Blog Kujie2.com Cuti Pesta Tanglung

Share image wallpaper desktop korang, jom!

Hari ni sekolah Intan cuti Pesta Tanglung. Saya akan bercuti sehingga Ahad. Tak pergi jauh pun, memandu lebih kurang 40 kilometer dari rumah….. tinggal di Legend Hotel 2 malam.

Disember 2009 pun saya bercuti di tempat yang sama – dan berkesempatan melihat jaluran pelangi di celah Menara Berkembar Petronas dari The Mall

Saya tak bawa laptop kali ni, bawa beras, gula, garam, telur, bawang besar seketul kerana bilik kami dilengkapi ruang tamu lengkap, microwave, periuk nasi, peti sejuk, pinggan mangkuk sudu garpu.

nota : saya booking hotel dah sebulan lepas dan tak tau pun sekolah Intan cuti hari ni… kebetulan!  Saya tanya dia 10 kali, betul ke cuti…betul ke cuti…hehe

“mama ni tak percaya dengan anak sendiri ke?” – sudah ! kena fire balik.

p/s – pertama kali pergi holiday bawa pet – Princess Mia saja, King Kenny dah mati:sad:
©kujie – blogger area KL, jom mengeteh!

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. pernah bercuti sekali di legend hotel kt the mall tu kan, duk kat studio apartment, tu pun dpt coz member kt hotel legend tu, kalau tak mmg xmerasalah duk studio apartment…ehehe, memang best semua lengkap, dah mcam duk umah sdiri siap blh masak2 bagai, yang best dpt tgk pemandangan KL 😆

    now dah xdapat dh percutian mcm tu kt legend hotel tu coz kena tipu dengan staffnya, dia jual bilik kt org lain, kononnnya duit tu kita dpt, pedahal dia dh bawa lari..hari tu jadi kes gak, hem xleh komen bnyk..ehehe

    punyalah frust sampai xmo teruskan keahlian, duit burnt mcm tu je, mls nk fikir 😡 cerita 3thn lepas…ehehe
    Jom terjah post menarik dari yanmie ..Majlis pertunangan adik iparMy Profile

  2. rajin benor kak jie g jalan2 yerk, nnt kak jie kena bawa sy berjalan gaklah cmni. hehe
    Jom terjah post menarik dari Mohd Isa ..Drama Begitukah Cinta Slot Akasia TV3My Profile

  3. Anonymous says:

    😐 jlous ar…alif nk cuti pun tak dpt

  4. Selamat bercuti Kak Jie.. Nanti post gambar percutian tu k.. :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Nur ..Jom Merentas DesaMy Profile

  5. tak jemu nak jenguk kak jie selalu!

  6. Gambar wallpaper ada logo Ying and Yang. Selamat bercuti Kak Jie dan keluarga. Susah Cik Abang nak pantau apabila laptop pun tidak bawa 🙂
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Kenapa tiba-tiba MacaronMy Profile

  7. yeah cuti blog pn best gak.. masa untuk bermalas-malasan.. 😎

    haha pandai anak2 sekarang fire balik ek..tu tanda anak2 tu bijak :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Fitrihadi ..Soalan- Fit- melancap tu apaMy Profile

  8. Selamat bercuti…
    🙂
    Jom terjah post menarik dari Kak Long Mawar Merah ..Sama tapi tak serupaMy Profile

  9. hmm..bestnya pegi bercuti bersama dengan family…saye pun nak pegi bercuti gak…nak tengok pemandangan Gunung Kinabalu di waktu pagi..yahooo!! Jom pegi bercuti ramai-ramai…..
    Jom terjah post menarik dari princessmia ..Penjenayah Guna Letupan Loloskan Diri Lepas Samun BankMy Profile

  10. selamat bercuti..
    wallpaper guna Win 7 default je…
    Jom terjah post menarik dari padlie ..Beranak di rak pinggan!My Profile

  11. maklumlah blogger fofular seMalaya giteww…
    Jom terjah post menarik dari Nadri ..Waktu-Waktu Mustajab BerdoaMy Profile

