuL_AiNis last blog post..Aku, Contests & Award

    • @HuRuL_AiNi, :mrgreen: awk ni sama je dgn seorg blogger tu
      dia membaca mind kak jie dari tajuk entri bukan isi kandungan…hehehe 😀

      btw…salam kenal..terimakasih ye kerana sudi jengok

  6. … hhmmmm nak pergi cari bola ragbi banyak-nbanyak camni.. 😛

    samdaddycools last blog post..Eh… dapat baby lah!

  7. Dulu masa saya di universiti, saya jenis yang semua orang saya anggap teman. Sekarang ni pun camtu cuma kerja menjadikan diri terpaksa tidak terlalu rapat dengan sesiapa. Customer yang jadi teman…

    kruel74s last blog post..Succession plan

  8. wah bagus falsafah ni.. ermm nak main ragbi ler mcm ni.. he he
    tapi kdg2 bola ragbi kena tendang gak he he..

    Kasawaris last blog post..Pagi minggu di UTM

    • @Kasawari, kena tendang tu sbb……….kawan yg baik kena tegur kawan dia…so tendang je lah..hehehehe :mrgreen:

  9. malangnya maza tak suka sukan ragbi nie…..ganazzz gitewww…

    maza suka pertandingan lontar sabut ke tengah padang, berenang2 atas trek, melompat katak dan menunggang kuda longkang….

    hehehhehe

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    mazas last blog post..Kembara Jalanan: Zoom Malaysia – Labis.

    • @maza, ingat ke main ‘zero point’ yg lompat getah tu…

      heh eh …budak2 lelaki suka dok tunggu depan…time budak pompuan lompat
      tapi masa tu…………. punyalah suci murni otak masing tak fikir pun apa tujuan budak2 lelaki dok bertenggek kt depan tu 😆

  10. Muhammad furqan bin hassan says:

    Duk dperantauan kawan dh jd mcm adik beradik,susah senang bersama.

  11. insya’Allah bai telah temui ‘sahabat’ itu.. 😉

    fiezabaiduris last blog post..Tips rumahtangga

Trackbacks

  1. […] ~ Sedarlah diri awak tu Jie, awak bukan BOLA RUGBI tetapi cuma   BOLA SEPAK Post Lain Yang BerkaitanKatil 18 Wad 4B Hospital Sungai BulohJadilah […]