Pernahkah kau bermimpi seketika

Berada ditempatku….. di antara 20 orang terkaya di dunia 2009?

1. Bill Gates (AS$40 bilion – Microsoft – Amerika Syarikat)
2. Warren Buffett (AS$37 bilion – Berkshire Hathaway – AS)
3. Carlos Slim dan keluarga (AS$35 bilion – Telecoms – Mexico)
4. Lawrence Ellison (AS$22.5 bilion) – Oracle – AS)
5. Ingvar Kamprad dan keluarga (AS$22 bilion – Ikea – Sweden)
6. Karl Albrecht (AS$21.5 bilion) – Aldi – Jerman)
7. Mukesh Ambani (AS$19.5 bilion) – petrokamia – India)
8. Lakshmi Mittal (AS$19.3 bilion) – besi – India
9. Theo Albrecht (AS$18.8 bilion) – Aldi – Trader Joe’s – Jerman
10. Amancio Ortega (AS$18.3 bilion) – Zara – Sepanyol)
11. Jim Walton (AS$17.8 bilion) – Wal-Mart, AS)
12. Alice Walton (AS$17.6 bilion) – Wal-Mart – AS)
13. Christy Walton dan keluarga (AS$17.6 bilion) – Wal-Mart, AS)
14. S. Robson Walton (AS$17.6 bilion) – Wal-Mart AS)
15. Bernard Arnault (AS$16.5 bilion) – LVMH – Perancis.
16. Li Ka-shing (AS$16.2 bilion) – Hong Kong.
17. Michael Bloomberg (AS$16 bilion) – Bloomberg, AS)
18. Stefan Persson (AS$14.5 bilion) – Hennes and Mauritz, Sweden)
19. Charles Koch, AS$14 bilion – pembuatan, tenaga – AS)
20 David Koch (AS$14 bilion) – pembuatan, tenaga – AS)

– Sumber : Berita Online

Saya sudah ada pemenang komen ke 15,000! Tunggu pengumuman seterusnya…

Juga kejutan untuk 2 tempat sebelum dan selepas.

Β©Kujie – saya kaya kawanΒ²…. macam anda semua pengunjung blog ini…muaaach!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. nikillas says:

    Hoh.. Mane pergi sultan brunei eh..?? dah xde eh.. ke mmg x masuk carta… Kak Jie..!! Sapekah itu..??!! Sapekah itu..??!! Wat saspen plak dah

    • Dia ke 21 kot..hehehe
      entah..sapa pun kak jie tak kenal dlm list tu
      depa pun tak kenal kak jie :mrgreen:

      klu…seorg perempuan πŸ˜†

  2. tak pernah mimpi gitu, hik hik

    macam tak layak jer.

  3. nik uqbah says:

    haha.

    makcik tak buat pengumuman pun ada pertandingan ni. fiuh. patut lah rasa macam nak komen je beberapa hari ni. tapi,, er. alasan tak best lak. em, bukan rezeki nak buat cane…hee~

    ouh ya. saya juga ada rasa macam nak jadi kaya. tapi makcik taulah kan. orang minda pertengahan ni macam mana.

    nak amek course senang senang kat universiti. pastu kerja senang lenang. tup tup kate nak jadi jutawan. haih… πŸ™„

    • pertandingan secara diam2….so bukan bertanding pun
      cuma satu penghargaan…utk sokongan kawan2
      yg tak jemu2 dtg berduet membebel pok pek pok pek kat blog makcik2 ni πŸ˜†

      kalau tak boleh kaya harta benda, berusaha utk kaya benda2 lain..yg baik2 :mrgreen:

  4. Pernah beranganlah, tapi taklah kaya sampai masuk dalam list tu..hehe. Kaya saja pun ok dah, bleh jalan2 tengok dunia. Cenderahati pun upgrade sikit..asyik t-shirt ja :mrgreen: :mrgreen:

    alahai memang bukan hang tuah ler ni..hang kebun kot :mrgreen:

    • yeahhhhhhhhhh…amin…

      Ya Allah……. kau bukakan segala pintu rezeki utk iza
      moga2 dia berjalan2 kt obeseadpt dibelikan kami hadiah yg best2 lagi…haha
      mcm tu…

  5. isk..saya ingatkan bill gates dah jatuh dari tangga no 1…baru jer tgk forbes ari tuh…takkan berita harian salah info gak kot? haiya

    |1f34|-|1r3s last blog post..Huge list of free marketing e-books

    • berita online pun petik dr AF

      betul la tu kot πŸ˜†
      tak betul pun tak pa…tak de la kesan kt kita ni..
      hahahah…

      • kak jie..memang btol la bill gates nombor 1..baru check forbes yg latest punya..hehe

        |1f34|-|1r3s last blog post..Huge list of free marketing e-books

  6. ala kita pun teringin nak jadi macam tu gak… tapi dalam mimpi la…

    tapi kan kalau jadi orang kaya pun bukannya seronok sangat, ari2 mesti rasa tak selamat…

  7. adeh…tu bukan icon komen saya tu…melepas sudah… πŸ˜†

    Lan Bingkas last blog post..Tungau tu apa?

