Undi Pulau Sipadan Untuk ‘New 7 Wonders’

Kawan-kawan… ingin menyumbang untuk negara? Sekaranglah masanya. Mari kita sama-sama mengundi Pulau Sepadan untuk New 7 Wonders bagi kategori  Seascape . Setakat hari ini kedudukan Pulau Sipadan berada pada ranking ke 14.

Langkah pertama , klik http://www.new7wonders.com


Cari Vote now for Sipadan Island > klik . Jika belum menjadi member , step pertama isikan email .

Step ke 2 – choose your seven nominees. Kita kena undi 7. Mula2 choose your nominees by cagegory > klik seascape. Pilih lagi 6 tempat lain yang perlu diundi.

Dah siap, masukkan anti spam code dan klik submit.

Kerana kita bukan member berdaftar, kena isi beberapa maklumat seperti nama, jantina, negara dan tahun lahir. Kemudian tick terms & conditions dan isi lagi anti spam . Klik submit.

Buka email yang didaftarkan tadi, klik link yang diberikan tanda pengesahan.

VERY IMPORTANT: If you do not click the confirmation link and see the confirmation page on our website, your vote will not be counted.

Undilah Pulau Sipadan...!

Undilah Pulau Sipadan...!

Kenali Pulau Sipadan

NOTA : Tolong sebarkan Be part of it! Support your nominee

Tarikh akhir mengundi : 7. Julai 2009

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Syukryn Abd Salam says:

    😉 mari kita sama2 sokong sipadan mah…..

  2. dvyeona de says:

    marilah kite undi sipadan…x pernah tengok sipadan ke??? t 😀 😀 engok filem duyung lar..kan penggambaran kat sana tue..hehe 😛

  3. nak kena undi jugak ni.. buat review sekali 🙂

    Richies last blog post..Oh Aku Memerlukan Cerek Ajaib

  4. Kasawari dah undi dah.. 😉

    Kasawaris last blog post..Latih perut ler pulok…

  5. Active Blogger says:

    hehe…kojap lagi den vote 🙂 :mrgreen:

    Active Bloggers last blog post..Selesema Babi (Swine Influenza)

  6. Jie… opah dah undi dah. Huhu… yang lain-lain tu opah pilih tempat-tempat yang penuh dengan orang-orang kita je… sabar aje aku.

    ODs last blog post..Shopping Day… erm…

  7. jom undi..

    zinos last blog post..Dari Kota Damansara ke…

    • @zino, undi….ye…suruh kawan2 undi, suruh kawan2 bagi tau kawan2 dia …kawan2 dia bagitau sedara mara kawan2 dia…..

  8. saya tengok rank makin jatuh ader la….hehe

  9. biler taun lah baru dapat jejak pulau sipadan nih!!!!!huhuhuhu!!!! 😕

  10. samanosuke_04 says:

    huhu, tatau laa plak pulau sipadan nie ader kespecialan tersendiri.. hehe, aku nak vote gak, tapi cam org lain, 6 undi lagi tatau nak bagi kat sape, hihihi…

  11. Salam Kak Jie…
    Oh 7 wonders dah bukak utk yg semula jadi yer.. baru tau ni.. sebelum2 ni kalau tak salah utk benda2 yg di buat oleh manusia ja…istana, chandi dll.

    Iza dah 2 kali jejak kaki ke Semporna tu… ada keluarga angkat yg masih akrab dari zaman study sampai lah laa ni…tapi Iza pun tak sampai lagi kat Sipadan tuh 😳 😆

  12. oo pulau sipadan ehh..dah undi dah bulan lepas..nampak gaya macam susah pulau sipadan ni nak masuk ranking 7 wonders..sebabnya org malaysia ni kurang prihatin sket 😛

    apapun hopefully sipadan dapat jd kebanggan malaysia

    pjans last blog post..Terkenang semasa dulu part 1

  13. kalaulah pulau sipadan tu kat semenanjung tiap2 bulan boleh pi no!!

    haritzs last blog post..Jadi beruntunglah kepada mereka yang mempunyai suami boroi

  14. caiyuk caiyuk to Pulau Sipadan

    Mak Sus last blog post..Untuk sekadar mengisi ruangan maya

  15. Mohd Hafifi says:

    dengan rasminya, i dah undi pulau sipadan.. hehee.. 😛

    Mohd Hafifis last blog post..Selesema Babi

  16. Dah undi dah.. Sipadan je yg Sue tahu. Lain2 tu, hentam kromo jerr.. 🙂
    Teringin nya nak pergi Sipadan… Jom buat rombongan cik Kiah ke Sipadan? hehe

    Sues last blog post..New Perodua MPV..

    • @Sue, kalau g Nilai 3 tu boleh arr wat rombongan cik kiah…kalau boleh nk g sipadan tu berdua-duaan je…hehehe :mrgreen:

      ada tip nk undi…..tempat lain tu undi tempat ranking lebih bawah dr sipadan :mrgreen:

  17. saya dah vote! sipadan sgt cntik! saya suka! hehe. 😆

    cik kmars last blog post..A Test for Your Eyes

    • @cik kmar, bagus………..bagus…vote lagi
      guna email yg ada..kalau ada 2 guna 2

      kak jie vote guna email anak2 semua..hahaha

  18. Ok ok.. jap lagi saya undi!!! hehe

    Adrys last blog post..Selsema Babi H1N1

  19. undi saya tidak rahsia! :mrgreen:

    sallys last blog post..Berhati-hati bila menziarahi orang meninggal dunia..

  20. Oooo….. Tie dah pun gi ngundi dengan pokcik kat atas tu…kih kih…..

    Sama macam dia gak, yang lain2 tu main hentam je…. 😆

    Ties last blog post..Salam

    • @Tie, ehehe,..ada taktik Tie

      kita view kedudukan terkini…so yg no 2 hingga no 7 tu kita vote negara yg duduk di bawah Sipadan..yg ranking bawah 14 lah..so tak de la boleh potong sipadan.. :mrgreen:

      • @Kujie,

        :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: wakakakak

        kujie.. memang bijak.

        Kalau kite dok dalam satu team pasukan, elok ekau nie diassingkan dlm strategy team..heheheh.. boleh main2 politik sikit2 wakawkakka

  21. cantiknyer.. 😯

    undi adalah rahsia… 😎

    fiezabaiduris last blog post..One rest

  22. sudah undi.

    tapi pulau tu byk pirates, camna nak promo… macam ganas2 je, ke tu propaganda barat je…hehehe,,, emosi

    AyKays last blog post..Rediscovery Diri – Log No 4 , adab2 cari ilmu

  23. Memang patut menang Sipadan tuh. Bila lah nak sampai…

    kruel74s last blog post..Spring cleaning

    • @kruel74, teringinlah nak pergi juga
      tapi tataulah ….bile.

      kalau kita yg tak undi, sapa lagi….
      nak harap mamat africa tu
      minah rusia? :mrgreen:

  24. Salam hormat wahai Kujie.

    Sudah ‘buang undi.’ Tapi tugas kita belum selesai.

    Abang Longs last blog post..Corat – coret Pesta Buku (1)

  25. teringin nak pergi satu hari nanti…
    vote serendah!

    Lan Bingkas last blog post..Orang melatah jangan diusik

  26. Den dah mengundi dah…. hehhehe

    cumo hat no. satu jo sipadan. .. yg lain den belasah tah negaro mano tah..

    wakakakka

    mazas last blog post..Perjalanan Terhenti Lagi: Sg. Buluh