Travelog Haji

petikan  di traveloghaji.com

petikan di traveloghaji.com

Sepanjang minggu lepas saya mengesan beberapa pengunjung yang datang dari traveloghaji.com. Rupanya secebis catatan entri blog saya di sini telah dipetik oleh traveloghaji.com yang menjual VCD Travelog Haji Prof Muhd Kamil Ibrahim. Buku best seller beliau yang lain adalah Travelog Haji : Mengubah Sempadan Iman dan Travelog Dakwah.

Buku ini sesuai dibaca oleh semua lapisan masyarakat terutama mereka yang tercari-cari buku motivasi agama dan panduan ibadah yang ditulis secara santai dan bersahaja. Bagi mereka yang bakal dan berpengalaman menunaikan fardu haji akan mendapati buku ini mempunyai nilai yang hebat. Ia mempunyai kemampuan yang luar biasa.

Kepada sesiapa yang ingin memesan buku dan vcd tersebut, layari laman web http://www.traveloghaji.com sekarang kerana mereka memberi diskaun untuk pembeli online.

Ada lagi… untuk pembaca blog prof juga ada tawaran istimewa.

Tawaran istimewa untuk pembaca blog prof

Tawaran istimewa untuk pembaca blog prof

– Petikan dari blog Prof. Muhd Kamil Ibrahim

©Kujie – jangan guna nama saya untuk dapatkan diskaun ye…saya kenal prof tapi prof tak kenal saya….:lol: :mrgreen: saya cuma  berjemaah bersebelahan Roza  waktu Prof menjadi tetamu di surau taman perumahan kami

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. j_hafiz says:

    tq hebahkan sal ni. dlm prncgn nk kesana gak ni… so nk cr bahan la..

    j_hafizs last blog post..Non Muslim Baca Al-Quran

  2. Kill-Vearn says:

    hoho.. ada org jadi artis la.. fofular dia… tapi fofular² pon dpt saham akhirat.. alhamdulillah… kap ba ro kap alip ta nun…

    Kill-Vearns last blog post..Azizwan’s T-Shirt Arrived

  3. uish.. ehe. tahniah kak. sedikit sebanak kak membantu perjalanan dakwah diorang. insya Allah pahni rancangan Blog TV1 lak yg review kak. hehe.

    ubeys last blog post..Terima Kasih Nuffnang!!!

  4. salam makcik jie… saya ni pelupa… jadi, sementara ingat ni nak ucap selamat harijadi yang ke ….. takut malam ni terlupa nak ucap…. anggap sajalah ucapan saya ni diucapkan pada pukul 12.01 malam…..

    belalangdewas last blog post..SENJA BUKAN HANYA PELABUHAN

  5. KampungBoy says:

    Cmni baru seimbang dunia akhirat
    Wah dapat trafik daripaa lmn web prof tu Kujie
    mencanak gak diorang komen….

  6. wow Kujie! tahniah, tak sangka ek, tulis blog pun ada baiknya 🙂

  7. neeza dah beli buku tu masa balik bulan 10 last year.. tapi tak habis baca lagi :mrgreen:
    seronok baca buku macam ni.. pengalaman sendiri kan..

    Neezas last blog post..Bisinglah awak ni!!

    • @Neeza, buku ni tak semestinya baca sekaling harung sampai abis
      kena selalu belek…baru ingat
      mcm ulangkaji le

  8. Kak Jie,

    kami anak beranak (yang dah reti baca lah, yg 5thn tu baru baca baa bii buu..) dah baca buku2 travelog prof MKI tu. memang santai jer. Rasa macam baca blog je cuma tak de keyboard & mouse kat buku tu bila nak selak page lain.

    tapi kan, bab2 buku ilmiah ni kan, kekadang kena baca buku yg heavy details jugak (tapi kenalah cari gurunya yg Ori – jgn yg segera2 tu). Baru balance. Tak lah baca santai2 je.

    sekadar datang jenguk. Blom masuk kategori tegar….

    AyKays last blog post..Air Mata di Padang Mahsyar – (2)

  9. Kujie,

    Sama-samalah kita berdoa agar sempat kita menunaikan haji sebelum kita dijemput Illahi.

    Dah jawab dah apa makna “dok ghok chetong” :mrgreen:

    abgputras last blog post..The Web is not ready for Chrome yet!

  10. Salam Jie…
    Memang buku dan CD Travelog Haji tu best. Belum beli lagi tapi dengar cerita orang yang dah beli la. Tunggu balik Mesia baru nak beli. Dah teringin nak naik haji ni sebenarnya tapi diri belum lengkap lagi.

    ODs last blog post..Renung Sejenak…

  11. salam akak

    hehe kite tumpang bangga ngan akak 🙂

    manjes last blog post..Dibius cinta?

  12. wooo..mama, apa perasaan bila ada petikan ayat dari blog sendiri di copy paste org lain..? siap boleh di baca di sedutan klip gitu. 😆

    fiezabaiduris last blog post..Jeruk

    • @fiezabaiduri, erk..perasaan

      malu……….sbb ramai yg dtg sini
      mgkn mereka kecewa kerana mengharapkan blog ini seperti prof

      hahaha..sedangkan blog makcik2 je :mrgreen:

  13. Hari ini den jalan2 kat Jalan Masjid India, KL (erk bukan kat Gujerat atau di Mumbai sana tu..huhuhu)

    Lalu singgah di Pustaka Hafiz, kedai pak arab…

    entah macam mana tertarik lalu terbelilah buku … motivasi & perjalanan hidup

    tajuk eh, ‘telaga budi: Himpunan Kata2 Hikmah Nik Abdul Aziz Nik Mat”

    hehehe…

    skrg nie baru sompek baco tajuk jo, sbb maso den habis kek blog sapo tah namo eh.. G ko T, ko Z ko OD ko…. entahlah… lupolak den ……..

    wakakakka

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    mazas last blog post..Nada Tak Sekata

  14. … Insyaallah, ada rezeki saya nak pergi haji waktu tengah muda ni… doakan rezeki saya …. Bagus juga vcd ni. Boleh order.. 💡

    samdaddycools last blog post..Sensasi Fasha Sandha di Youtube

  15. salam kujie..suka baca celoteh kamu ni..

    inakls last blog post..Belajar bahasa india

  16. fofuler ler akak ni kann???

    chekguBHs last blog post..MyTV3 Kids’ Parade (Parte Duo)

  17. Bagus jugak panjang2kan perkara sebegini. Banyak saham akhirat… 🙂

    kruel74s last blog post..I couldn’t sleep but I didn’t watch the game…