PLEASE READ…and ACT ON

doctor

Who are they? —– They are Doctors

actor

Who is he? —— He is an Actor & Governor

farmer

Who are these people? They are farmers…..

Fine.. Very Good. What about these guys? Who are they? Guess!!!!

who
Any Guess !!!!!!!!!!!!
!
!
!

Yeah… They are SOFTWARE ENGINEERS, BANKERS, CONSULTANTS, OFFICE EXECUTIVES, PRESIDENTS, VICE PRESIDENTS, GENERAL MANAGERS WHO WORK FOR 15 HOURS A DAY, SITTING AT ONE PLACE …

Don’t laugh. Be Aware. It is a global issue now. So, take care of yourself and your FAT.

To get to a good shape…try to adhere to the following 25

love

Remember, EXERCISE is only one link to a complete programme of well-being. Mental, spiritual and psychological “workouts” are just as important.. Your body will repay you! The only thing left is to just do it… safely.
Please do take care of yourself & ur family because life is ” TOO PRECIOUS”

©Kujie – erk.. housewife tak de dlm list tu? huhuhu…. :lol:

source : email

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Oooo 15 jam. Sy baru 12 jam je depan pc. Ok lagi.

  2. … nasib baik saya bukan keje chairman.. :mrgreen:
    .-= samdaddycool´s last blog ..Bijak Berbelanja : Jihad Melawan Nafsu =-.

  3. Mana punya presiden tu? manager company apa? Ha ha.. 3 punya last PM semua badan ok je!!! Ketua pembangkang pun slim. Ha ha.. Oh ya Obama pun slim.
    Kujie, housewife lebih tepat kot? terutama yg ada 3 – 4 org amah.. Ha ha.. Nice posting btw.
    .-= Ismail N´s last blog ..Gaji Maid RM800, Berapa Tinggal Gaji Kita? =-.

  4. Salam,

    Alhamdullilah takdelah saya seboroi-boroi gitu. 😆 Dalam beberapa hari puasa ni pun dah hilang 2kg. Tak taulah Raya nanti ..
    .-= pok-kam´s last blog ..A Visit To The MV Doulos. =-.

  5. aduhai… ekau perli den ko. huhuhu

    den solid molid lagi gitew… saiz M jerk. wakakaka
    .-= maza´s last blog ..Ramadhan: Di Kampung Cacing #2 =-.

  6. KampungBoy says:

    wah…besar betul dia punya posh bag
    hati senang da… :mrgreen:
    .-= KampungBoy´s last blog ..“Dia” Baru Meninggal Dunia, Apa Persediaan Kita? =-.

  7. hohoho..mcm ngeri je dgn perkataan tu skrg ni. 😆
    .-= fiezabaiduri´s last blog ..Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak =-.

  8. kak jie…sy akui artikel ni tepat dan sahih. sy keje 10 jam sehari di ofis demi memenuhi tuntutan dateline, mkn pun ala kadar je bila dh terasa lapar (buat keje smpai tk ingat mkn), dan sy minum kopi instant 3 in 1 (cepat n sedap). yg peliknya berat badan mmg semakin bertambah walhal sy kurang mkn. puncanya tiada aktiviti fizikal, tapi minda amat penat dan letih 🙁
    .-= kenari´s last blog ..Larat ke nak makan semuanya… =-.

  9. musuh dalam selimut…hehhe hehhe

    Salam Kakjie,
    Selamat berpuasa dan selamat hari raya 🙂

  10. Bisneswoman takde ke dlm senarai tu?? Tapi sy bisneswoman yg tak gemuk…….sy slim-slim gituuuu!!!! Huhuhuhu. 🙂
    .-= Zymazara´s last blog ..I`m confused!!!! =-.

  11. :mrgreen: :mrgreen: summer bnyk brown fat je mama. hehe.

  12. Hahaha…suka, cikgu pun tak masuk dalam senaraikan? 😆
    .-= Kak Long´s last blog ..Spiderlah…bukan spiderman =-.

  13. Saya ni masalah berat badan tak naik-naik. Macam mana Kak Jie? Huhu.

  14. Saya juga pernah dapat ini dalam kotak emel saya. Ya! Sekarang ini kalau tak jaga kesihatan tubuh kita, kesannya….tak dapat ku jelaskan! 😥
    .-= tekkaus´s last blog ..Buy Backpack & Get 10K PA? =-.

  15. kak jie, berat turun tak bulan puasa ni? :mrgreen:
    .-= Lan Bingka´s last blog ..Dah lama tak cuti sakit =-.

  16. diorang tu ahli sumo. hehehe.
    taknak gumok mcm tu…..
    .-= rumah kuning´s last blog ..Sekali Sekala =-.

  17. haha…
    cute…
    a’ah la..
    mslh global..
    plg ketara dalam lelaki yg berusia..
    obes bahaya. kalau kena H1N1? waah,,, takotnye..
    .-= Azah´s last blog ..Disturbia =-.

  18. thanks…dis is an eye-opener for me:)
    .-= cheryna´s last blog ..sha: chalk infection =-.

  19. switch from coffee to tea… huhu 🙄
    .-= iza´s last blog ..Antara Bulan dan Tiramisu… =-.

  20. Saya sejak dapat turun kan badan 7 kg ni memang setuju. Nak turun lagi 12 kg baru sampai tahap ideal…
    .-= kruel74´s last blog ..How can work get done here? =-.

  21. burok ahh gemok camtu..
    nk senaman la pasni..

  22. hehehe..bahaya gak ni kan..sure dorang ni malas nk wat xcercise nih..asik mkn2 je :p
    .-= chii´s last blog ..Salam Ramadhan =-.

  23. ingatkan spe2 la mereka tu tdi… masalah global ek? tpi, betul la kan.. ramai yang ada penyakit obesiti sekarang ni..
    .-= beliamuda´s last blog ..Yassin – Nur Kasih (OST Nur Kasih) =-.