  8. Sy rasa kaya ilmu pun cukup ler.
    Kaya harta tuh susah sket nak capai. πŸ˜›

    Eriyzas last blog post..Antara Kaunter Dan Komputer

  9. Che tak da nak bermimpi jadi manusia lagu tu na….

    Dulu che hanya tau,
    cukuplah che ada sekadar, sebidang tanah, sebuah rumah, seorang isteri dan sedozen anak2….

    wakakakaka

    (pstt: rendah kan cita2 che, tapi jgn hang tak tau, Che punya che2 menjadi org zuhud dan soleh…)

    hehehe

    erk! bila agaknya che boleh capai cita2 tu na?!
    hmmm

    • Aminnn…………… moga satu hari semua cita-cita menjadi kenyataan
      lepas tu buat kenduri pindah rumah….
      pulut kuning ka… πŸ˜†

      tapi ceq teringin la nk mkn serawa labu πŸ˜†

  10. sapa tu? sapa?

    saya ka? ahaks

    sallys last blog post..Are you going to finish strong?

  11. Masalah list terkaya ni company kena listed dan harta mesti declare. Saya nak kekal private macam beberapa rakan di Malaysia yang terkenal di merata dunia tapi orang tak tau pun dia kaya. Ada banglo di London dan Switzerland, naik private plane and mcm2 lagi. Ada bangunan di KL n bagi hadiah birthday abang dia a cool RM1 Million tapi org tak tau pun dia sapa. Best kan? Orang ada yg tak suka dia tapi saya tahu dia every year hantar 10 orang pergi haji for free. Tangan yang kiri tak tahu tangan kanan memberi…

    kruel74s last blog post..The Watchmen is a reminder to the watchmen

    • Sebab itu agaknya nama2 org Asia jarang termasuk dlm list…orgΒ² Asia ni masih tebal sifat rendah diri dan ‘low profile’

  12. jadi kaya? mimpi pon tak pernah..
    berangan de la sekali sekala..

    woo.. dah ada pemenang..
    siapa la yang bertuah tu..

    mama, bagi la jugak hadiah kat bai..
    (hahaha.. tak malusssnyer.. 😳 πŸ˜† )

    :mrgreen:

    fiezabaiduris last blog post..Road to Shah Alam

    • mimpi dgn berangan tu lain ye..

      tapi best lagi beragan kot…mimpi kita tak leh control
      berangan tu..ikut suka sedap rasa … πŸ˜†

  13. memang hari2 mimpi nk jadik kaya mcm derang.. πŸ˜†

    Callisters last blog post..My new obsession

  14. Jie… pernahhhhhh!!!! One of these days, insya-ALLAH. Before I turn 60 hopefully… cewah… moh ler kita bersama-sama Jie. Bila lagi nak bergabung dengan opah menginjak carta billionaire tu? If opah can be the Teman Terhangat kat sini (and masih kekal Terhangatest), I can be one of the billionaires too, kan?

    ODs last blog post..Temuramah Dengan Pelesit

    • nak anganΒ² kejap
      owhhhhhhh……….mcm tak menjejak bumi saja !

      Billionaires pun boleh JV ke?

      20 persen! hahaha :mrgreen:

  15. Sapa tu sapa tu ??

    Cepat lah bagi tau…hi hi…. πŸ˜†

    Ties last blog post..MIMPI

    • Maaflah Jie, saja nak sakitkan hati maza, nak komen lebih sikit…hi hi…

      Tentang mimpi kaya tu kan…. Tie memang idamkan jadi kaya… Kalau kaya, nak pastikan anak2 cukup ilmu dunia dan akhirat… ada drebar untuk antar mereka ke kelas2 sampingan…

      Nak buat rumah macam rumah Jie, ada taman, kolam ikan, malah sapa2 nak piknik kat situ pun dipersilakan….Hmm…..banyak angan2nya….he he…

      Tapi…Tie tetap bersyukur dengan apa yang ada ni….alhamdulillah…. :mrgreen:

      Ties last blog post..MIMPI

      • amboiii… amboi ….amboiii…. (sambil pegang pingang dan gelekkan bontot, songel lak terlekat di celah gusi)

        ada hati ekau nak keno kan den yo…..nanti T, den kasik jack sikit lagi…..

        wakakakakaka

        :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

        • Kih kih kih …!!

          Ingat tak sampai sini tadi…..

          Maza….baik dok rumah baru tu diam2…

          Tie tengok kosong je tak de hias2….macam rumah orang bujang pulak.

          Kalau perlukan bantuan, beritahu laa…jangan segan2. Nanti tie bagi discount 10%!

          Sorrylah Jie…

          Hari ni saja nak berkelah kat sini….mlm ni Tie nak balik tgk rumah atap biru tu…entah macam mana rupanya dimasuk orang agaknya… Takut gak nak tengok…hu hu….

          Ties last blog post..MIMPI

          • Hati2 Tie……

            Selamat balik kg…..dan jangan lupa bawak belacan sekali yea…

            hehehehhee

            erk! makan buah kededuak pun sodap…..heheheh

  16. “Dan orang-orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad pada jalan Allah (untuk membela Islam) dan orang-orang (Ansar) yang memberi tempat kediaman dan pertolongan (kepada orang-orang Islam yang berhijrah itu), merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka beroleh keampunan dan limpah kurnia yang mulia.” (Al-Anfaal 8:74)

    Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya….dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq

  17. ermmm…mn orang malaysia ni????

    iss last blog post..doi(kangen band)