Macam Mana Mama Jumpa Abah?

Dalam perjalanan balik dari kampung semalam, Intan dan Along bertanya soalan yang buat hati saya kembali mengebu-gebu seolah-olah jatuh cinta untuk kali pertama. Saya pernah tulis dalam entri Ramadan dalam hidup saya yang memenangi hadiah peraduan. Along dan Intan ketawa terbahak-bahak mendengar kisah cinta pertemuan saya dan suami. Saya copy paste kisah itu di sini […]

Siapa tahu nama makanan ini?

Siapa tahu nama makanan ini?

Salam semua – Saya dah selamat kembali. Hampir maghrib tadi baru sampai di rumah. Dua hari AFK sangat best. Macam-macam saya buat bersama mak. Pagi tadi, kala subuh dapat bersalam, peluk mak waktu masih di atas sejadah. Pukul 7 pagi kami 3 generasi ( nenek, mak dan cucu ) dah mulakan projek seperti gambar di […]

Sayalah Mak Yang Paling Kepoh Di Dunia.

Sayalah Mak Yang Paling Kepoh Di Dunia.

Minggu lepas saya dah buat Semakan status permohonan ke IPTA klik sini > semakan status permohonan ke IPTA tapi laman web tu sesak nak mencelah pun tak celuih.   Saya beralih arah login ke sini pula > www.jpt.uum.edu.my .   Keputusannya  Along TIDAK BERJAYA dalam permohonan kemasukan ke IPTA bagi SESI AKADEMIK 2009/2010 . Kecewa juga tetapi […]

Melancong ke Algeria

Melancong ke Algeria

Saya sebenarnya nak tulis cerita lain, tapi tak sempat – nak pergi klinik gigi kejap lagi. Tapi sempat lagi nak bawa kawan-kawan melancong – ke Algeria. Encik Suami cakap, musim bunga di Algeria dah berakhir. Kalau tidak rumput-rumput di tepi jalan pun berbunga cantik Bunga-bunga cinta pun mekar dan harum.  Masa ni kalau berYM terasa […]