Pencipta kain yang telanjang

Seorang tukang yang bijaksana
Membina rumah tanpa batu bata
Tembok putih tanpa jendela
Apabila dirobohkan menjadi pakaian semuanya.

p/s – teka teki selepas balik Nilai3 – woahhh!

p/s – Jgn mengamuk sampai terlondeh kain dengan tajuk post ini ye , Angah cakap saya pandai memilih tajuk sampaikan dia sering tergoda dan terpedaya gagal menahan nafsu untuk klik dan membaca seterusnya.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

79 thoughts on “Pencipta kain yang telanjang”

  1. Tidak sedikit pun gua mengamuk .. sebab sampai terlondeh kain dengan tajuk post ini :mrgreen: Angah cakap akak pandai memilih tajuk sampaikan gua sering tergoda dan terpedaya gagal menahan nafsu untuk klik dan layan jer gambar seterusnya.. xD
    .-= eldy´s last blog ..Cerita Kedai Kopi โ€“ Malique feat Salam =-.

  2. 65 komen?? apsal nie, aku tak paham pun post nie.. mana yang telanjangnye??
    .-= samanosuke_04´s last blog ..Lengkuas pun ada kat Moscow!!! =-.

  3. Kujie,
    memang tajuk tak boleh blah tu…
    Memang betullah tajuk entri kat sini memang selalu membuat orang teruja macam yang Kak Long tulis dalam pencalonan ari tu…
    .-= Kak Long´s last blog ..Kalbu =-.

    1. @Dr House, ikut sejarah penciptaan kain sutera mcm tulah….

      p/s – sebab tu kak jie tak ada separang pun kain sutera… (padahal tak mampu beli ) ๐Ÿ˜†

    1. @Zana, Kak Jie tak pernah bagi tips atau tutorial secara direct utk dptkan trafik…kebanyakkan entri di blog ini kena baca maksud tersurat tu ๐Ÿ˜†

    1. @Kaseh Esmiralda, skrg ni Read More kat blogspot ada cara baru

      Klik โ€œInsert jump breakโ€ icon yang terdapat di sebelah kanan tab new post editor.

      Atau pada posisi Edit HTML mode tambah code , dimana-mana perenggan yang kita kehendaki.

      Tapi, kena sign in blog melalui Blogger in draft

    1. @anis, bulan tipu
      faham isi entri ni

      teka teki tu…dah jawapan tersebut adalah

      jatuh kepada cik ulat yang telanjang ๐Ÿ˜†

    1. @cheryna, betullah tu , ulat sutera dan tak ada pula hadiah kain sutera ๐Ÿ˜†

      kebetulan saja tu ke Nilai3, kalau saja2 pergi sana tak de lah……… ๐Ÿ˜†

  4. sayang,,,,aku lambat mengerti bahasa sastera ๐Ÿ™‚
    .-= kita´s last blog ..Duit Paypal Hasil Affiliate =-.

  5. Adesh keyword panas nih. mesti ramai yang akan search lagi. pasnih kena update keyword lak bagi panas lagi terhangat. jadi web penampan.
    .-= MatKool´s last blog ..No Passport Needed for the Exotic Virgin Islands =-.

    1. @MatKool, mula2 letak tajuk tak terfikir pun pasal keyword…cuma tgok gambar tu langsung nampak kebogelan ulag2 tu ๐Ÿ˜€

  6. penuh dengan persoalan yang disertakan nafsu kah3.
    .-= megat´s last blog ..Berhari Raya Dan Kunjung Mengunjung, Jangan Abaikan 5 Waktu =-.

  7. hoho…belum penah sy tgk ulat sutera.. macam tuh rupanya diorng buat kain sutera yer..hehe..Btw, great seo trick..hihi
    .-= Jmay´s last blog ..Bagaimana Membuat Berbagai Akaun Twitter Menggunakan Email yang Sama =-.

  8. Saya check semua komen di atas, nampaknya tak ada yg beri jawapan pada teka-teki (kalau ianya satu teka-teki). Cuba google jawapan tapi tak dapat lagi buat masa ni. Apalah jawapan nya?
    Btw, Title post yg menarik ๐Ÿ˜›
    .-= Ismail N´s last blog ..Di Mana Anda Blog? =-.

  9. ulat2 sutera sedang gigih membina rumah untuk berlindung~
    tapi sirobohkan oleh manusia untuk dijadikan pakaian. sedangkan ulat2 tu tak pakai baju pon! :mrgreen:

    ceh! tahapeape jek merepek ๐Ÿ˜†
    .-= mrs azmi´s last blog ..PENAT~ =-.

  10. Jie memang pandai buat tajuk sensasi, hi hi.. Tie tahu laa…

    Tu ulat sutera ke ?
    .-= Tie´s last blog ..Oooo Bulanโ€ฆ.. =-.

  11. fuh. madah berhelah la kakjie :mrgreen:
    .-= zaryl´s last blog ..Curly Grunge: Lagi Tema WordPress Percuma =-.

Comments are closed.