Merancang Bercuti Ke Pulau

Merancang Bercuti Ke Pulau

Saya tengah mencari pulau untuk percutian. Merayau sana sini melalui keyboard terjumpa senarai pulau-pulau peraginan yang popular di Malaysia. Antaranya 20 pulau perlancongan terkenal di Malaysia : Pulau Perhentian – melalui Jeti Besut Pulau Redang – Jeti Marang Pulau Gemia – Jeti Marang Pulau Kapas – Jeti Marang Pulau Pemanggil – Jeti Mersing Pulau Tioman […]

Yang Indah Hanya Seketika

Yang Indah Hanya Seketika

Kucing…  Saya bukan tak suka kucing tapi tak suka nak bela kucing. Suami saya tak suka kucing. Tak suka bukan bererti membenci cuma mengelak untuk membela kucing. Tetapi dugaan memang banyak – sebab tak suka lagi kucing tu suka datang sini. Kat atas siling rumah tu silih berganti dia jadikan wad bersalin.  Untungnya siling rumah […]

Macam Mana Mama Jumpa Abah?

Dalam perjalanan balik dari kampung semalam, Intan dan Along bertanya soalan yang buat hati saya kembali mengebu-gebu seolah-olah jatuh cinta untuk kali pertama. Saya pernah tulis dalam entri Ramadan dalam hidup saya yang memenangi hadiah peraduan. Along dan Intan ketawa terbahak-bahak mendengar kisah cinta pertemuan saya dan suami. Saya copy paste kisah itu di sini […]

Siapa tahu nama makanan ini?

Siapa tahu nama makanan ini?

Salam semua – Saya dah selamat kembali. Hampir maghrib tadi baru sampai di rumah. Dua hari AFK sangat best. Macam-macam saya buat bersama mak. Pagi tadi, kala subuh dapat bersalam, peluk mak waktu masih di atas sejadah. Pukul 7 pagi kami 3 generasi ( nenek, mak dan cucu ) dah mulakan projek seperti gambar di […]