Pencipta kain yang telanjang

Seorang tukang yang bijaksana
Membina rumah tanpa batu bata
Tembok putih tanpa jendela
Apabila dirobohkan menjadi pakaian semuanya.

p/s – teka teki selepas balik Nilai3 – woahhh!

p/s – Jgn mengamuk sampai terlondeh kain dengan tajuk post ini ye , Angah cakap saya pandai memilih tajuk sampaikan dia sering tergoda dan terpedaya gagal menahan nafsu untuk klik dan membaca seterusnya.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. ๐Ÿ˜ฎ haha

  2. suspen sungguh..bijak2..kak jie pilih tajuk post..memang kena lah tu…
    .-= izzah´s last blog ..Kenali Simptom Demam =-.

  3. Tidak sedikit pun gua mengamuk .. sebab sampai terlondeh kain dengan tajuk post ini :mrgreen: Angah cakap akak pandai memilih tajuk sampaikan gua sering tergoda dan terpedaya gagal menahan nafsu untuk klik dan layan jer gambar seterusnya.. xD
    .-= eldy´s last blog ..Cerita Kedai Kopi โ€“ Malique feat Salam =-.

  4. lor..ulat rupanya
    .-= Lan Bingka´s last blog ..500 days of Summer =-.

  5. samanosuke_04 says:

    65 komen?? apsal nie, aku tak paham pun post nie.. mana yang telanjangnye??
    .-= samanosuke_04´s last blog ..Lengkuas pun ada kat Moscow!!! =-.

  6. Kujie,
    memang tajuk tak boleh blah tu…
    Memang betullah tajuk entri kat sini memang selalu membuat orang teruja macam yang Kak Long tulis dalam pencalonan ari tu…
    .-= Kak Long´s last blog ..Kalbu =-.

  7. Betul ke ulat sutera tak sempat jadi rama-rama sebab dah dibunuh semasa peringkat jadi kepompong?
    .-= Dr House´s last blog ..Topeng muka H1N1 bra =-.

    • @Dr House, ikut sejarah penciptaan kain sutera mcm tulah….

      p/s – sebab tu kak jie tak ada separang pun kain sutera… (padahal tak mampu beli ) ๐Ÿ˜†

  8. ngehehehe! sedangkan angah leh tertipu apatah lagi yg lain ek???
    lama tak mai umah kak jie. moga sihat selalu ๐Ÿ™‚
    .-= Zana´s last blog ..Love this pic! =-.

    • @Zana, Kak Jie tak pernah bagi tips atau tutorial secara direct utk dptkan trafik…kebanyakkan entri di blog ini kena baca maksud tersurat tu ๐Ÿ˜†

  9. kak jie~~S.O.S…!!!

    minta bantuan…

    apsal orang try buat ‘read more’ macam yg dlm blog tutorial kak jie tu… jadi lagi slow??

    ni yg tak best ni~~ baru je tukar layout… ๐Ÿ™ ๐Ÿ™
    .-= Kaseh Esmiralda´s last blog ..Aku, Perempuan & Sesuatu ~BAB28~ =-.

    • @Kaseh Esmiralda, skrg ni Read More kat blogspot ada cara baru

      Klik โ€œInsert jump breakโ€ icon yang terdapat di sebelah kanan tab new post editor.

      Atau pada posisi Edit HTML mode tambah code , dimana-mana perenggan yang kita kehendaki.

      Tapi, kena sign in blog melalui Blogger in draft

  10. panas..panas… keyword panas seh… lg panas org yg search keyword t*l*****g… kena tipu lg… ๐Ÿ˜ˆ
    .-= anis´s last blog ..Salam Versi Jawa… =-.

    • @anis, bulan tipu
      faham isi entri ni

      teka teki tu…dah jawapan tersebut adalah

      jatuh kepada cik ulat yang telanjang ๐Ÿ˜†

  11. saya pun cukup teruja nak baca tadi… ๐Ÿ˜›

  12. hmm rombongan kak kiah tak tamat lagi lah tu.. huhuhuhu
    .-= maza´s last blog ..Pepatih Karma Sudah Taubat?!… =-.

  13. Setuju dgn angah. Mama angah mmg best!

    • @intan, lama intan tak dtg, timbul je bab bogel ni terus muncul erk..hehe

      p/s – bilelah nk jumpa lagi ๐Ÿ˜‰

  14. kak jie…sha pon tak tau jawapannye tp sha bajet mungkinkah ulat sutera?

    * waaa…nape ramai sangat yg gi shopping kat nilai 3 skang nieh:)
    .-= cheryna´s last blog ..sha: feeling piggish for parkia speciosa =-.

    • @cheryna, betullah tu , ulat sutera dan tak ada pula hadiah kain sutera ๐Ÿ˜†

      kebetulan saja tu ke Nilai3, kalau saja2 pergi sana tak de lah……… ๐Ÿ˜†

  15. telanjang? siannyer…. ulat sutera ek ๐Ÿ™‚

  16. isk2, jie..ingat ckp pasai sape lah td..rupenyer cik ulat ni..depa ni x pkai bj pon x p…x lucah langsung…hehe ๐Ÿ˜›
    .-= jun´s last blog ..Swiss roll n triffle =-.

