Undi Pulau Sipadan Untuk β€˜New 7 Wonders’

Kawan-kawan… ingin menyumbang untuk negara? Sekaranglah masanya. Mari kita sama-sama mengundi Pulau Sepadan untuk New 7 Wonders bagi kategoriΒ  Seascape . Setakat hari ini kedudukan Pulau Sipadan berada pada ranking ke 14.

Langkah pertama , klik http://www.new7wonders.com


Cari Vote now for Sipadan Island > klik . Jika belum menjadi member , step pertama isikan email .

Step ke 2 – choose your seven nominees. Kita kena undi 7. Mula2 choose your nominees by cagegory > klik seascape. Pilih lagi 6 tempat lain yang perlu diundi.

Dah siap, masukkan anti spam code dan klik submit.

Kerana kita bukan member berdaftar, kena isi beberapa maklumat seperti nama, jantina, negara dan tahun lahir. Kemudian tick terms & conditions dan isi lagi anti spam . Klik submit.

Buka email yang didaftarkan tadi, klik link yang diberikan tanda pengesahan.

VERY IMPORTANT: If you do not click the confirmation link and see the confirmation page on our website, your vote will not be counted.

Undilah Pulau Sipadan...!
Undilah Pulau Sipadan...!

Kenali Pulau Sipadan

NOTA : Tolong sebarkan Be part of it! Support your nominee

Tarikh akhir mengundi : 7. Julai 2009

Published by

Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan. Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

51 thoughts on “Undi Pulau Sipadan Untuk β€˜New 7 Wonders’”

  1. marilah kite undi sipadan…x pernah tengok sipadan ke??? t πŸ˜€ πŸ˜€ engok filem duyung lar..kan penggambaran kat sana tue..hehe πŸ˜›

  2. hehe…kojap lagi den vote πŸ™‚ :mrgreen:

    Active Bloggers last blog post..Selesema Babi (Swine Influenza)

  3. Jie… opah dah undi dah. Huhu… yang lain-lain tu opah pilih tempat-tempat yang penuh dengan orang-orang kita je… sabar aje aku.

    ODs last blog post..Shopping Day… erm…

    1. @zino, undi….ye…suruh kawan2 undi, suruh kawan2 bagi tau kawan2 dia …kawan2 dia bagitau sedara mara kawan2 dia…..

  4. huhu, tatau laa plak pulau sipadan nie ader kespecialan tersendiri.. hehe, aku nak vote gak, tapi cam org lain, 6 undi lagi tatau nak bagi kat sape, hihihi…

  5. Salam Kak Jie…
    Oh 7 wonders dah bukak utk yg semula jadi yer.. baru tau ni.. sebelum2 ni kalau tak salah utk benda2 yg di buat oleh manusia ja…istana, chandi dll.

    Iza dah 2 kali jejak kaki ke Semporna tu… ada keluarga angkat yg masih akrab dari zaman study sampai lah laa ni…tapi Iza pun tak sampai lagi kat Sipadan tuh 😳 πŸ˜†

  6. oo pulau sipadan ehh..dah undi dah bulan lepas..nampak gaya macam susah pulau sipadan ni nak masuk ranking 7 wonders..sebabnya org malaysia ni kurang prihatin sket πŸ˜›

    apapun hopefully sipadan dapat jd kebanggan malaysia

    pjans last blog post..Terkenang semasa dulu part 1

  7. kalaulah pulau sipadan tu kat semenanjung tiap2 bulan boleh pi no!!

    haritzs last blog post..Jadi beruntunglah kepada mereka yang mempunyai suami boroi

  8. dengan rasminya, i dah undi pulau sipadan.. hehee.. πŸ˜›

    Mohd Hafifis last blog post..Selesema Babi

  9. Dah undi dah.. Sipadan je yg Sue tahu. Lain2 tu, hentam kromo jerr.. πŸ™‚
    Teringin nya nak pergi Sipadan… Jom buat rombongan cik Kiah ke Sipadan? hehe

    Sues last blog post..New Perodua MPV..

    1. @Sue, kalau g Nilai 3 tu boleh arr wat rombongan cik kiah…kalau boleh nk g sipadan tu berdua-duaan je…hehehe :mrgreen:

      ada tip nk undi…..tempat lain tu undi tempat ranking lebih bawah dr sipadan :mrgreen:

    1. @cik kmar, bagus………..bagus…vote lagi
      guna email yg ada..kalau ada 2 guna 2

      kak jie vote guna email anak2 semua..hahaha

  10. Oooo….. Tie dah pun gi ngundi dengan pokcik kat atas tu…kih kih…..

    Sama macam dia gak, yang lain2 tu main hentam je…. πŸ˜†

    Ties last blog post..Salam

    1. @Tie, ehehe,..ada taktik Tie

      kita view kedudukan terkini…so yg no 2 hingga no 7 tu kita vote negara yg duduk di bawah Sipadan..yg ranking bawah 14 lah..so tak de la boleh potong sipadan.. :mrgreen:

      1. @Kujie,

        :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: wakakakak

        kujie.. memang bijak.

        Kalau kite dok dalam satu team pasukan, elok ekau nie diassingkan dlm strategy team..heheheh.. boleh main2 politik sikit2 wakawkakka

    1. @kruel74, teringinlah nak pergi juga
      tapi tataulah ….bile.

      kalau kita yg tak undi, sapa lagi….
      nak harap mamat africa tu
      minah rusia? :mrgreen:

Comments are closed.