Jikaku Tak Bangun Esok Pagi

Jikaku tak bangun esok pagi- OST Cicakman

jika ku tak bangun esok pagi,
sayangku kau jagalah diri,
sentiasa ingatkan hati,
dirimu amat ku cintai.

andainya dihimpit kesusahan,
sujud dan mohon pada tuhan,
agar diberikan bimbingan,
meniti hidup bersendirian.

bila terasa sejuk,
pejamkan mata,
bayangkan dalam dakapanku,
bila terasa rindu,
pejamkan mata,
kita bersua dalam lena.

kalau ada yang sudi mengganti,
sayang lepaskanlah ku pergi,
kerana insan yang seistimewamu,
berhak untuk dicinta dalam hidup.

sayang tiada apa yang kekal di dalam dunia ini,
namun yang pasti,
walaupun ku tiada nanti,
cintaku akan kekal abadi.

ku berharap kau tak akan lupa,
mengirimkan bekalan doa,
kita jumpa lagi di sana nanti,
jika ku tak bangun esok pagi

Jie ~ Saya akan berada di luar daerah sehingga Ahad…sehingga bertemu lagi..dan nikmatilah lagu ini untuk semua. Saya seorang yang optimis dah percaya setiap yang berlaku ada sebabnya.

Jalan Pandang Depan…

Tuuuuuu………..dia menu tengahari untuk hari ni…Ketam 3 rasa! Masa birthday saya bulan lepas suami bawa saya makan malam kat satu restoran Bt. 16 Rawang..sedap ketam 3 rasa dia, so hari ni saya pun nak try test kemahiran yang tak seberapa ni. Saya beli 3 ekor ketam…dan yang dalam gambar tu adalah baki selepas berhempas pulas mengunyah dan mengelap peluh kekenyangan………yang lain…..selamatttt………Alhamdulillah!

Untuk Shin, Equilibrium, Sayda , Intan atau pun Kuden yang nun jauhhhhhhhhhhhh dari tanahair……sila tutup kedua-dua belah mata anda! Jangan pandang gambar tersebut. Kak Jie tak bertanggungjawap atas deraan jiwa dan rasa ini..hik..hik……!

Kita lupakan pasal makan sebab ada orang tu tengah berdiet la……….kunun. Shai dengan Kak Red tu tengah menjeruk hati ( jeruk kelubi sedap la juga….! ).

Semalam , opss…pagi sebenarnya dalam kul 1.30 pagi, saya memandu seorang diri dari Serendah ke Puduraya menjemput suami yang pulang dari Johor. Dia bertolak dari Pasir Gudang dengan bas 9.30 malam dan sepatutnya tiba di KL 2 pagi. Ini bukan kali pertama saya memandu pagi-pagi buta macam ni , tetapi saya nak cerita yang malam tadi tu special la sikit.

Sebelum bertolak tu, saya merayau ke blog Puan Pearl…baca preview filem Jangan Pandang Belakang…..huhuhu…. sesiapa yang tengok filem ni tentu berdebar jugakan..nak keluar rumah waktu macam tu. Seorang diri pula tu…………Jalan Rawang ke Selayang melalui Templer Park yang sunyi sepi tu…hik hik…tetapi demi suami terchenta…saya tolak gate rumah…saya hidupkan kereta …saya memecut juga Serena .

Dalam perjalanan tu, memang sunyi..hanya sesekali tersempak lori-lori yang sarat bergerak macam Snailmyx..huhuhu….Mulut saya tak henti-henti baca ayat Kursi dan segala ayat Quran yang sempat di ingat.

Jalan lapang…saya bawa 100 km/h , tanpa saya sedar dah sampai Jalan Kuching. Jam di dashboard tepat 1:55 pagi. Saya memandu di lorong kanan dan sesekali mencapai 110km/h tetapi dalam hati agak risau kerana limit speed Jalan Kuching 80km/h.

