A Breath Of Fresh Air @ Gunung Jerai

ketinggian gunung jerai

Saya sekarang berada di The Regency Jerai Hill Resort Gunung Jerai bercuti bersama anak-anak.

Keadaan sangat sejuk berkabus dan sesekali gerimis pada ketinggian 986 meter dari aras laut.

Posted with WordPress for BlackBerry.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Sekarang bilik The Regency Jerai Hill Resort ada promosi!!
    Sila hubungi Tel: 04 466 7777

  2. Pacifista says:

    lama jugak tu bro.bila nak pegi lagi?ajak la aku sekali… 🙂
    Jom terjah post menarik dari Pacifista ..Filem: Mael Lambung VS Ah ChaiMy Profile

  3. Pacifista says:

    baru je aritu naik gunung ledang dengan paras ketinggian 800m (lebih kurang kot 😛 )… 😀
    Jom terjah post menarik dari Pacifista ..Filem: Mael Lambung VS Ah ChaiMy Profile

  4. paling mudah keluar dari highway PLUS di Gurun, memandu ke arah utara ( Alor Setar ) lebih kurang 4 KM hingga sampai di kaki gunung. Boleh terus memandu mendaki gunung lebih kurang 12 Km lagi selama 30 minit.

    Itu saja – ada resort di sana, check harga utk penginapan.
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Percutian Di Regency Jerai Hill Resort, Gunung JeraiMy Profile

  5. last pergi gunung jerai time umur 5 tahun lebey. skg dah 26. huhu
    Jom terjah post menarik dari ekspresiruang ..Ruang Tamu Pilihan #1My Profile

  6. cantiknya pemandangan…. 😐
    Jom terjah post menarik dari syamila ..Contest : Gadget Impian SayaMy Profile

  7. Belum ada kelapangan waktu untuk sampai ke Gunung Jerai.
    Jom terjah post menarik dari shaharil ..Cek Nuffnang Pertama Sudah SampaiMy Profile

  8. kak kujie, saya x pernah lagi pi sana, kalau nak ker gunung jerai kos kena banyak x, maksud saya adakah gunung jerai kosnya spt melancong ker langkawi
    Jom terjah post menarik dari Juan ..Seksualiti Merdeka 2011 | Isu SemasaMy Profile

  9. Selamat bercuti.
    Dulu2 masa bergelar student di utara, kerap hiking& camping di sana.
    Jom terjah post menarik dari AziE ..Tukar KepalaMy Profile

  10. Wahh jauh tu…. rajinnya bawa anak2 berjalan..berhari raya Qurban di sana ke…
    Jom terjah post menarik dari kakza ..Aqeela limited editionMy Profile

  11. Belum sampai lagi. Suatu kalau sampai di sini wajib bawa kamera 🙂
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Musim Durian semakin tibaMy Profile

  12. tak pernah lagi pergi gunung jeraii.. 😥
    Jom terjah post menarik dari ohcikgu ..5,000 mahasiswa UPSI berdemo tuntut jaminan yang sama dengan penempatan GSTTMy Profile

  13. mohd firhan jasni says:

    wah bestnya dapat naik gunung jerai. selalu nampak dari highway bila balik kampung je. tak pernah nak singgah. huhuhu

  14. Tempat yang memang menarik untuk bercuti… 😀 Mesti taman orkid di situ dah siap kan… selamat bercuti kak jie…
    Jom terjah post menarik dari Eizil ..Berhati-hati dengan maklumat di internetMy Profile

  15. samanosuke_04 says:

    huhu, bercuti pun bleh update blog lagi.. hehe, memang ibu blogger sejati…
    Jom terjah post menarik dari samanosuke_04 ..Palestin Diterima Sebagai Ahli ke-195 UNESCO!!My Profile

  16. seronoknya pergi cuti2 malaysia.. 🙂
    Jom terjah post menarik dari bardboo ..Giveaway Dari YanmieonlineMy Profile

  17. Fakarepain says:

    mesti rasa macam Genting kan.. hihi
    Jom terjah post menarik dari Fakarepain ..KERAJAAN BAGI RM 250 JUTA UNTUK TANGGUNG KERUGIAN AIR ASIAMy Profile

  18. eyy…mesti sejuk ni kan kakjie?
    Jom terjah post menarik dari munnafendy ..Bila nak potong?My Profile

  19. suhunya berapa kak jie?hehe
    Jom terjah post menarik dari cikgu naman ..Rabu Tanpa Kata-Terbongkang!My Profile

  20. saya pernah sampai gunung jerai ni..tapi bukan dipuncaknya..cntik juga pemandangan.. 😀
    Jom terjah post menarik dari blackrosehunter ..Wordless Wednesday 7# : Pengaplikasian Teknologi HijauMy Profile

Trackbacks

  1. […] 3hb Nov 2011 saya pernah jejak ke sini.  Entry Breath of the fresh air […]