Jerai Hill Resort – Kenangan Setahun

Pada 3hb Nov 2011 saya pernah jejak ke sini.  Entry Breath of the fresh air

image

Hari ini 2hb Nov 2012 saya kembali…. paling menarik, secara kebetulan Along memakai baju yang sama.

Kami singgah tanpa dirancang, bercadang ke Perlis dulu dan dalam perjalanan balik baru singgah.

image

Burung layang-layang yang jinak itu oun masih di situ. Klik entri terdahulu di sini

sent from my GT-i9300

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Masih ada ya burung2 layang disana, benar2 natural sekali tempatnya
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Jasa Sedot WC Tangerang Telp. 021-9311-8787 | Sedot WC Jakarta DepokMy Profile

  2. tinggi juga gunung jerai ni ya..
    Jom terjah post menarik dari donnyien ..Artis undangan?My Profile

  3. walaupun dikelola secara modern tapi tetap natural ya ni resort.. Keren ni tempatnya,
    Jom terjah post menarik dari Ramzi ..Cara Memasang / Menampilkan Author Blog di Google SERPMy Profile

  4. uii bestnya .. nak tunggu anak2 besar sikit baru nak plan panjat gunung2 bagai ..ni kecik2 payah sikit ..
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Jualan Murah Al-Ikhsan di Stadium Malawati Shah AlamMy Profile

  5. wah..dah lama tak naik jerai..
    Jom terjah post menarik dari ikhmal ..iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

  6. bercuti mmg seronok, apalagi ditempat-tempat menarik mcm di resort tu.
    Jom terjah post menarik dari LegolandMalaysia ..Lego Ebay StoresMy Profile

  7. Wow, update melalui GT-i9300. Smart nih. 🙂
    Jom terjah post menarik dari amirulfaiz ..Korban di Kampus KLMy Profile

  8. Saya pun dah sampai sini tahun lepas. Jalannya sangat mencabar terutama waktu malam. Fuhhh..
    Jom terjah post menarik dari Cikgu Hairul ..Ilmu juga satu bentuk rezekiMy Profile

  9. Kalau ada diluar negara mereka akan mengambil gambar di lokasi sama dengan baju yang sama. Nampak perubahan dari segi fizikal tetapi dilokasi yang sama.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Ragam si kucing mencuit hatiMy Profile

  10. bestnyaa dpt pi situ..anis ni nama ja kawen dgn org gurun.skali pun xpenah jejak kaki kt situ lg.cess.
    Jom terjah post menarik dari anis ..Nasib kauorang lah dapat emak pemalas kan…My Profile

  11. kak jie.. naik gunung Jerai tu kena panjat atau boleh terus berkereta?
    teringin gak nak ke sana.. hehehe
    Jom terjah post menarik dari maza ..Jumaat Harum Kembang SuburMy Profile

  12. Salam,

    Selamat bercuti kak, moga semuanya berjalan lancar seperti yang dirancang.

    Pssttt!!! dah berapa banyak kamera AES yang berjaya disnap? heheee

Trackbacks

  1. […] kisah percutian keluarga , selepas menjelajah Gua Tempurung , mendaki puncak tertinggi Gunung Jerai, menyeberang Jambatan Pulau Bunting, mengimbau sejarah kota melayu Kota Kuala Kedah dan mengunjungi […]

  2. […] turun dari Gunung Jerai dan merempit di  Jambatan Pulau Bunting di Yan , Kedah kami meneruskan perjalanan percutian ke […]