Kalau Padi Katakan Padi

Walaupun theme terencat akal, tapi saya belum..haha…nak juga membebel. Tapi pendek je lah…….. Setiap email yang saya terima, saya simpan dalam folder ‘ A Letter From Heaven ‘. Walau lambat dibalas tapi majoritinya saya balas secepat mungkin. Saya tiada masalah menolong sebab saya tahu, orang yang menghubungi saya adalah mereka yang ‘selesa’ untuk bertanya dengan […]

51 Komen Baca artikel penuh »

kak long mawar merah

Dating Depan Mydin

Lewat malam tadi saya nampak Kak Long update live blogging  gambar tersebut dengan info Kuala Kubu Baru dan berkursus.   Saya reply komen – itu bukan KKB, area Serendah di hadapan Stesen Komuter. Wah…Kak Long masuk kawasan jajahan saya secara diam-diam tak lapur diri dengan Tok Penghulu.   Niat hati awal pagi tadi nak sms  ugutan minta […]

21 Komen Baca artikel penuh »


suami isteri main bersama

Suami Isteri Main Bersama

Malam tadi tidur pukul 2 pagi  ( dia 7 malam di sana ) sebab teruja menyingkap memori lama dengan Google Doodle. Kami main PacMan bersama waktu bervideo cam. Bezanya jarak kami 10,500 kilometer. Siapa kata suami isteri jarak jauh tak boleh lakukan aktiviti bersama? Tahun 1992,  suami beli Sega Genesis  kat Pandan Jaya. Masa tu […]

52 Komen Baca artikel penuh »

bergaduh depan pc

Adakah dengan mengeji atau membenci akan menaikkan satu darjat?

Perkara yang benar tidak akan berdiri dengan sikap manusia yang mempertahankannya dengan cara yang tidak betul. Yang kita tatang, yang kita puja, yang kita keji yang kita meluat hari ini bukan penentu ianya akan berkekalan. Dalam keadaan kita bersosial dan berkomunikasi hanya melalui tulisan di muka skrin, tak pernah bertentang muka bersua fizikal, tetapi kita […]

57 Komen Baca artikel penuh »