Adakah dengan mengeji atau membenci akan menaikkan satu darjat?

Adakah dengan mengeji atau membenci akan menaikkan satu darjat?

Perkara yang benar tidak akan berdiri dengan sikap manusia yang mempertahankannya dengan cara yang tidak betul. Yang kita tatang, yang kita puja, yang kita keji yang kita meluat hari ini bukan penentu ianya akan berkekalan. Dalam keadaan kita bersosial dan berkomunikasi hanya melalui tulisan di muka skrin, tak pernah bertentang muka bersua fizikal, tetapi kita […]

Tutorial Untuk Newbie WordPress

Tutorial Untuk Newbie WordPress

Semalam saya dapat 2 email pertanyaan dari pengguna baru wordpress selfhosted. Tahniah kerana mempunyai kad pengenalan maya dalam dunia blog. Hampir setiap hari saya dapat email mohon bantuan. ¬† Sidebar meleretlah, gambar tak boleh uploadlah, komen hilanglah¬† tetapi KEBANYAKKAN TAK PERNAH¬† BAGI URL BLOG? KENAPA YE? Kalau saya tak tengok , macam mana saya nak […]

Cara Menulis Komen Di Kujie2.com

Cara Menulis Komen Di Kujie2.com

Setiap hari saya menerima pengunjung baru. Saya terbaca satu komen dari seorang blogger yang mengatakan ‘tidak suka’ tinggalkan komen di blog wordpress kerana terpaksa mengisi nama, email dan url blog, tidak seperti blogspot yang terus dari akaun google ( blogger ) Hari ini saya nak terangkan satu kelebihan yang tidak disedari secara teknikal. Sistem komen […]

Cara Memikat Suami

Cara Memikat Suami

Perbezaan ketara antara lelaki dan perempuan dalam membina hubungan intim adalah lelaki boleh bermesra tanpa kemesraan emosi. Ramai lelaki memberi perhatian yang kurang mengenai kemesraan emosi sedangkan itulah titik utama mengukur kepuasan dalam hubungan seterusnya bagi perempuan. Mukadimah pun dah nak menghentam…kan? Sebenarnya saya mendapat email seperti dibawah dari seorang pembaca blog yang ingin mengetahui […]