Piala Dunia 2010 Dah Habis, Ulasan Teknikal.

Sepanyol menjuarai Piala Dunia 2010 menewaskan Belanda 1 -0.  Keputusan pengadil adalah muktamad.   Graf pencapaian yang memberangsangkan.

Ramai orang ramalkan Brazil – Juara Piala Dunia 1994 dan2002.  eeeemmmm… M&M

Pasukan pilihan saya Perancis, not bad lah , kan… pencapaian tajam-tajam je

Pasukan bintang-bintang England – dibandingkan dengan negara lain, pencapaian England tidaklah seteruk mana .   Berada pada purata pencapaian sebelum ini jadi tak perlulah nak kecewa sangat, kan…

sumber : news.yahoo.com

p/s – tiba-tiba saya tak faham , kenapa sekarang ramai yang panggil Sepanyol, Spain:roll:

©kujie – ulasan teknikal dari kujie2.com:lol: seronok pula saya main2 klik tengok graf dan nak share di sini.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

21 thoughts on “Piala Dunia 2010 Dah Habis, Ulasan Teknikal.”

  1. dan kak jie pernah tak terfikir,

    apa beza united kingdom, british, britain, great britain?

    mungkin kak jie boleh buat satu post pasal ini. 😉

    best bila kita tak tau sesuatu perkara dan ingin mengetahui apa maksudnya.

  2. Kalau saya tak silap Sepanyol adalah negara..Spain merujuk kepada orang Sepanyol..contoh lain:

    Negara Penduduknya
    Britain British
    Malaysia Malaysian
    Japan Japanese

    1. spain itu bahasa inggeris..

      sepanyol itu bahasa melayu..

      spain itu negara.. dan

      spanish itulah orang sepanyol.. 😉

      1. betul tu fahmi…. saya tanya ni ‘makan dalam’
        saya tau spain tu apa sepanyol tu apa
        tapi nampak berderet2 blogger buat entri tiba2
        ribu tak de tsunami tak de, masing2 guna Spain sedangkan
        rasanya selama ini gunakan Sepanyol… kalau entri BI lainlah cerita…

  3. Penat saya tunggu nak tengok final world cup ni . Even , pasukan pilihan saya , Brazil dah kalah , tetap gak nak tengok . hehe .

    Nasib baik Spain menang . Saya memang tak suka Belanda . Sebabnya mereka kalahkan Brazil . LOL 😀

  4. Lega piala dunia dah habis…. Jangan ingat semua orang minat bola.. di pejabat aku ada lebih dari 30 staf.. hanya 3 orang yang minat bola. x penah ada cerita bola sepanjang musim bola ini di pejabat. Yang peliknya yang x minat bola ni semua orang sukan.. dari badminton, tenis, basikal(belasan ribu harga hingga puluhan ribu)… Tambah peliknya kadang-kadang orang yang gilakan bola ni x penah pun main bola… Yang parah lagi tak tahu undang-undangnya… yang tahu nganga saja… tengok sebab orang tengok…

  5. puas hati Spain menang…ngantuk betul dibuatnya nak gi kerja hari ni…campeón de la Copa del Mundo España 😉

  6. mlm tadi first time saya bangun awal pagi jam 4.30 pg dan buka tv. Tujuan sebenar nak bersahur, TV dipasang jadi peneman

Comments are closed.