Merah itu rindu, hanya aku yang tahu

syu[g]haz said…
aaaa syu tao~

kuning : number plat bahagian belakang

hitam : number plat bahagian depan

(hitam ngan kuning ni private cars..and user leh pilih wether nak dua2 same kaler [hitam putih] or satu kuning satu hitam)

merah : weekends car.cheaper tax.tapi,leh gune atas jalan 7pm-7am on weekdays,3pm and above on saturdays,all days during sundays and public holidays.

hehehhe..betulkan syu kalo salah 🙂

Tahniah Syu…Tanya kat Sera ye? Tapi jawapan tak semuanya tepat. Jadi hadian penaja guna sendiri..ha ha ha!

Oklah , jawapan untuk merah tepat! Untuk digunakan pada waktu biasa, perlu dapatkan kupon berharga $ 20.

Untuk Kuning – kenderaan yang didaftarkan atas nama syarikat.

Hitam pula – kenderaan yang boleh digunakan di atas jalan setiap masa, 365 hari setahun.

Kepada kawan² dari Singapura, kalau salah tolong betulkan.

Jie ~ Teringin nak gunakan plat kuning kat Malaysia…ooowhhhh…tak tercapai akalku!

Pagi² buta dpt sms dr Mak Merah ” Yr concern bout iklan biadap 2 kuor paper dah arini.Org ngamuk ko”

Ha..tu la..berbaloi gak sampai sakit² kepala hari ni, keluar juga kat suratkhabar! Ko Ado ke Diva?

Rujuk entry Niat Tidak Menghalalkan Cara Utusan Malaysia 18/7/07

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. jelly owh ..ye ke , yg tu tak perasan la pula…nnt la bila p JB lagi, kakjie teropong lagi..

    Tapikan…apasal org JB tak tau code² kaler tu..hihihi…:p

  2. OIC!!! Baru la tahu… kadang kan kak jie, jell ada nampak yg kaler puteh tolisan itam… Ye la jell nie duk JB so memang selalu la kena nampak kete2 org singapura-pura nie…. he he he

  3. zino tu soklan spm..ni tak de dlm silibus pun..

    chii hahaha..chii sengal!

  4. aaaaa..pala chii da noneng..chii salah post..adeih..utk komen n3 ni chii post kt n3 yg slm ni..adeih

  5. soalan bocor.. hehe

  6. zana >> selalu mmg nmpk kaler kuning..merah tu jarang la sgt…
    yg tak tertip kt jln raya tu, org mesia pun ramai…depa terjangkit² dgn org² sini la tu

    myheart >> oooo subject pengetahuan am ni, kt sekolah tak ajo :p

    red mummy >> skrg ni je..dulu selalu arr g kl tu…

    tgok la bile free…yeh

    syu >> org tu create wat iklan tak bertempat..

    13may merah tu naga? issshh…otak tak biru ke ?

    he he he

    mz >> uik..kalo selangor tu ade gak le peluang..he he he..mmg tgh cari calon…perak tu…tak tercapai akalku…:p

  7. bleh pakai plet kunen kujie tp kene kawen ngan sultan perak ke .. sultan selangor ke ..

  8. merah itu darah…
    kuning itu otak…
    hitam tu pejam mata…

    hahha

  9. syu[g]haz says:

    haha mama namao lah..syu xmakan tempoyak 😀 yg entry roti tu,hohoho~menarik la tu masuk paper..at least satu negara nampak kecacatan iklan tu.. 😀

  10. Red Mummy says:

    merah itu rindu?

    ko rindukan aku ke kak?

    meh lah mai kl…dok terperuk je kat sana batgaponyer..

  11. MyHeart says:

    ohoooo….paham dah cekgu!!! ade beza ghupenye….ingatkan same jek sme nye….

  12. Zana Sadri says:

    owh.. baru la zana tau skang nie..
    kaler kunin yg banyak mai kl kan.. kuning ngan merah… kiranya bukan keta sendiri la tuh. pastu wat mcm jalan dia pulak. kurang ajo pun banyak.

    hehe.. emo plak pagi nie…

  13. syuAwainya syu..ni mesti tak tido mlm nk tunggu result..hahaha
    Btw..usaha yg bagus…:P
    esk mama hntr sebiji durian..smpai ke kat tmpat syu dah jadi tempoyak!

  14. syu[g]haz says:

    ekeke..tak lah mama..tak sempat tanye sera die da tido..haha~syu cari sendri 😀 wiki + googie heheh

Trackbacks

  1. […] Published by Kujie at 10:13 am under Uncategorized Tiba² Daily Popular Post hari ini  datangnya dari entri ini ->  merah itu rindu hanya aku yang tahu […]