  17. ainsufian says:

    ngeh 3x… terpedaya ngan tajuk entry ne… ulat sutera kan kak jie?

  18. ngeh ngeh ngeh…
    saya pun salah seorang yang terpedaya dengan tajuk entry kak jie… ๐Ÿ˜†

  19. Rupa-rupanya inilah cara kain yang kita pakai dibuat ye! :p
    .-= tekkaus´s last blog ..2 Legends of Mid Autumn Festival =-.

  20. sayang,,,,aku lambat mengerti bahasa sastera ๐Ÿ™‚
    .-= kita´s last blog ..Duit Paypal Hasil Affiliate =-.

  21. Adesh keyword panas nih. mesti ramai yang akan search lagi. pasnih kena update keyword lak bagi panas lagi terhangat. jadi web penampan.
    .-= MatKool´s last blog ..No Passport Needed for the Exotic Virgin Islands =-.

    • @MatKool, mula2 letak tajuk tak terfikir pun pasal keyword…cuma tgok gambar tu langsung nampak kebogelan ulag2 tu ๐Ÿ˜€

  22. penuh dengan persoalan yang disertakan nafsu kah3.
    .-= megat´s last blog ..Berhari Raya Dan Kunjung Mengunjung, Jangan Abaikan 5 Waktu =-.

  23. yang saya tahu model2 pakaian yang selalu telanjang.
    kak jie memang pandai menggodalah. ๐Ÿ˜†
    .-= zany´s last blog ..Apa punya pemikiran daaaaa…….. =-.

  24. hoho…belum penah sy tgk ulat sutera.. macam tuh rupanya diorng buat kain sutera yer..hehe..Btw, great seo trick..hihi
    .-= Jmay´s last blog ..Bagaimana Membuat Berbagai Akaun Twitter Menggunakan Email yang Sama =-.

  25. kempompong kot jawapan nya

  26. Sungguh sensasi pembuat kain itu.. panas.. panaz sungguh entry kali ini.. :mrgreen:
    .-= Muhasabah Trading´s last blog ..Jubah labuh corak batik : gaya baju kurung moden =-.

    • @Muhasabah Trading, ๐Ÿ˜† jangalah tergoda dengan gambar si pembuat kain tu , sejak azali mmg telanjang ๐Ÿ˜†

  27. kak,
    ulat sutera buat kain tu dia telanjang ke? kan ada sarong apanama tu
    .-= AyKay´s last blog ..Petunjuk dan Peringatan akan Kekuasaan Yang Maha Esa =-.

  28. zah juga tertipu kak…huhuhu ๐Ÿ˜ณ
    .-= izzahazfar´s last blog ..Pra -Rumah terbuka Aidilfitri 1430 (2) & Convo UUM =-.

  29. Ismail N says:

    Saya check semua komen di atas, nampaknya tak ada yg beri jawapan pada teka-teki (kalau ianya satu teka-teki). Cuba google jawapan tapi tak dapat lagi buat masa ni. Apalah jawapan nya?
    Btw, Title post yg menarik ๐Ÿ˜›
    .-= Ismail N´s last blog ..Di Mana Anda Blog? =-.

  30. Salam Syawal wahai Kujie.

    Hari ini manusia memang sudah hilang rasa malu. Kalau berani tunjuk keberanian, …

  31. ulat2 sutera sedang gigih membina rumah untuk berlindung~
    tapi sirobohkan oleh manusia untuk dijadikan pakaian. sedangkan ulat2 tu tak pakai baju pon! :mrgreen:

    ceh! tahapeape jek merepek ๐Ÿ˜†
    .-= mrs azmi´s last blog ..PENAT~ =-.

  32. Di padang masyhar kelak kita semua dihidupkan kembali dengan bertelanjang tak kira wanita atau lelaki tetapi setiap orang tidak ada masa melihat orang lain kerana risau dengan diri sendiri
    .-= denaihati´s last blog ..Bantuan Malaysia Ditolak Warga Sumatra Barat alasan sumber dana Judi =-.

  33. SEO hebat…tapi memang intriguing pun ๐Ÿ˜€
    .-= kruel74´s last blog ..Offline and meeting Twitter friends =-.

    • @kruel74, masa buat tajuk ni tak terfikir SEQ pun tetapi bila gengยฒ Geek ni, fokus asal post ni dah berubah… :mrgreen:

  34. Jie memang pandai buat tajuk sensasi, hi hi.. Tie tahu laa…

    Tu ulat sutera ke ?
    .-= Tie´s last blog ..Oooo Bulanโ€ฆ.. =-.

  35. pencipta kain yg ni memang telanjang pun… ๐Ÿ˜†
    .-= beliamuda´s last blog ..Imbas kembali September 2009 =-.

  36. haha.
    mana pencipta kain yg telanjang?
    pandai betul bermadah..

  37. fuh. madah berhelah la kakjie :mrgreen:
    .-= zaryl´s last blog ..Curly Grunge: Lagi Tema WordPress Percuma =-.