Gadis :  Pesanan Dari Teruna

Gadis : Pesanan Dari Teruna

Jumpa gambar ni kat 9gag.com – Jangan marah-marah tau…. Selamat berhujung minggu bermalas-malasan! Saya nak keluar window shopping & beli grocery. =================================================== p.s – selalu jumpa komen kat entri² tutorial – “aku tulis blog saja suka²… malas nak buat , susah nak ikut tips ni, blog aku mcm hampeh…sampah… aku buat saja seronok²..bukan sebab nuff ” – langsung tak hargai diri sendiri.  Orang tu penat² buat tutorial, awak tak kisah –…

Keluhan anak seorang mama blogger

Keluhan anak seorang mama blogger

Pagi tadi masa blogwalking , ternampak gambar Along kat blog syahirul.com. Gambar sipi-sipi pun boleh kenal !   Itu pun sebab dia cakap majlis minggu suai kenal pelajar baru.  Mestilah kenal, baju tu yang saya basuh , sidai dan lipat. “Along…gambar Along ada kat blog kawan mama.  Kawan mama nak jumpa Along nanti…” “Alamak..ni yang susah ada mama blogger.” Petang tadi pula Angah telefon dari asrama.  Minta izin nak beli mp3.  …

Mohammad Naim Mustaqim Dan Terkenang Amirul Syafiq

Mohammad Naim Mustaqim Dan Terkenang Amirul Syafiq

Along belajar kat mana? KLIUC swasta ye a’aha…. Ada nada yang sangat pelik bila menyentuh mengenai IPTS. Saya tidak salahkan sesiapa pun kerana mempunyai pandangan sisi yang negatif mengenai IPTS. Mungkin mereka tidak mendapat pendedahan atau maklumat sebagaimana saya dapat. Sayakan blogger…blogger selalunya one step ahead.   Tidak dinafikan banyak juga IPTS yang menjadikan bidang pendidikan sebagai perniagaan tetapi kita mesti perihatin dan bijak memilih IPTS yang sesuai dengan keperluan.   Bukan…

Jangan keluh kesah walau engkau lelah, hidup ini tetap indah

Jangan keluh kesah walau engkau lelah, hidup ini tetap indah

Awal pagi bersantai di Ruang Rindu sambil bagi ikan-ikan makan. Rombongan 2 kereta dari Kuantan sampai semalam.  Seronok dan meriah kembali walau pun sekejap.   Maksu ( adik bongsu mak ) mak saudara yang paling rapat dengan saya.  Sebelum dia berkahwin dengan Paksu, dia tinggal dengan mak dan menjaga saya dari bayi sampai usia 4 tahun.  Mungkin sebab itu kami paling rapat. Sepupu saya cakap ” mak ni, kalau dah jumpa…