  12. ganas gambar wall paper tuuu…ala2 Mortal Combat…selamat bercuti kak jie… :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari Nadri ..Waktu-Waktu Mustajab BerdoaMy Profile

  13. jangan tunggu lama2 Jai…
    Jom terjah post menarik dari Nadri ..Waktu-Waktu Mustajab BerdoaMy Profile

  14. nnti bini marah bro…hehe
    Jom terjah post menarik dari Nadri ..Waktu-Waktu Mustajab BerdoaMy Profile

  15. senang jer…tgk kat key bord sebelah kanan atas…..prt sc….kemudian paste @ctrl v kat Paint
    Jom terjah post menarik dari ann ..Jamilah oh JamilahMy Profile

  16. macam mana ye nak ambil gambar satu skrin laptop tu?? 😐
    Jom terjah post menarik dari ohcikgu ..Cikgu merogol- Cikgu merotan- Pelajar pintar bunuh diriMy Profile

  17. selamat bercuti kak kujie… 😛
    Jom terjah post menarik dari shay ..Kata Orang Sambil Menyelam Minum AirMy Profile

  18. teruja ek.. mesti jarang dapat jalan2 ngan anak2 ni.. 😉
    Jom terjah post menarik dari Ezany-Kun ..Proton Satria Neo R3 Edisi Terhad GambarMy Profile

  19. Seronoknya bila dapat bercuti dengan family kan… Tgu turn pulak nak ada family sendiri nnt…he3
    Jom terjah post menarik dari decrewz ..Cara periksa gambar palsuMy Profile

  20. wah..wallpaper kak jie cm backtrack OS. bestnyer dapat bercuti kak hotel walaupun dekat..hehe 😆
    Jom terjah post menarik dari Jmay ..Cara memasang localhost pada ubuntu 1004My Profile

  21. assalamualaikum kak kujie,
    wah bestnya,dapat bersama dengan keluarga
    adalah saat-saat indah.
    selmat bercuti ya.
    hati-hati tau.

  22. wahh nak ikut…
    Jom terjah post menarik dari wanmus ..Jualan Murah Domain Untuk Hari Ini Sahaja!!My Profile

  23. Selamat berehat, Kujie. Drive defensively – Safe journey.

    p/s balik nanti kena cari a new ‘prince’ utk Mia. KING tu dah tua gamaknya.
    Jom terjah post menarik dari Abang Zul (9W2FLY) ..ADA APA DENGAN ANONYMOUS My Profile

  24. kak..bercuti dekat kl ke?hehe
    ape jek yg ade kt kl tuh kak..hehe
    Jom terjah post menarik dari Nabiel ..AKU DAN FOLLOWERS 13 – MYLIFE AS QISHIEMy Profile

  25. alamak.. dah dekat tu kak kujie, tapi saya balik kampung lak.. Melaka, here I come!!
    Jom terjah post menarik dari Rozeman ..Jalan-Jalan Cari Pasal di TerengganuMy Profile

  26. selamat bercuti kak
    Jom terjah post menarik dari slimdiet2 ..Cabutan bertuahMy Profile

  27. Bahaya gak tu,kena awasi sentiasan kalau-kalau ada peranti asing terselit mana-mana ceruk tu..
    Jom terjah post menarik dari Mansor@trainingforce ..What To Expect In CNA Training ClassesMy Profile

  28. uiks. kena jengah2 juga. mana tau ada jerangkap sama paparazi mahu skodeng.. hahhaha

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Kesan banjir di kampung nan tercintaMy Profile

  29. Salam…
    Bestnya bercuti….nak ikot….
    Dah lama tak bercuti macam tu…
    Jom terjah post menarik dari iza ..25 Fakta Tentang Iza Teratak UsangMy Profile

  30. wahh…seronoknya dapat bersantai dgn anak2 ni..
    Jom terjah post menarik dari Adzriel AB ..Bimbing anak dara tentang PMSMy Profile