Selepas susur keluar Kepong, saya masih speed 110-110km/h di lorong kanan…tiba selepas selekoh berhampiran bekas plaza tol tu ada sekatan jalan raya………wa’aaaaaaaaaa…mesti kena punyalahhhhh…..wa’aaaa…..mengigil la juga…berdebarlah juga…orang buat salah , biasalah kan..kan…. cepat terasanya walaupun tak pernah sentuh ajinomoto! hiks…hiks….!

Dari jauh saya dah nampak polis trafik tu memegang baton menyala berwarna merah tu , kiri menegak isyarat berhenti dan kanan di arahkan ke kanan , tepi jalan raya…wa’aaa…masa tu jarak saya masih 100 meter.

Bila dah dekat, tiba-tiba polis tu memjerit ” jalannnnn……………….!” dan memberi isyarat baton untuk saya meneruskan perjalanan…Hah!!! pelik saya…dan panik seketika.
Adakah anggota polis tersebut melihat sesuatu seperti pemandu kereta kancil putih dalam filem Jangan Pandang Belakang….atau pemandu bas ekspress????

OOOooo….. mak ! Takutnya!
Atau adakah anggota polis tersebut kesian melihat saya sebagai pemandu perempuan yang memandu macam pelesit tengah malam buta seorang diri?
Atau adakah anggota polis tersebut risau untuk menahan seorang perempuan….. takut saya melalak meraung-raung menangis di tepi jalan raya , mengigil kerana ketakutan di tahan polis akibat melanggar undang-undang jalanraya? muahahahaha…..
Apa pun sebabnya………pengalaman itu sempat juga memgigilkan saya yang sedia sejuk dalam aircond kereta….hiks….hiks..!!

Hari Ibu Buat Saya

13/05/2007 – seperti biasa sejak telah menjadi seorang ibu, ucapan hari ibu tidak pernah luput daripada anak-anak saya. Mata belum celik dah dapat morning kiss dari suami saya mengucapkan terimakasih kerana menjadi ibu kepada anak-anaknya.

Selain ciuman dari anak-anak saya juga terima kad ucapan hari ibu buatan sendiri.

Mother’s day – A lot to say and a lot to give.

Dear good mom ! Happy Mother’s Day…you are so special…

┬ęKujie – I have a lot to say and a lot to give!

 

It’s the three pairs of eyes that mothers must have and that’s just on the standard model.

One pair of eyes are to see through the closed door as she asks her children what they are doing even though she already knows. Another pair in the back of her head are to see what she needs to know even though no one thinks she can. And the third pair are here in the front of her head. They are for looking at an errant child and saying that she understands and loves him or her without even saying a single word

Team Liverpool Land Surveyor

Semalam Sabtu 12/05/07, seawal 7 pagi , saya dan keluarga dah keluar dari rumah. Dalam rancangan akan ke Labis, Johor untuk ambil beberapa point untuk as-built. Singgah site di Bandar Tun Hussein Onn hingga jam 10.30 pagi. Kemudian kami bergerak ke Labis.

Selepas Tangkak, kami singgah Air Terjun Gunung Ledang. Agak kecewa dengan tahap kebersihan di sini…sampah di mana-mana!
Jam 3.30 petang kami terus perjalanan ke Labis. Kat Labis ada satu restoran yang kerap kami singgah bila ke sana. Restoran Mee Bandung Muar…. dengan 3 mee bandung dan 2 nasi ayam…kekenyangan. Kemudian kami ke site di tepi landasan keretapi untuk ambil beberapa point untuk as-built. Kali ini kami berkerja sekeluarga. Anak-anak dah besar dan dapat membantu. Kiranya ini adalah percutian 2 dalam 1.

Tengok anak- anak lelaki saya, masing-masing dah setinggi abah dia dan semuanya peminat fanatik Liverpool!

Tengok curamnya bukit.

Team Liverpool Land Surveyor! Girl yang comel tu bakal Pengurus..he he
Selepas siap kerja kami balik. Team yang kerja kepenatan..saya memandu sampai rumah. Jam 10.30 malam dah sampai rumah, tengok AF5.