Kenapa Twister Dah Kurang Oren?

Kenapa Twister Dah Kurang Oren?

Kata orang, blog yang ranking top² ni kena keluarkan entri yang tahap super duper kualitinya…. tetapi sejak saya berblog dari tahun 2005 inilah diri saya . Saya bukan intelektual @ cendekiawan yang bijak mengungkapkan prosa-prosa indah. Saya juga bukan ilmuan yang mendalami dan mengembangkan ilmu dengan penelitian. Saya hanyalah cendawan yang sesuai di masak lemak. […]

Makhluk Ganjil Tidak Ber-Muka Buku

Makhluk Ganjil Tidak Ber-Muka Buku

Wahhh………tiba-tiba hari ini dunia blogesphere terasa membahang dan meriah seperti AIM ke 17 semalam gara-gara entri 100 ribu . Selamat datang semua ! Terimakasih kerana singgah? Sudah berapa kali? Terimakasih untuk semua yang datang dengan puji hingga saya pula menjadi  ringan seperti gula²kapas walaupun sepatutnya berat sebab bontot dah kembang. Ramai juga nak add saya […]

April – 100 Ribu Pengunjung!

April – 100 Ribu Pengunjung!

Pertama kali pengunjung untuk sebulan mencapai angka 100,000 atau average sehari 3343.60  visitors. Unique visitors lebih 50,000 sebulan.   Ini termasuk satu hari blog totally down pada 28hb April dengan hanya 58 visitors saja.  Hari  ‘ mati kutu’ tak tau nak buat apa, usik kawan-kawan di twitter saja. Nampak data bandwidth ?  Saya berjaya menjimatkan bandwidth […]

Doktor Jarak Jauh

Doktor Jarak Jauh

Selamat Bercuti Hari Pekerja 1hb Mei 2010. Sepatutnya saya balik kampung pagi ni, tapi malam tadi Intan sakit gigi. Sakit kaki, sakit leher, sakit tangan, sakit perut bolehlah juga sapu minyak angin atau sekadar berpsikologi membantu meredakan sakit. Ini gigi… saya pun mati akal nak pujuk macam mana. Tengah malam dia on pc, cakap nak […]