Semak Keputusan Kemasukan MRSM Tingkatan 4 Tahun 2011

UPDATE!

EDIT 21hb Jan 2011 – Semakan Permohonan MRSM Tingkatan 1 dan 4 2011 boleh dibuat pada hari ini selepas 10 pagi .
EDIT : Laman web menyemak status permohonan tidak dapat diakses sejak semalam – cuba masuk melalui laman utama portal rasmi MARA > http://www.mara.gov.my Klik pada bahagian Terkini & Pengumuman

EDIT : Semakan keputusan kemasukan ke MRSM Tingkatan 1 dan Tingkatan 4 tidak dapat diakses buat masa ini atas sebab-sebab tertentu. Sila semak semula mulai petang Hari Isnin 24hb Januari 2011.

=======================================================

EDIT : Semakan Permohonan MRSM Tingkatan 1 Tahun 2010

Anak saudara saya Mira dapat ke Tingkatan 1 di MRSM Kepala Batas.

*************************************

Klik website  Semakan Status Permohonan Tingkatan 4  Tahun  2010

2 – Masukkan No Kad Pengenalan.

3- Klik Hantar

Angah dapat ke Tingkatan 4 di  MRSM Merbok, Kedah. 368 kilometer dari rumah .  Tarikh daftar pada 17hb Februari 2010.

Nasib baik saya ada 2 adik kat Sungai Petani tak jauh dari Merbok dan ayah saya memang berasal dari Merbok walaupun kini ibubapa saya menetap di Baling, Kedah.   Telefon ayah tadi, dia pula yang terlebih seronok sebab ada cucu nak belajar dekat dengan kampung.  ( baca  : makin keraplah anak cucu dia balik kampung )

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. salam & tahniah..
    alhamdulillah anak orkid pn dpt masuk mrsm merbok, kedah… berkawan la mereka yea, tapi jauhnyeeee….

  2. anak saya tak dapat ke mrsm macam mana nak buat rayuan?

  3. dari semelam laman web semak kemasukan tidak dapat di buka…cuba masuk melalui http://www.mara.gov.my/

  4. Maaf,sy nak tya….
    Nape laman web utk tgk tawaran kemasukan ke mrsm 2011,x boleh dibuka?
    Sy nak download surat tawaran kemasukan! 😕

  5. nape saye x leh bkk ek result neh? pelik2

  6. Noornajwa Nabilah says:

    Wah.. Tahniah2.. Saya pun rasa nak masok ke MRSM gak.. Hrmm.. Wish me luck.. Tq 4 sharing.. 🙂

  7. Tahniah Kak Jie! Erkk…maksud saya. Tahniah anak Kak Jie! hehehe….

  8. tahniah….

    mrsm merbok tu okey….
    kalau pndai bwk diri….

    all the best!!!
    slamat maju jaya!!!
    🙂

  9. tahniah angah n mira!

    MRSM tuu… uish!!
    .-= Zana´s last blog ..Senyap =-.

  10. tahniah pada angah.
    .-= titan´s last blog ..21 orang TNX Super Knight =-.

  11. alhamdulillah dapat jugak angah ke mrsm ye.. tak dapat mrsm dekat ngan umah dapat lak mrsm dekat umah tok ye…. takla rase tercampak ke hujung dunia!! 😆
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..[Khas]blogger, we care edisi adik ammar =-.

  12. Tahniah.. Semoga terus sukses.
    Dah tak jauh dengan saya tu. Jengok2lah kat IKM Sg Petani. Seronok kalau boleh jumpa Kak Jie..
    .-= Kila´s last blog ..Jenayah di mana2.. =-.

  13. abisla anak kena ragging nanti..
    .-= ariff´s last blog ..Blog.Ariff Update & Perkembangan Terkini =-.

  14. alhamdulillah,
    bagus lah tu:)
    nanti mesti dia balik kampung selalu,
    n bleh rapat sket ngan atuk dia ..
    heheheh..

    sedara pocket dpt masuk teknik ..
    tak asrama penuh, tp pasal skolah tu baru, diorang ada banyak facility utk asrama… so diorang wajibkan semua yg attending to that school stays in dorm.
    bagus lah.. memoga dia pandai sket berdikari nanti:D

    so merbuk? buleh pocket gi melawat skali..
    (Iyer iyer jer kan..)
    .-= Pocket´s last blog ..260. Drinking Right After… =-.

