Takwim Persekolahan 2015

Edit :  09/01/2015 – 41 buah sekolah iaitu 4 buah di negeri Kelantan, 18 buah di negeri Pahang dan 19 buah di negeri Perak akan ditunda sesi permulaan persekolahan 2015 selama seminggu lagi.

Bagi sekolah-sekolah terlibat di negeri Kelantan, tarikh permulaan sesi persekolahan adalah pada 18 Januari 2015 (Ahad). Manakala bagi sekolah-sekolah terlibat di negeri Perak dan Pahang, tarikh permulaan sesi persekolahan adalah pada 19 Januari 2015 (Isnin).

Penundaan ini akan melibatkan sejumlah 5 hari persekolahan pada 11 hingga 15 Januari 2015 (Kelantan) dan pada 12 hingga 16 Januari 2015 (Perak dan Pahang). KPM juga ingin memaklumkan bahawa jumlah 5 hari tersebut adalah merupakan jumlah hari persekolahan yang perlu diganti oleh sekolah berkenaan.

Senarai sekolah yang dilanjutkan cuti seminggu lagi. 

PERAK

  1. SK BANDAR
  2. SK BANDAR TUA
  3. SK PULAU TIGA KIRI
  4. SK TOK PELITA
  5. SK LAMBOR KANAN
  6. SK TANJUNG BIDARA
  7. SK PASIR PANJANG HULU
  8. SK PULAU JUAR
  9. SK SELAT PULAU
  10. SK CHANGKAT BANJAR
  11. SK PASIR KUBU
  12. SMK SULTAN MUZAFFAR SHAH 1
  13. SMK SUNGAI RANGGAM
  14. SK TELUK KEPAYANG
  15. SMK DATO MAHARAJALELA
  16. SABK EHYAK DINIAH
  17. SMK LAMBOR KIRI
  18. SK KAYAN
  19. SJK(T) KAYAN

KELANTAN

  1. SMK DABONG
  2. SK DABONG
  3. SK KEMUBU
  4. SK LELA JASA

PAHANG

  1. SMK PULAU TAWAR
  2. SK KAMPUNG PAGI
  3. SK GINTONG
  4. SMK PALOH HINAI
  5. SMK DATO MAHMUD MAT
  6. SK MAMBANG
  7. SK LANGGAR
  8. SK TEMAI
  9. SK KAMPUNG ACHEH
  10. SK PULAU RUSA
  11. SK PULAU MANIS
  12. SK GANCHONG
  13. SK KINCHIR
  14. SK TANJUNG MEDANG
  15. SK SRI MUALANA
  16. SEKOLAH SAINS SULTAN HAJI AHMAD SHAH PEKAN
  17. SMK LEPAR
  18. SK UBAI, PEKAN

 

Edit : 29 Dis 2014  Kerana bencana banjir yang melanda negara, tarikh baru sesi bermula persekolahan tahun 2015 bagi negeri Kedah, Kelantan, Terengganu dan Johor adalah pada 11 Januari 2015 (Ahad). Manakala bagi negeri-negeri lain akan bermula pada 12 Januari 2015 (Isnin).

Rujuk sini :  Tarikh Buka Sekolah 2015 dilanjutkan seminggu

Edit 02/12/2014 – Kementerian Pendidikan Malaysia memaklumkan penyebaran maklumat palsu mengenai tarikh buka sekolah 2015

 

tarikh sekolah buka 2015tarikh sekolah buka

tarikh sekolah buka 2015tarikh sekolah buka palsu

 

tarikh sekolah buka 2015berita palsu sekolah buka

Tarikh bermula persekolah bagi negeri Kedah, Kelantan, Terengganu dan Johor adalah pada 11 Januari 2015 (Ahad), manakala bagi negeri-negeri lain akan bermula pada 12 Januari 2015 (Isnin), tiada perubahan. Rujuk Portal Rasmi KPM

======================================================================================================

Sesi persekolahan tahun 2015 akan bermula pada hari Isnin 5/1/2015 di Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Pahang, Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan.  Bagi negeri Kedah, Johor, Kelantan dan Terengganu, sekolah dibuka pada 4/1/2015 ( Selasa )

  • Cuti Penggal Pertama 2015 akan bermula pada 14/3/2015 ( 13/3/2015 ) sehingga 22/3/2015 ( 21/3/2015 ) selama seminggu.
  • Cuti Pertengahan Tahun bermula dari 30/5/2015 (29/5/2015)  hingga 14/6/2015 ( 13/5/2015 ) selama 2 minggu.
  • Cuti Penggal Kedua 2015 bermula dari  19/9/2015 ( 18/9/2015) hingga 27/9/2015 ( 26/9/2015 ) selama seminggu.

jadual takwim sekolah2015

takwim sekolah 2015

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Eloklah juga jika setiap tahun KPM plan awal tentang cuti untuk perayaan utama (CNY, raya puasa dan raya haji). Jangan last minute baru nak beritahu.

