Talapia Merah Mati Sekolam

Talapia Merah Mati Sekolam

Balik dari bercuti raya , satu kolan ikan mati – ikan talapia termasuk juga si Bulan ikan kaloi yang saya bela sejak 5 tahun. Penutup saluran air terbuka dan semua air mengalir keluar.  Lubang air keluar seperti bulatan merah  di dalam gambar. Panduan Ternak Ikan Tilapia! Klik Disini! Nasib baik kejadian baru berlaku dan ikan […]

Tepus Tanah Baling

Tepus Tanah Baling

Balik kampung raya baru ni sempatlah juga ke kebun. Untuk makluman, kebun kami bukan di belakang rumah, jaraknya dalam 5 KM. Kena masuk melepasi kebun-kebun orang lain. Kena menyeberang anak sungai yang sejuk dan dingin. Selepas menyeberang anak sungai, kena melalui denai jalan seperti ini.  Redup dan sejuk. Inilah pokok  “tagan”  iaitu pokok pertama yang […]

Jalan Raya Titian Batu

Jalan Raya Titian Batu

Assalamualaikum dan Salam Syawal 1435H Lama sungguh tak update blog. Tak lah sibuk mana pun, tapi mood nak bercerita dah makin kurang. Mungkin sedang alami fasa awal blogger menopause. Macam mana sambutan raya korang? Moga semuanya berlangsung dalam suasana penuh keberkatan. Saya tahun ini menyambut 1 Syawal bersama keluarga suami. Tahun ini kesemua anak mak […]

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1435H

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1435H

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh Bersempena dengan hari yang mulia ini, saya mewakili seisi keluarga mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin kepada Muslimin dan Muslimat yang mengunjungi blog kujie2.com. Semoga Allah menerima amalan-amalan kita di sepanjang bulan Ramadan seterusnya memilih kita untuk terus berada didalam rahmat dan kasih sayang-Nya. Wabillahitaufiq Walhidayah Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.