    • @Pocket, telefon adik2 lain – pakcik2 dia le…
      dia org yang terlebihs eronok sebab MRSM tu dekat dengan rumah dia orang
      lega juga kak jie sebab tak dihantar jauh ke selatan atau ke pantai timur

      ni dah dekat dengan kampung kak jie…senang nak balik kampung
      sambil2 jengok dia 😆

  15. denaihati says:

    Dunia sekarang semakin penuh dengan cabaran yang keluar U pun ramai menjadi penggangur terhormat jadi ibubapa perlu menjadi lebih kreatif untuk menentukan pendidikan anak-anak supaya mereka menjadi sebahagian yang diperlukan oleh pasaran pekerjaan di masa hadapan….TAHNIAH angah semuga terus sukses walaupun berjauhan dengan keluarga. Pak cik dah berjauhan dengan anak yg baru berusia 10 tahun demi mengejar kejayaan dunia dan akhirat. Setiap kejayaan perlukan PENGORBANAN ibubapa dan anak2.
    .-= denaihati´s last blog ..Hidup Berani Untuk Gagal apa entri pilihan ANDA =-.

    • @denaihati, ini memang pilihan dia, memang Angah sangat berharap ke MRSM
      masa dia dapat 5 A UPSR, tak berapa nak bagi dia ke asrama
      Pendapat peribadi Kak Jie – Tingkatan 4 lebih sesuai untuk dia berdikari kerana waktu ni baru dia terbuka dan lebih memahami hala tuju kemudian hari.

      Masa form 1 tu…dia masih memerlukan sokongan, tunjuk ajar dan perhatian dari keluarga…

  16. Tahniah. Ape-apepun, wlau di mane Angah belajar..jangan lupe ape pesan mak ayah tu.. :mrgreen:
    .-= hafizmd´s last blog ..Chot vs Saod =-.

    • @hafizmd, tak risau sangat sebab dia akan dekat dengan keluarga di kampung dan umur 16 tahun agak sesuai berjauhan dengan keluarga…takut mak dia ni je…yg tak tahan…bertahun2 dok ulang alik hantar ke sekolah..tiba2….jadual/rutin harian berubah…

  17. Ayah Aiman says:

    belajar elok2 ya adik.. jgn hampakan harapan orgtua kamu…

    p/s: lps nie xde lah alasan utk kak G utk tak blk kg lebih kerap
    .-= Ayah Aiman´s last blog ..Pergi Tak Akan Kembali… =-.

  18. dah semak…

    tapi dia tulis maza tak layak!

    huhuhu
    .-= maza´s last blog ..Teratas Di Persada Pedana =-.

  19. kingbinjai says:

    semoga berjaya

  20. Semoga menjadi insan yang cemerlang.

  21. Tahniah untuk Angah.. semoga sentia sukses selepas ini.. (^__^)

  22. Wah anak kujie dapat masuk MRSM.anak saudara ada
    seorang dapat masuk.anak sendiri tak ada pula.

    Tahniah…. :mrgreen:
    .-= mesticun´s last blog ..Cara Dajjal Mencari Imam Mahdi =-.

  23. Tahniah untuk Angah.. wah.. jadi anak angkat MARA nampak gayanya..
    .-= samdaddycool´s last blog ..Bisnes emas daripada barangan elektronik terpakai =-.

  24. seronotnyer~~ acik pun tumpang gembira jugak! 😛
    .-= kaseh Esmiralda´s last blog ..Makanlah Sireh Tu Kalau Nak Cepat Dipinang. =-.

  25. Kalau saya atuk angah pun tentu saya seronok kak! Woohoo! :p
    .-= tekkaus´s last blog ..Why I MIA? =-.

  26. Bagus kan kak sebab angah dapat belajar dekat dengan kampung! :p
    .-= tekkaus´s last blog ..Why I MIA? =-.

  27. Dia nak pergi ke ? Ubah fikiran ??

    Tahniah laa… :mrgreen:

  28. tahniah!!! belajar rajin2.. :mrgreen:

    • @Amir, Terimakasih – Insyaallah…masa form 4 tengok ada perubahan dengan cara dia belajar….

      masa form 3, nak ambil PMR selember je….tak risau langsung…mak dia pula yang terlebih risau

  29. selamat belajar di asrama..

  30. MrRollies says:

    thaniah 🙂
    .-= MrRollies´s last blog ..Tips Membuat Blog Korang “Visitor-Friendly” =-.

  31. Angah pergi la eh? Tahniah.
    .-= beliamuda´s last blog ..Semakan Keputusan Kemasukan ke MRSM 2010 =-.

    • @beliamuda, Dia pergi…masa dapat Teknik hari tu memang dia tak nak pergi walau pun dia suka Art tapi peribadi dia lebih pada sains..dia minat sains