Permohonan Tingkatan 1 Sekolah Berasrama Penuh ( SBP) 2012

Permohonan Secara Online Kemasukan Murid Ke Sekolah Berasrama Penuh bagi Tahun 2012  dibuka pada 1hb September hingga 15hb Oktober 2011.

Untuk membuat permohonan secara online  ke  sekolah asrama penuh (SBP ) – klik > Permohonan Atas Talian Ke Tingkatan 1 Sekolah Asrama Penuh Tahun 2012

NOTA PENTING:

  1. Pemohon dikehendaki mencetak Borang Permohonan sebanyak DUA (2) salinan.
  2. Salinan pertama dihantar kepada Guru Besar sekolah asal pemohon.
  3. Salinan kedua dihantar kepada pengetua sekolah berasrama penuh (SBP) yang dipilih.
  4. Setiap cetakan borang permohonan mestilah ditandatangani oleh pemohon dan disahkan oleh Guru Besar

 

Masa Angah dulu saya buat permohonan, tapi untuk Intan……. kena fikir lagi ni!
Sekolah Menengah Teknik Sepang

Lain² link yang berkaitan :

  • Permohonan ke Kolej Vokasional, Sekolah Menengah Teknik dan Sekolah Menengah Vokasional Tahun 2012
  • Permohonan ke Tingkatan Empat (4) Sekolah Berasrama Penuh Tahun 2012

Saya terima email pertanyaan dari ramai pelajar yang ingin memasuki SMT Sepang. Nasihat saya, isi borang dan pilihlah SMT Sepang sebagai pilihan kerana saya bukan pihak yang membuat keputusan. Saya hanya ibu yang pernah mempunyai anak dan pengalaman memohon dan belajar di SMT Sepang.

Semoga berjaya anak²!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. A ride from Toronto Pearson Airport to downtown will today
    February 2010 cost a fixed 40 CAD or 50 CAD normal or limo.

    Here are a few of his favorite places in mind and
    a restaurant guide available right in front of entire world.
    It can sometimes take up to two hours to cover 15 km 10 miles at rush hour.
    Jom terjah post menarik dari Jordan ..JordanMy Profile

  2. Anonymous says:

    nk masuk asrama penuh keputusan upsr nk brapa A

  3. nur izzati says:

    saya pon teringin jga.kn seronok masuk asrama :lol:saya hrap dpt msuk asrama kn…..

  4. nuraliya adilah zulkapli says:

    Assalamualaikum, saya teringin sangat nak masuk asrama penuh, sekarang ni dalam proses permohonan lah ni :grin: ,tapi tak tahulah lagi dapat sekolah mane? :| , ?Hahahahhaha

  5. nuraliya adilah zulkapli says:

    Assalamualaikum, saya teringin sangat nak masuk asrama penuh 2011 untuk tingkatan 1, sekarang ni sedang memproseskan pemohonan, Okayylah bye ;-)

  6. Salam boeh tak nak buat permohonan masuk asrama untuk form 2 2012 ? macam mana nak buat ek ? sebab saya dah banyak kali try mintak mrsm.. tp x dpt2.. :sad:

  7. Salam boeh tak nak buat permohonan masuk asrama untuk form 2 2012 ? macam mana nak buat ek ? sebab saya dah banyak kali try mintak mrsm.. tp x dpt2.. :sad:

  8. kalau en maza nak apply sekarang, mmg terlebih sudah…hehe :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Blog hafizmohd.com kena hacked?My Profile

  9. dulu, cikgu2 yg tolong itu dan ini..kita ikut jer..

    sekarang sudah byk pilihan dan rujukan…

    harap adik2 mendapat yg terbaik… :grin:
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Blog hafizmohd.com kena hacked?My Profile

  10. dah isi jugak untuk adik dan sepupunya.

  11. dulu, lepas upsr tak fikir pe, tup2 dapat panggilan dri sekolah suruh dtg ambil surat panggilan dari SBP.. skrg semua online.. masa dah berubah…
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Tangkal Ajaib – Kayu BercahayaMy Profile

  12. masa form1 mmng best.. ingat lagi kenangan dulu..he3
    Jom terjah post menarik dari mamat ..Hot Mama|Kelab Melepaskan Nafsu |Gambar Hot MamaMy Profile

  13. syafiq_lomotech says:

    saya STM Gombak.

  14. saya dulu student sbp gak..:) SBPI Mersing..bagus sekolah tu.
    Jom terjah post menarik dari yoy ..Ada Apa Dengan Samsung Galaxy Tab 7inch (Review)My Profile

  15. thanks infonya :smile: :smile:
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Jururawat Dan Bayi Maut KemalanganMy Profile

  16. confirm.. maza tak layak.. hehehe
    Jom terjah post menarik dari maza ..Cita-cita Di Sekolah RendahMy Profile

  17. Setuju…bagi anak2 tempat terbaik untuk berjaya dalam hidup
    Jom terjah post menarik dari Tungku moden ..Semak OrderMy Profile

  18. Masa saya sekolah dulu.. cikgu yang buat semua tu.. saya duk goyang kaki aje.. hihi
    Jom terjah post menarik dari Fakarepain ..IMPLIKASI KENAIKAN CUKAI PREPAID SEBANYAK 6%My Profile

  19. assalamualaikum K.Jie. terima kasih untuk info ni. and all the best to Intan.
    Jom terjah post menarik dari Juana ..final year as a 12-year old childMy Profile

  20. muhammad fakhruddin says:

    Pilih sahaja yang terbaik untuk anak akak :cool:

    Ramai yang akan mendoakan kejayaan Intan, dan akak sekeluarga.
    Jom terjah post menarik dari muhammad fakhruddin ..Pak Ketipak KetipungMy Profile

Trackbacks

  1. Permohonan Tingkatan 1 Sekolah Berasrama Penuh ( SBP) 2012 | Faizal Fredley says:

    [...] COPY PASTE DARI KAK KUJIE Share __spr_config = { pid: '4e390880c2b219497500001f', title: 'Permohonan Tingkatan 1 Sekolah [...]