Piala Dunia 2010 Dah Habis, Ulasan Teknikal.

Sepanyol menjuarai Piala Dunia 2010 menewaskan Belanda 1 -0.  Keputusan pengadil adalah muktamad.   Graf pencapaian yang memberangsangkan.

Ramai orang ramalkan Brazil – Juara Piala Dunia 1994 dan2002.  eeeemmmm… M&M

Pasukan pilihan saya Perancis, not bad lah , kan… pencapaian tajam-tajam je

Pasukan bintang-bintang England – dibandingkan dengan negara lain, pencapaian England tidaklah seteruk mana .   Berada pada purata pencapaian sebelum ini jadi tak perlulah nak kecewa sangat, kan…

sumber : news.yahoo.com

p/s – tiba-tiba saya tak faham , kenapa sekarang ramai yang panggil Sepanyol, Spain:roll:

©kujie – ulasan teknikal dari kujie2.com:lol: seronok pula saya main2 klik tengok graf dan nak share di sini.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. dan kak jie pernah tak terfikir,

    apa beza united kingdom, british, britain, great britain?

    mungkin kak jie boleh buat satu post pasal ini. 😉

    best bila kita tak tau sesuatu perkara dan ingin mengetahui apa maksudnya.

  2. Kalau saya tak silap Sepanyol adalah negara..Spain merujuk kepada orang Sepanyol..contoh lain:

    Negara Penduduknya
    Britain British
    Malaysia Malaysian
    Japan Japanese

    • spain itu bahasa inggeris..

      sepanyol itu bahasa melayu..

      spain itu negara.. dan

      spanish itulah orang sepanyol.. 😉

      • betul tu fahmi…. saya tanya ni ‘makan dalam’
        saya tau spain tu apa sepanyol tu apa
        tapi nampak berderet2 blogger buat entri tiba2
        ribu tak de tsunami tak de, masing2 guna Spain sedangkan
        rasanya selama ini gunakan Sepanyol… kalau entri BI lainlah cerita…

  3. saya pun tak faham kenapa orang panggil sepanyol spain, nak tahu juga jawapan ni
    Jom terjah post menarik dari mijie ..Demam yang tak sudahMy Profile

  4. mashita says:

    yehh..sepanyolll menang.. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari mashita ..Mesothelioma Cancer Support-You will have to lean on someoneMy Profile

  5. yes!
    pape pun spain still de best!
    gle serabut tengok graf tuh kak jie~ 😀
    Jom terjah post menarik dari Nabiel ..Gathering GENGBLOGGER 2010 di PutrajayaMy Profile

  6. harap finalis kali ni tak jadi macam finalis 2006, Itali dan Perancis..jatuh menjunam
    Jom terjah post menarik dari Lan Bingka ..Sotong popularMy Profile

  7. Penat saya tunggu nak tengok final world cup ni . Even , pasukan pilihan saya , Brazil dah kalah , tetap gak nak tengok . hehe .

    Nasib baik Spain menang . Saya memang tak suka Belanda . Sebabnya mereka kalahkan Brazil . LOL 😀

  8. :mrgreen: hebatla akak ni, kagumbtl kita tgk graf tuuu, German bukan pilihan ek? tapi Sepanyol tu terus naik tiba-tiba…
    Jom terjah post menarik dari ch@ ..Piala DuniaMy Profile

  9. pening jugak tgk graf ni… ehehhe… ape pun, WC dah habis.. jom tgk liga super lak.. hehee
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Belanda Rebah dan AkurMy Profile

  10. Lega piala dunia dah habis…. Jangan ingat semua orang minat bola.. di pejabat aku ada lebih dari 30 staf.. hanya 3 orang yang minat bola. x penah ada cerita bola sepanjang musim bola ini di pejabat. Yang peliknya yang x minat bola ni semua orang sukan.. dari badminton, tenis, basikal(belasan ribu harga hingga puluhan ribu)… Tambah peliknya kadang-kadang orang yang gilakan bola ni x penah pun main bola… Yang parah lagi tak tahu undang-undangnya… yang tahu nganga saja… tengok sebab orang tengok…

  11. MokhZam says:

    puas hati Spain menang…ngantuk betul dibuatnya nak gi kerja hari ni…campeón de la Copa del Mundo España 😉

  12. yeah..tepat jangkaan Lisa kan…
    Jom terjah post menarik dari Piston Pecah ..Selepas 2 minggu menanam AVMy Profile

  13. Kak Jie..ini bukan graf yang memberangsangkan..tapi ni graf yang memeningkan..haha
    Jom terjah post menarik dari Pejuang Kesenian Extreme ..8TV Final Showdown 2010 MalaysiaMy Profile

  14. twenty-six says:

    tahniah argentina kerana buat aku hilang RM200.
    Kembali menyokong barcelona dan liverpool.
    Jom terjah post menarik dari twenty-six ..Fake BreedersMy Profile

  15. mlm tadi first time saya bangun awal pagi jam 4.30 pg dan buka tv. Tujuan sebenar nak bersahur, TV dipasang jadi peneman

  16. lega world cup dah habis. tiada lagi keluh kesah…hehehe

    tidur lena sepanjang malam~
    Jom terjah post menarik dari Faizal @ FTN ..Spain Juara World Cup 2010 – Tiada Lagi Mimpi VuvuzelaMy Profile