touching my soul


Sabtu hari tu saya tengok Spiderman3, filem Sam Raimi dengan pelakon Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Thomas Haden Church, and Topher Grace.

Spiderman 3 merupakan filem skuel ketiga yang dihasilkan dari cerita komik terbitan Marvel Comics. Kisahnya Peter Parker lakonan Tobey Maquire bercadang untuk melamar kekasihnya MJ ( Mary Jane Watson ) watak di pegang oleh Kirsten Dunst tetapi biasalah herokan..macamĀ² dugaan yang di tempuh.

Ini park best sangat bila suami saya cakap ” dulu mak abang pun bagi cincin macam tu la bila nk minang awk tau…”

huhuhu…syahdunya rasa, kerana cincin pertunangan saya di beri oleh emak mertua saya sendiri. Saya ni menantu perempuan ke-2 dalam keluarga waktu itu.

Dan dialog paling menyentuh hati saya ..huhu..saya fokus kat dialog utk faham filem, maklumlah bahasa inggeris saya ni..he he he… tahap budak tadika!

” wherever it comes all the way, wherever battle we’ve raging inside..we always have a choice. My friend Harry taught me that. He chosen to be the best of himselt. It’s the choices that we made who we are and we can always choose to do what it right” ~ Spiderman

Aku ingin pulang

Kemanapun aku pergi
Bayang bayangmu mengejar
Bersembunyi dimanapun
Selalu engkau temukan

Aku merasa letih dan ingin sendiri
Ku tanya pada siapa
Tak ada yang menjawab
Sebab semua peristiwa
Hanya di rongga dada
Pergulatan yang panjang dalam kesunyian

Aku mencari jawaban di laut
Ku sadari langkah menyusuri pantai
Aku merasa mendengar suara
Menutupi jalan
Menghentikan petualangan
Du du du

Kemanapun aku pergi
Selalu ku bawa bawa
Perasaan yang bersalah datang menghantuiku
Masih mungkinkah pintumu ku buka
Dengan kunci yang pernah kupatahkan
Lihatlah aku terkapar dan luka
Dengarkanlah jeritan dari dalam jiwa

ku ingin pulang uhuu
Aku harus pulang uhuu
Aku ingin pulang uhuu
Aku harus pulang uhuu
Aku harus pulang

Jie ~ Rindukan mak…..wa’aaaa…….aku ingin pulang! Selamat Hari Ibu untuk semua ibuĀ² yang berkunjung ke sini….ibu red, ibu dea, ibu keshi, ibu mamajambu,ibu nat, ibu hayat, ibu bb, ibu lia, ibu jazz, ibu bintang, ibu ira, ibu nieys dan ramai lagi……..moga di permudahkan segala urusan dan menjadi ibu yang terbaik untuk anak-anak!

Jumaatku

Jumaat 11/05/2007

7 am – Rutin biasa, hantar anak pergi sekolah, bukan jauh pun…. 3 km je!

7.10 am – Dalam perjalanan balik tengok sekawan ( dalam +20 ekor ) burung terbang menghala arah matahari terbit…owhh…….burung berhijrah ni!

7.12 am – Eh…kenapa burung tu berpatah balik? Tak kan sesat kot…sambil memandu cuba membuat kesimpulan … radar rosak kot..sikap jalan…so berpatah balik. Pandainya..sesat jalan balik ke pangkal..he he he

7.15 am – Sampai rumah, park kereta…bagi ikan makan…….eh…….aku pakai baju terbalik!

ha ha ha…. tu la balasan mengata burung lagi! Kalau mengata sesama manusia lagi teruk kan balasan……Amponlahhhhhhh….insaf di pagi jumaat.
buat jahat kompom balas jahat
buat baik tak tentu lagi balas baik
susah dia sama kita rasa
susah kita kat mana dia
suka kita ketawa dia
luka kita dia curah cuka
memang lumrah dunia
mana ada gula di situ ada semut
sakit selalu kita sendiri…………

Merah tanda Cinta

Pagi tadi baca akhbar Kosmo ( m/s 27 ) ada kajian oleh saintis menyatakan AYAM berketurunan T-Rex ( Tyrannosaurus Rex) .
Wah…hebat tu….T-rex dinosaur paling polular, yang terkenal ganas , kejam dan digeruni!
Tiba- tiba saya teringat…terkenang mungkin juga terindu pada seorang kawan saya yang juga sipi-sipi nick dia.. juga di geruni di alam maya ini…

Kak Red !

Tuuuuuuuuu dia…korang rasakan…ada tak sipi -sipi DNA antara makhluk Allah nie…muahahaha….Kak Red ..aku tau la blogmu itu tak boleh right klik tapi aku cilok juga pic ni…..senyum sokmo Kak Red ye!!!!

Jangan sedih- sedih…… life has not always been easy……. live the life that you deserve…I promise you that I am always placing you under my very high ptotection….* larikkkk….*

Jie ~ sebenarnya sejak kehilangan blog kesayangan tu…saya ni malas sangat nak buat entry…tapi hari ni……….hepi giler!!!! thanks Kak Red krn bagi saya idea! hiks ..! hiks…!