Tips Mengawal Anak-anak Di Pusat Membeli Belah

Tips Mengawal Anak-anak Di Pusat Membeli Belah

Meningkatnya kes penderaan seksual terhadap kanak² memang mengerikan.   Kes terbaru yang mengemparkan bagaimana kejadian rogol boleh berlaku di dalam bilik darjah di sekolah keatas rakan sekelas.  Angka peratusan tidak pernah surut. Kata penganalisis jenayah Kamal Affendi Hashim perbahasan mengenai pindaan hukuman penjara dan sebatan terhadap perogol “hanya membuang masa”. Tumpuan sekarang perlu dialihkan kepada tindakan […]

Blog-ping Aggregator Selain Geng Blogger

Blog-ping Aggregator Selain Geng Blogger

Sesiapa yang kenal saya, dia akan tahu. Saya akan bagitahu kalau ada yang bertanya. Tutorial atas permintaan kerana saya gemar melayan pertanyaan personal melalui segmen Hari Bertemu Pelanggan. yang dah masuk volume 7. Berbalik pada carian ini, dia memerlukan maklumat di mana nak ping entri selain dari di gengblogger.com dan innit . Sebenarnya ada banyak […]

Macam Mana Kak Jie Boleh Catch Up Dengan Blogger Muda?

Macam Mana Kak Jie Boleh Catch Up Dengan Blogger Muda?

Komen dari Wira Nordin – kami sekampung orang Baling dan pengikut blog sejak tahun 2007. Kenal di alam maya dari zaman dia bujang dengan anak-anak arnabnya – TT & BB . Masih teringat lagi suatu petang dia berlari-lari termengah-mengah ke blog ini dan menjerit ”  Kak Jie, arnab dan beranak….” > entri lama kat [sini] […]

Kita Minum Dulu!

Kita Minum Dulu!

kredit Jom sarapan di Hulu Selangor…meriah tau! Ada yang turun dari Harrier ada yang datang dengan Alphard. ©Kujie – semalam ada majlis kat sekolah Intan, dia pergi dapat goodies bag ada buku panduan mengundi – budak sekolah rendah pun dah diajar cara mengundi , yang dewasa tak daftar pengundi ni apa cer….