Shoe Festival Anime Fiesta Dan Jom Masuk U!

Tiga puluh satu haribulan, hari terakhir bulan Mac saya ke PWTC . Acara utama ke Karnival Pengajian Tinggi Negara – Jom Masuk U !

Ramai betul anak-anak muda kat PWTC – semua mencari tempat sesuai mengikut minat masing² untuk melanjutkan pelajaran selepas SPM ke pusat pengajian tinggi.

Kalau dah sebut pengajian tinggi, attitude kena tinggi juga ye anak-anak… dah dibina jejantas besar cantik, sila guna kemudahan yang disediakan.  Jangan melintas macam ayam, bertempiaran lari di celah lalu lintas yang sememangnya telah sedia sibuk.

Selesai urusan, melencong pula ke Festival Kasut Antarabangsa Malaysia 2012  (MISF)Pesta Kasut 2012 yang berlangsung kat Dewan Tun Razak PWTC telah dirasmikan oleh Raja Permaisuri Agong, Tuanku Haminah pada 29 Mac 2012.

Malaysia Internation Shoe Festival 2012

Dekat ruang utama PWTC dah nampak replika kasut merah besar gedabak ni di atas kereta yang comel.

Masuk ruang pameran, tergoda terkesima hampir tergila dengan kasut.  Tiap ceruk ada kasut.  Booth yang dihias kretif dan pelanggan yang mencari kasut pilihan masing-masing.

Malaysia's Biggest Shoe House

Ada rumah berbentuk kasut yang tercatit di dalam The Malaysia Book of  Records sebagai Malaysia’a Biggest Shoe House.  Kami dah tak peduli dengan kerlipan kasut lain yang berwarna warni.  Gigih beratus di pintu  masuk dengan perasaan ingin tahu.

Malaysia Internation Shoe Festival 2012 pwtc

Ini pintu masuknya, ada kotak surat yang juga diperbuat dengan bentuk kasut. Intan ni sejak dua menjak kena puji dengan abang-abang dia nampak lebih comel bila bertudung bawal, dah kembali ‘membawal’ dengan mama dia.  Itulah kuasa pujian dari seorang lelaki…hehehehe

rumah kasut Ini ruang tamu  dalam rumah kasut.  Suka refleksi lampu dalam rumah ni.

bumbung rumah kasutBahagian bumbung rumah kasut seperti langit malam dengan kerlipan bintang kejora.

Bahagian bilik mandi dan meja makan juga berkonsepkan rekaan kasut.

Perhiasan dan kekemasan dalam rumah ini semuanya replika kasut.  Saya paling suka lampu tidur tu… dengan background langit berkelipan bintang-bintang, rasa damai tidur mimpi indah.

 

Dalam ruang pameran, ada banyak aktiviti dan berbagai rupa booth yang mengambil bahagian.  Ada sudut yang mempamerkan miniature shoe yang dipertandingkan. Kasut-kasut comel yang diperbuat dari cengkerang, rambut dan manik.

 

Amoi yang menjadi jurugambar rasmi Amori suruh buka laman web untuk tengok gambar ni nanti.

Angah berbisik ” sejak dua menjak pergi event, asik bergambar macam duta je…”  Rujuk entri sebelum ni – Formula 1 Petronas Showcase

 

tips beli kasutAda juga panduan dan beberapa tips untuk membeli kasut

Kami tak lama di sini, saya hantar Angah untuk ke Anime Fiesta Kuala Lumpur 2012 di Berjaya Times Square

Anime Fiesta Kuala Lumpur 2012

3 event dalam satu hari! Nasib baik hari tu KL tak banjir walaupun hujan sejak pagi. Kalau tidak kena tambah satu lagi event -  pesta main air.

Angah kata, Anime Fiesta KL tahun ini amat amat amat mengecewakan. Mungkinkah sebab bertukar venue di saat akhir ?

+Along dah balik kolej, cuti sebulan dah habis.
+Angah dah dapat tawaran foundation programme

Apesal Tak Klik?

Comments

  1. izwanyusof says

    saya selalu cari event2 macam ni kat KL,nak shoot gambar.. google2 susah nak jumpe tapi sebenarnya banyak je.. hampir setiap minggu ada..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge