Nafkah Buat Anak

Nota : Abdul Halim Abdullah – Hakim Syarie dalam satu kes tuntutan nafkah anak² seorang Jutawan Selebriti.

p/s – Orang Islam wajib percaya kepada perkara² sam’iyat

©kujie – Peringatan kepada  ketiga-tiga  belah pihak ( mereka berdua dan KITA)

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. banyak sekali kejadian di mana salah satu dari orangtua memisahkan dari anak-anaknya.
    Jom terjah post menarik dari nira ..Perbedaan Penyebab Asma dan BronkhitisMy Profile

  2. laki bini gaduh, anak jangan jadi mangsa.. kan??
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..TV AlHijrah Mula BersiaranMy Profile

  3. mrs jamal says:

    tapi kalau bapanya sendiri yang xmau bagi duit dan cari anaknye??
    Jom terjah post menarik dari mrs jamal ..Pengundi Dun GalasMy Profile

  4. jawatan kosong says:

    haih.. kasian anak kalau macam tu jadinya. 😥

  5. Kadang-kadang manusia ni lebih takut dengan dunia..

    Sanggup bersusah-payah sebab takut susah kat di dunia sampai lupa alam abadi..

    Tidak salah mencari kesenangan kerana orang kaya yg beriman lebih baik di sisi Allah kerana harta yang dicari jika dibelanjakan ke jalan yang sepatutnya akan menjadi penyelamat di akhirat kelak..

    Sebab tu ada orang cakap.. orang kaya lebih senang buat amal..
    Jom terjah post menarik dari Syima Emi ..Contest Nostalgic Aidilfitri 2010My Profile

  6. hubungan darah ini tidak akan terputus…

    jangan ada pemisah antara kita…huhuhu
    (eh.. macam pernah dengar aje lirik ini, tapi kat mana ek? hmm)
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Cendol di pohon rendang di tepi jalanMy Profile

  7. intankuterpilih says:

    kesian, ibu bapa yang berpisah, anak-anak menjadi mangsa…
    Jom terjah post menarik dari intankuterpilih ..IntanKuTerpilihcom… Kini Berwajah BaruMy Profile

  8. anak selalu menjadi mangsa 😳
    Jom terjah post menarik dari chekgu naman ..Opah nak gambar Darwisy sebagai pengubat rindu My Profile

  9. sedangkan lidah lagi tergigit.. sebagai manusia, kita mungkin kadang2 terlupa akan kebesaranNYA..

  10. perkara sam’iyat tak nampak dek mata kasar.. tu yg susah nak cakap tu.. apehal pun check iman masing-masing..
    Jom terjah post menarik dari abgreds ..Ilmu ghaibMy Profile

  11. L@n@ aka Mak Budak says:

    dunia artis tidak sunyi dari cerai berai .. yg kesian anak2 jadi mangsa .. kenapa nak pisahkan anak dengan ibu atau bapa .. darah yg mengalir dalam badan anak tu darah siapa ?? .. pentingkan diri sendiri .. bila iman didada tiada .. jauh sekali nak sujud padaNYA .. bisikan yg ke3 pula menghasut .. inilah jadinya ..
    Jom terjah post menarik dari L@n@ aka Mak Budak ..Festival Fotografi Di Mid Valley Kuala Lumpur Photography Festival 2010 KLPFMy Profile

  12. tanda2 akhir zaman – penceraian berleluasa.

  13. Ibu bapa bercerai,anak² yang menjadi mangsa..
    Sebaiknya sebelum melafazkan talak tu,fikirlah kepentingan pihak yang lain juga..
    Jangan pentingkan diri sendiri saja
    Jom terjah post menarik dari Nadya ..20-10-2010 Memang Hari Yang Sesuai Untuk Memulakan Hidup Yang BaruMy Profile

  14. huhhuhuhuhuhuhuhuhuhhu kan….harap2 si dia tu membacanya…leh tak akak minta izin buat entry pasal ni kat blog akak? pinjam gambar tu boleh?
    Jom terjah post menarik dari mamaGee .. INI BELOG SYOK SENDIRI My Profile

  15. Syafrizal says:

    saya sangat faham tentang keadaan anak tersebut
    tersepit di tengah2…
    Jom terjah post menarik dari Syafrizal ..Feedburner berwajah baruMy Profile

  16. kesian kat anak kalau ibu bapa yangh penting kan diri sendiri 😥
    Jom terjah post menarik dari onie ..Bahaya pemanduan dengan memakai kasut tumit tinggiMy Profile

  17. yang bercerai tu, ibu bapa. Tak patut sangat nak pisahkan dengan anak-anak.
    Jom terjah post menarik dari ann ..Happy kan aku dengan Aspire One happy pleaseeeeeeeee!My Profile

  18. kata orang dulu-dulu!, Sebelum berkahwin pelajari ilmu kahwin, sekadar kursus perkahwinan mana cukup, orang dulu kurang bercerai kenapa?

  19. harap bila kawin tu biar btul2 firm apa yg nak dr perkahwinan.baru laa xde perceraian yg menyusahkan anak2

  20. walau apa yg berlaku, anak2 tetap perlukan kasih sayang..
    Jom terjah post menarik dari Lan Bingka ..Amir budak cepat belajarMy Profile

  21. ye lah..kenapa perlu nak pisahkan anak-anak dgn ibu atau bapa..mungkin si dia bukan jodoh kita..tapi tanpa si dia..takde la anak2 itu..
    Jom terjah post menarik dari Bb Hussain ..Anak kawan saya hilangMy Profile

  22. anak tu tak bersalah ….dia hanya jadi mangsa keadaan.. 🙁

  23. sudah jelas tu berkenaan dengan anak itu sendiri, andai kata penjagaan anak jatuh kepada bapa, maka ibunya berhak untuk berjumpa anak mereka begitu juga sebaliknya
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Tips keselamatan dalam rumah-bahagian akhirMy Profile