  2. Salam,

    Terimakasih bagi info, cuma 4/1/2015 tu hari Ahad bukan selasa seperti yang tertulis. thank you.

  3. mudahlah nak plan cuti tahun depan 🙂
    Jom terjah post menarik dari Safiya ..Kenapa Saya Ambil Vivix ?My Profile

  4. mudah, bila tengok ni nak buat planning 🙂
    Jom terjah post menarik dari Safiya ..Lend Us Your Respect DocMy Profile

  5. entri yg wajib buat untuk blog travel
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Cabaran terakhir iPhone 5sMy Profile

  6. anak saya baru nak masuk 6 tahun next year.. tapi kena juga ambil tahu tarikh-tarikh cuti ni kan.. sebab nanti dia mesti nak ajak pegi bercuti time cuti sekolah.. maklumlah, sejak saya jadi ibu yg berniaga supplemen Shaklee secara sepenuh masa dari rumah ni, selalu sangat ‘lupa hari’… hehehe.. ni boleh la plan betul-betul lepas tengok takwim nih.. hehe.. tq for sharing ye.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari IrdaBay ..CoQ HEALTH PLUS – VITAMIN SHAKLEE TERBAIK UNTUK JANTUNG ANDA!My Profile

  7. tak sabar nak plan cuti2 Malaysia utk tahun dpn!tenkiu2!
    Jom terjah post menarik dari yatie ..Stress…Punca & Penyelesaiannya!My Profile

  8. awalnya keluar takwim sekolah ni..huhu..selama ni tak pernah amik tahu pun maklumlah anak kecik lagi..tahun depan baru nk msuk darjah 1 so berguna gaklah takwim ni untuk plan cuti-cuti malaysia..hehe..anyway, thanks for sharing..
    Jom terjah post menarik dari Mummydamiazahir ..Apa itu Energizing Soy Protein (ESP)My Profile

  9. yeay dah boleh plan cuti cuti malaysiaaa ~
    Jom terjah post menarik dari Nadiah Othman ..Malu BerjerawatMy Profile

  10. dah rancang cuti.

    bolehlah la gi honeymoon lagi. hehe
    Jom terjah post menarik dari ohcikgu ..Contoh Soalan dan Pakej Rujukan Peperiksaan Exam Online PTD 2014My Profile

  11. dah download. Terima kasih sebab share. Takwim ini sangat membantu saya untuk merancang promosi tahunan.
    Jom terjah post menarik dari razis ..Jom Bantu Blogger Yang Ditimpa Bencana, Rumah Terbakar. Bantu Dengan Tinggalkan KomenMy Profile

  12. okeh. memang kena download cepat ni. hehe..
    Jom terjah post menarik dari hikaru matsushima ..Soalan Matematik dan Bahasa Tamil pun sudah bocor juga?My Profile

  13. Yey, boleh rancang cuti2 malaysia dan balik kampung tahun depan
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..Vitamin Shaklee Bagus Untuk KesihatanMy Profile

  14. tahun depan anak sulung start darjah 1. semoga dipermudahkan semua urusan.
    Jom terjah post menarik dari Raihanah Ahmad ..Cara Semulajadi Tegangkan Kulit MukaMy Profile

  15. oh dah keluar rupanya takwim sekolah 2015 ini..dah lama saya tunggu..senang sikit nak rancang apa-apa bila dah tahu cuti sekolah ni…
    Jom terjah post menarik dari MamaBard ..Dilema Bila Anak Lambat BercakapMy Profile

Trackbacks

  1. […] maklumat di dalam entri blog beliau adalah sangat berguna untuk bacaan orang ramai. Daripada kalendar persekolahan hingga ke cara merawat kucing jalanan pun ditulis di dalam blog beliau […]