Cara Sembunyi Teks Dalam Entri

Ada orang tanya macam mana saya sembunyikan teks dalam entri Update Kes Makcik Vs Encik BMW. Teks yang perlu di highlight baru nampak tu.  he he he…ramai juga yang cari amount tu tak jumpa. BUkan macam cara buat private post berpassword .

Saya tak pasti ada tutorial ke tentang trick ni, saya mencuba sendiri.  Betul ke tidak caranya, kalau dah jadi tu, kira jadilah.

Nak tau? Read more “Cara Sembunyi Teks Dalam Entri”

Tak perlu marah-marah – nanti cepat kedut tak anggun!

Mula-mula nak bagitau – saya dapat hadiah utama wang tunai rm 10,000.00 .

TAHNIAH SIM.CaRD ANDA TELA BERJAYA CABUTAN BETUAH Dari Shell SDN BHD WANG tRM 10,000.00 SILA HB Office 014 866 2838  terima kasih.

Segala ejaan lintang pukang tu buat saya gembira!  Makcik kaya!

Ok tutup kes!

Pasal GengBlogger pula.   Semalam ramai yang hantar email tanya status ping di GB.   Ramai yang tak keruan sebab tak boleh ping.  Tengok thread baru di forum pun dah boleh rasa, ramai yang mengalami masalah ini.

Adik-adik.. bertenang.  Tiada sistem yang sempurna dan kekal .  Semua sistem yang disenggara manusia akan alami gangguan.  Blogger, facebook malah kadang-kadang web yang bersecurity tinggi seperti bank pun alami gangguan perkhidmatan.

Pemilik GB sedar masalah tersebut dan sedang cuba mengatasinya… bagilah dia masa janganlah keterlaluan memberi tekanan.  GB adalah kemudahan percuma dan kita sebagai pengguna perlu bertolak ansur.  Tak perlu semua orang nak buka thread nak harapkan jawapan – kalau Kong nak jawap semua soalan , bila masa dia nak kerja nak selesaikan masalah?

Saya pun alami masalah yang sama 3-4 hari lepas.  Ada beberapa entri yang tidak dapat di ping.  Anggap saja satu itu perkara biasa –  kadang-kadang hidup bukan seperti yang kita rancang.  Saya check setting url feed.

Bertenang… tarik nafas …. dan sedar , kehidupan online kita bukan segalanya.  Ada banyak aktiviti lain yang boleh dilakukan dari memikirkan masalah tersebut.  Blogwalking contohnya.

moral of the story : bertenang

©kujie – Tempayan yang penuh tidak akan berkocak airnya

Hellioz – Entri Ini Untuk Kamu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Post ini di tulis untuk Hellioz atas permintaan.  Jadi kepada kipas susah mati beliau ,jangan terus meroyan tak hengat dunia kat blog ini seperti menjadi rebung tidak miang, bembam pula yang miang.

do comment,
i wanna hear what ur brilliant brain is thinking.
gyahahaahahaahah~

Dia ingin mendengar pendapat saya walau pun saya bukanlah bijak pandai ( baca biodata – surirumah sepenuh masa dengan sijil SPM Gred 3 ) Sebelum ada hati yang tercalar, ada jiwa yang tercedera, saya mohon maaf.  Anggap saja ini bebelan atau leteran mak-mak yang sedang mengurut belakang  anak-anaknya dengan kasih sayang. Read more “Hellioz – Entri Ini Untuk Kamu”

Tak Suka Lady Gaga? Lady Gaga Hilang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…

Semalam agak kecoh suasana dunia twitter saya bila terover membebel berjangkit dari dunia realiti hingga ke alam maya. Setelah hampir seminggu mati akal menjejak ke mana hilangnya Lady Gaga – saya cuba tweet untuk menghilangkan resah dan merungkai misteri nusantara.

Lady Gaga saya hilang. Pelik sangat.

Kemudian teringat mak ada cerita tentang aktiviti mak dan 3 cucu super aktifnya yang datang bertandang ke rumah minggu lepas. Minggu lepas , rumah saya memang meriah. Ramai adik beradik yang bertandang, bermalam dan kami buat sedikit kenduri kesyukuran sebelum suami terbang semula ke Algeria. Read more “Tak Suka Lady Gaga? Lady Gaga Hilang”