Semakan Tarikh Lesen Memandu

Assalamualaikum semua… kembali bersiaran secara santai dan mood bercuti. Alhamdulillah suami saya selamat tiba di KLIA malam Ahad lepas dan  Angah pun dah kembali dari asrama untuk bercuti.Bahagia – itu perkataan tunggal tanpa perlu tulis 10 entri untuk menjelaskannya!

Saya akan bercuti – bercanda di pesisiran pantai dan bersnorkeling menyapa hidupan marin. Lokasi – rahsia!:lol: bercuti hari ini selepas Intan balik sekolah hingga hari Rabu .

Balik pada topik asal, dua hari lepas saya temankan suami ke JPJ untuk hidupkan lesen memandu dan lesen GDL dia yang dah tamat tempuh. Dah mati 6 bulan sudah.   Sepatutnya tak perlu pun dia bawa lesen memandu ke luar negara, bukan boleh guna lainlah lesen memandu antarabangsa.

Eh… ada yang buka beg duit tengok tarikh tamat lesen memandu ke? :lol:Hahaha…saya pun kadang-kadang terlupa tarikh tamat lesen memandu dan beberapa kali juga memandu dengan lesen yang tamat tempuh tanpa disedari.

Cara mudah untuk semak tarikh lesen memandu melalui laman web rasmi JPJ > klik sini

©kujie – Bila awak bercakap tentang keburukan orang lain dan menglistkan ( show off ) segala jenis kebaikan diri sendiri, kebanggaan diri sendiri , pencapaian diri, kehebatan diri sendiri – adakah itu betul-betul teguran ikhlas?  Awak bekerja keras untuk mencari aib orang, kesilapan orang , kesalahan orang lain dan menimbusnya dengan diri sendiri – awak sedar atau tidak – yang ditimbus tidak nampak tetapi awak yang sedang mendedahkan diri sendiri, peribadi sendiri.

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

51 thoughts on “Semakan Tarikh Lesen Memandu”

  1. ade soalan ni…lesen baru mati semalam..p cmfius lahh nak gambar pasport ke x ek??coz nak amik lesen full

  2. selmat hari raya semalam kenangan pahit bagi saya.kene saman den trafik semasa balik beraya di kota bharu. 🙁

  3. Pingback: Inflasi dan Anda | Hujan Batu
  4. lme kakjie cuti..huhu
    .-= Post terbaru yoy ..Perkahwinan Aziz M Osman~ Pendapat Tentang Perbezaan Umur dalam Perkahwinan!! – Metamorfisme Diri =-.

  5. selamat bercuti kak jie.. mga happy masa cuti ye.. pastu jgn lupa update blog.. hahaaa…
    buat lesen utk 2 tahun, so tak yah tiap2 tahun g.. tapi kang lupa pula bila tahun lesen mati..huhuuu

  6. thanks kak jie for the info
    .-= Post terbaru Wan Perlis ..Mengimbau Kenangan Cuti Sekolah =-.

  7. bahaya.. saya pun nyaris2 nak kena dgn polis sebab lesen expired. bahaya. orang tua takpa lagi bagi alasan lupa tapi orang muda diorang memang tak akan terima alasan
    .-= Post terbaru Encik Luth ..DAULAT TUANKU! : Selamat Hari Ulangtahun Keputeraan Rasmi Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong =-.

  8. hm..saya pun ada masalah nak tengok kujie2.com. blog orang lain boleh je, tapi blog2 kujie selalu error, kalau dapat pun sekejap je.

  9. ©kujie – Bila awak bercakap tentang keburukan orang lain dan menglistkan ( show off ) segala jenis kebaikan diri sendiri, kebanggaan diri sendiri , pencapaian diri, kehebatan diri sendiri – adakah itu betul-betul teguran ikhlas? Awak bekerja keras untuk mencari aib orang, kesilapan orang , kesalahan orang lain dan menimbusnya dengan diri sendiri – awak sedar atau tidak – yang ditimbus tidak nampak tetapi awak yang sedang mendedahkan diri sendiri, peribadi sendiri.

    setuju sangat ngan kata2 kak jie ni 🙂
    .-= Post terbaru millo ..Rachel Corrie Pula Ditawan? =-.

  10. Entah apa silapnya memang susah betul nak terjah blog kak jie ni sekarang. Selamat bercuti.

  11. hehe..pernah juge lesen mati dan tak drive seminggu..so seminggu jadik co-driver jer..hihi..
    .-= Post terbaru hafizmd ..Bagaimana kita melihat sesuatu itu – Praktikal oh praktikal – Bahagian 2 =-.

  12. saya lambat lagi ..
    tahun depan..
    masih P la katakan
    .-= Post terbaru NoorAfzan ..Fakta2 kenapa tak digalakkan kahwin Bulan Cuti sekolah! =-.

  13. salam jie…
    dua tahun lepas tak sedar lesen dah mati selama 10 bulan, nasib baek polis tahan dalam sekatan pemeriksaan polis,.. bangga je tunjuk lesen tp rupanya dah tamat tempoh…
    nasib baek juga polis yg tahan tu penjaga kepada anak murid so dia beri cadangan je takla kena saman..
    cadangannya ; Pn…. jangan ke mana-mana tp trus ke JPJ, hidupkan lesen tu
    .-= Post terbaru ibuintan ..Ku bahagia bersama mu =-.

  14. Betul tu, seringkali lupa kapan tarikh akhir lessen memandu. Mesti cek kadang kala..
    .-= Post terbaru jawatan kosong ..AMD Jobs Vacancies June 2010 Bayan Lepas Penang =-.

  15. apa beza lesen cdl dengan pdl ek?hehe
    btw..epi oliday..
    .-= Post terbaru aizuddin ..Oh! Dapat Surat Cinta Dari Google =-.

  16. tertarik tgk quote dri twitter kot yg last tu..hihi..
    .-= Post terbaru din ..Lagenda Budak Setan =-.

  17. Selamat bercuti…aku pun bercuti ngan family dari Sabtu sampai Rabu depan…nak gak menyapa hidupan marin, tapi tak pandai bahasa depa…nanti la aku belajar ngan Spongebob 🙂

  18. cheh …baru nak sibuk cari wallet…..and baru sedar wallet tak bawak ari ni bersama IC dan lesen memandu….sei…lo…(ni gara-gara hand bag yang suka bertukar la!) anyway selamat bercuti…kak jie…enjoy!…..pst!….my turn blan 7 nanti tungguuuu……

  19. Alhamdulillah… baru kini saya dapat klik blog Kak KUJIE setelah try asyik error jer.. saya rasa line di rumah saya teruk lately…

    Wahhh bercuti ya… Selamat Bercuti Sekolah…

  20. teguran kak jie bawah sekali tuh teringat kat aq… erk? apekah? terasa? ahaks~…

    sebagai peringatan kan kak jie? hehe… tengs utk peringatan kak jie (oit kaizen, kak jie punye entry ko bace ke tak?) err… bace2…

    tapi xde lesen lagi, so xde kene mengene… ngehahaha
    .-= Post terbaru kaizen ..Inna Solata tanha ‘anil fahsha’i wal munkar =-.

Comments are closed.