Takwim Cuti Umum Malaysia 2016

jadual cuti am malaysia 2016

JADUAL HARI KELEPASAN AM PERSEKUTUAN 2016

  1. 01 Januari ( Jumaat ) Tahun Baru 2016 – Semua negeri kecuali Johor, Kedah, Kelantan, Perlis, Terengganu
  2. 08 Februari & 09 Februari ( Isnin & Selasa ) – Tahun Baru Cina – Semua Negeri
  3. 01 Mei ( Ahad ) Hari Pekerja – Semua Negeri
  4. 21 Mei ( Sabtu ) Hari Wesak – Semua Negeri
  5. 06 Julai & 07 Julai ( Rabu & Khamis ) Hari Raya Puasa/ Aidilfitri  – Semua Negeri
  6. 31 Ogos ( Rabu ) Hari Kebangsaan/ Kemerdekaan – Semua Negeri
  7. 12 September ( Isnin ) Hari Raya Korban/ Haji/ Aidiladha – Semua Negeri
  8. 13 September (Selasa ) Hari Raya Korban/ Haji/ Aidiladha (Hari kedua) – Kedah, Perlis, Kelantan, Terengganu
  9. 16 September ( Jumaat ) Hari Malaysia – Semua Negeri
  10. 02 Oktober ( Ahad ) Awal Muharram (Maal Hijrah) – Semua Negeri
  11. 29 Oktober ( Sabtu ) Hari Deepavali – kecuali Sarawak
  12. 12 Disember ( Isnin ) Maulidur Rasul – Semua Negeri
  13. 25 Disember ( Ahad ) Hari Krismas – Semua Negeri

 

 

 

JADUAL HARI KELEPASAN AM NEGERI 2016

jadual cuti am negeri 2016

JADUAL HARI KELEPASAN AM NEGERI 2016

jadual cuti am negeri malaysia 2016

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. merciiiiiiiiii

  2. tahun ni best, selain cuti banyak pada hari jumaat dan isnin, gaji masuk pun semua kat hujung bulan.hehe
    Jom terjah post menarik dari semak saman ..Semak Saman Trafik PDRM dan JPJ OnlineMy Profile

  3. Boleh rancang cuti ikut senari cuti ni.

  4. MUSZALIPAH BINTI AHMAD YAHYA PPG FEB2012/BM-04 says:

    THANKS…MAKLUMAT MEMBANTU

  5. Yahoo jom rancang cuti tahun depan berpandukan kalendar ni
    Jom terjah post menarik dari Idea Berita ..Kalendar Kuda 2016 Cuti UmumMy Profile

  6. Untuk ibu bapa yang bekerja dan anak sekolah, benda ni kena tahu awal supaya boleh planning cuti … skrang kalau nak tempah hotel kena awal2 .. lau tak melepas .. huhuhu
    Jom terjah post menarik dari Hasrul Hassan ..Teknik Grafik Lariskan JualanMy Profile

  7. boleh plan cuti kita
    Jom terjah post menarik dari Raihanah Ahmad ..Cara Naikkan Berat dan Tinggi Anak Dengan CepatMy Profile

  8. Kalendar cuti yang boleh dijadikan panduan untuk merancang aktiviti keluarga
    Jom terjah post menarik dari Panduan Malaysia ..Senarai Kolej Di Bawah Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)My Profile

  9. Mudah merancang guna takwim cuti 2016 ni

  10. senang nak buat perancangan ada takwim ni…

  11. puasa pertengahan tahun..macam baru je terasa puasa beberapa bulan lepas..
    Jom terjah post menarik dari musadun ..Keputusan Badminton Super Series Dubai 2015My Profile

  12. banyak cuti yg boleh mohon.sbb kebanyakknay mendekati weekend.
    Jom terjah post menarik dari berita malaysia ..Kepada Yang Tinggal Area Lembah Klang. Kenal Pasti Muka Banduan Ini. Dan Hati-HatiMy Profile