Bersih Di Sungai Kedondong

Lokasi : Sungai Kedondong, Batang Kali

Paling mudah untuk ke sini adalah melalui Jalan Batang Kali – Genting. Selepas Kampung Orang Asli Songkok, jumpa jambatan yang merentangi sungai. Lokasinya hanya ditepi jalan utama sebelum  sampai ke Cable Car Genting.

Terdapat banyak lokasi  air terjun dan tempat perkelahan menarik di sekitar Hulu Selangor yang bersih dan menyenangkan.  Antaranya Air Terjun Serendah, Kawasan Rekreasi Sg. Inki, Kalumpang, Air Terjun Sg. Sendat, Ulu Yam, Air Terjun Semangkuk , Sg Pertak, Kuala Kubu Bharu dan Santuari Ikan Kelah, Sg. Chiling

Sungai Kedondong cuma mengambil masa kurang 30 minit perjalanan dari rumah saya. Kami pergi sehelai sepinggang, lepas mandi terus balik.

Airnya memang seeeeejuk dan pastinya bersih!

Posted with WordPress for BlackBerry.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Asslm..Kak jie.. Nak kesana mcm ne…..? blh wat bby Q x… ingat cuti nak ke sana.. Tapi x thu jln ye.. Blh tunjuk kan plan x. Dari pekan ke sana..

  2. Awal tahun hari tu ada plan nak ke sini… Tapi niat kami terpaksa dilupakan bila ada perkara lain yang harus diutamakan… huhu , nampaknya kena tunggu lagi satu waktu lain yang sangat-sangat sesuai untuk bermandi manda bersama yang terchenta … huhu
    Jom terjah post menarik dari HAdira Kifly ..KUNANG-KUNANG.My Profile

  3. kalau nk cr tmpt2 berkelah terbaik, rasanya blog kak jie ni mmg tmpt rujukan yg plg sesuai 🙂
    Jom terjah post menarik dari Ekspresi Ruang ..Set Meja Makan Boleh Simpan Dalam Kabinet Dapur Rekaan ALNOMy Profile

  4. eiela says:

    besarnya batu-batu. mesti best pergi sini
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Hilang Stress Tengok Mimik MukaMy Profile

  5. wah bestnya, tak ramai orang..

    • semalam pergi lagi – ramaaaaaainya orang
      suami kak jie cakap ” dia orang datang lepas baca blog awak ke?”
      hahahaha….

      bila dah balik petang tu dapat berita ada kes orang terkandas tak boleh menyeberang disebabkan air naik selepas hujan. bapa dan anak – berita terakhir yang kak jie dengar, bapanya telah dapat diselamatkan, anak masih hilang.

      inilah perkara yang perlu diberi perhatian bila mengunjungi tempat macam ni
      kena alert dgn cuaca dan cepat balik, jangan tunggu terlalu lewat petang kerana keadaan cuaca sekarang yang kerap hujan di sebelah petang.
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..tidak selalu tahu tetapi sentiasa mengertiMy Profile

  6. best! pantang nampak air, kena buat flip..
    Jom terjah post menarik dari syahrilhafiz ..Tutorial Gambar Cara Upgrade Ubuntu 11.10 Ke Ubuntu 12.04 LTSMy Profile

  7. Assalamualaikum,
    Besttttt nye terjun terjun, lompat2 tenggelam berenang dlm air sejuk dan jernih macam tu. Musim panas skrg ni…sangat sesuai terjun tiruk ni 😉
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..JOM Bersih 3.0 di PWTC Mula Hari Ni Hingga 6 MeiMy Profile

  8. Sungguh sungai yang bersih, cocok untuk bertamasya dengan keluarga
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Dampak Pencemaran Air Bersih dari Limbah Domestik dan Industri | Jasa Sedot WCMy Profile

  9. Ingatkan BERSIH apa tadi.
    rupanya pergi berkelah
    Jom terjah post menarik dari Old-Trafford ..Jadual Liga Super Bulan Mei 2012My Profile

  10. wah best ni.. maza tak tau lak kawasan ini..

    selalunya pergi ke Ulu Yam dan Sg. Congkak…

    mau terjah jugalah.. dan promosi Selangor negeri lestari! hehehehe
    Jom terjah post menarik dari maza ..BERSIH 3.0 ke PWTCMy Profile

  11. Kompom BERSIH 🙂
    Jom terjah post menarik dari Azwan ..Peserta BERSIH 3.0 Liar & Buas Perlu Mendapatkan Rawatan PsikiatriMy Profile

  12. Ikhtiar Shah says:

    wah cuti sakan..huhu
    Jom terjah post menarik dari Ikhtiar Shah ..Tawaran Pengajian Diploma & Sarjana Muda Tahfiz Al-Quran Secara PercumaMy Profile

  13. Cuaca panas ni mmg best mandi sungai…
    Jom terjah post menarik dari azmanisma ..Bersih 3.0 Jalan Raja LautMy Profile

  14. kingbinjai says:

    Wow bess betul

  15. dah lama gila aku tak gi batang kali ni..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Menjadi tunangan orang..My Profile

  16. Owhh cantiknya….asyik mandi air terjun kat Langat jer ..macam dah boring kan…nak lah gi sana nanti…

    bulan lepas gi Batang Kali sebab beli basikal kat sana….boleh tahan juga jauhnya dari Bangi….

    ada chalet atau tempat berkhemah ke di sini….boleh cadangkan kat sekolah anak2 bila nak buat Kem Ibadah cuti sekolah nanti….
    Jom terjah post menarik dari kakza ..Mini jubah dan jubah baru IlhamMy Profile

  17. ada buaian akar kayu tu yang best tu! whoa! dah lupa la bila last sekali saya mandi manda kat msia mcm ni hehe 🙂
    Jom terjah post menarik dari KNizam ..Musim Bunga Ros Sudah Kembali | Rose & Jasmine Garden, Islamabad, PakistanMy Profile

  18. Cantiknye temp at nie kak jie

  19. alahai.. ni port baru ke?
    Jom terjah post menarik dari Azman Ishak ..Thank you for your submissionMy Profile

  20. sangat bersih airnya
    Jom terjah post menarik dari azura ..Kembung PerutMy Profile

  21. Airnya deras tak Kak Jie?
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Day 2: belajar buat produk halal air Soya, Taufufa dan Tauhu kerasMy Profile

Trackbacks

  1. […] Lagi gambar Sungai Kedondong, sila klik sini – Bersih Di Sungai Kedondong […]

  2. Bersih Di Sungai Kedondong | Hidup Biar Sedap. says:

    […] fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); NEGARAKU! Tutup Terus ke sumber Negaraku.My Media Social Ruangan Iklan? 468×60 – Email Kami! var _wau = _wau || []; […]