Jom Melawat Zoo Negara

Harga tiket Zoo Negara 2014

  • Dewasa – RM 30.00
  • Kanak-kanak 3-12 tahun – RM 15.00
  • Warga Emas 65 tahun ke atas – RM 15.00
  • OKU – Percuma

Harga Tiket Rombongan sekolah ke Zoo Negara – Kanak-kanak RM 8 dan guru pengiring RM 10

Horayyy….. ramai kawan² saya sebijak sang kancil kerana meneka dengan tepat. Kami ke Zoo Negara. Destinasi yang paling sesuai untuk anak².Info :
Tiket Dewasa = RM 15.00
Kanak² = RM 6.00

Warga emas ( + 60thn ) = RM 6.00Free entry if it is your birthday!

Noami, Angah, Nurul & Intan bersama Cik Pah yang berleher seksi.
Hai Mak Jah…. salam perkenalan
Penat berjalan berkenalan dengan kawan² baru, keluarkan bekal dan tikar. Ada nasi, sandwich dan puding.
Melawat akuarium. Si Toman ini ucapkan ‘bluek..bluek….korang dpt tgok je, tak leh mancing aku…’untuk Bro Lan dan Papa Mafia .
Lepas itu kita tengok pertunjukkan. Jangan terlepas jadual kerana anak² mesti suka sementara kita boleh duduk hilangkan penat dan lenguh kaki!

Info:
Multi-Animal Show – (Sea Lion / Macaques / Macaws)
Daily: 11.00 am & 3.00 pm / 3.30 pm (Friday)

Apa perasaan korang kalau depan mata tengok benda² macam ni? Bagi saya sungguh biadap kerana memalingkan belakang kepada orang lain sudahlah tidak sopan, apalagi dalam keadaan macam ini. Saya geli geleman dan malu dengan anak². Baju dia saiz budak 9 tahun!!! Kenapalah bahagian berkurap bersopak itu nak ditunjukkan pada orang.

Saya paling benci dan nak termuntah bila memandu dan ternampak awek membonceng motorsikal dengan boipren masing² dalam keadaan macam ini. Pemandangan ini terlalu kerap kita lihat sekarang.

Wahai gadis²ku… peliharalah kehormatan kamu. Janganlah kamu menangis kerana tidak dihargai tetapi menangislah kerana tidak berharga lagi!

Jie ~ tetap sibuk , ada banyak hal sehingga hujung minggu… rindu nak jengok blog kawan²
About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. zoo negara besar jugak tapi suasana masa saya pergi tak bersih sangat.. harap2 zoo negara dah berubah jadi lagi menarik dari dulu…
    Jom terjah post menarik dari Wan Fauzi ..Konsep Kemenangan Islam Yang HakikiMy Profile

  2. perindu says:

    salam kak kujie wah happynya ngan family ihiks 🙂 selamat bercuti

  3. ‘…Janganlah kamu menangis kerana tidak dihargai tetapi menangislah kerana tidak berharga lagi!’

    Semoga Allah mencetuskan kesedaran pada mereka ya K’Jie…

  4. papa – toman tu gelak guling2 je nengok kita bawa pancing..dia dh hidup senang..mewah kt dlm tu.. :p

    azisazhar – sapa yg suka? lelaki?

    ada ke lelaki yg suka girpren dia org tonton mcm tu..kalo dia sygkan gelpren dia..mesti dia akan jaga , tolong cover…

    yg tak syg je….yg biar awek dia org dok tgok mcm tu :p

    kak ummi – hari tu rimau dgn singa tido je…mlm baru aktif kot…ke dah kenyang baru lepas makan..dh tak heran dgn org lagi.

  5. zana – kalau nk snap..tak sampai sehari dah berpuluh2..ade..org berpesen tak ingat langsung nk jaga “kemaluan” sendiri.

    bukan cantik pun bahagian tu..eeee… geli tau.

    neeza – ye lah neeza, penguin dulu ade byk, skrg ni ada 2 ekor je.

    sesiapa yg ada anak gadis, jagalah..tengok2lah..tegur2lah..

  6. jelly – ibu bapa mmg kena bertegas dlm soal ni. org yg tgok bukan salahkan budak2 tu 100%..saham mak bapa pun ada juga tu.

    berfesen pun jgnlah tak bertamadun..mcm org tak de akal..tak boleh fikir.

    cikgu panji – derang tak de perasan malu ke?

  7. suealeen – owh..kasih sepanjang hayat la tu.

    sedap tak ye ikan ni?

    yonna – teruk kan,geli tengok..sanggup di tunjukkan kat org.

    nk g jumpa member kt zoo gak ke yonna?

    arin – ooo..zoo melaka pun best gak, tak de besar mcm zoo negara.

  8. Jie, akak baru je bawak budak masa cuti pjg hujung tahun lepas..best gak tgk pertunjukan anjing laut, monyet sume tu..burung kakaktua pun pndai..Penat aiihh berjalan2 dalam tu..terkezuut betul bila lalu kat tempat rimau n singa tu..dia ngaumnya kat akak..weeee…nsb x pengsan weh! Tapi kesian je tgk unta, cam x berapa nak hidup je..hehe..Tapi memang best tuk menurunkan berat badan, jalan2 dalam zoo tu..sakit pinggang pun ada..hehe

  9. azisazahar says:

    cik pah memang seksi selalu (erkkk…)

    ***sy pun tak gemar tengok pompuan2 yang memakai baju adik2 mereka…ishhhh

  10. kalau boleh ngail ok gak tu jie,,,boleh buat rombungan memancing toman he..he..he.he seronok ya…pergi zoo

  11. Neeza Shahril says:

    dulu2 rasanya lagi best zoo ni.. sekarang banyak haiwan dah takde.. pupus kot..

    neeza pun tak paham kenapa diorang suka pakai cam tu.. bangga kot dapat tunjuk kulit.. hahahaa!!!
    anak2 pun tahu segan kan…

  12. Zana S says:

    tuu dia… gambar pun masuk blog kak jie.. ekekeke…

    bangga kot deme nie dpt tunjuk ke org. adeh.. huduh je rasa. malu pun ada. mcm la org lain takdak. sume pun ada. cantik ngan idok je .

  13. CIKGU PANJI says:

    k jie, takdak duit nak beli baju baru.Dah le beras mahal.I tak suka nengoknye…loya…kalau umur 7 tahun ok le, ni mak orang pun pakai mcm tu

  14. betul mama jie… jelly pun rasa muak tgk penunggang motosikal berseluar tak cukup pinggang….

    ada kwn satu off jell nie siap gunting suar anak dara dia yg mcm tu…. dia ckp tak yah ckp banyak.. tak suka gunting…. bio padan….. budak zaman skrg bkn bole ckp byk….

  15. kak jie: waktu sekolah dulu..kalau sekolah buat rombongan – gie zoo melaka je..dekat ngn sekolah..kalau zoo negara tak dapek le ..2 jam lebih gituh dr sekolah..hehehhehe…

  16. ahaha..
    pakai baju x cukup kain :p
    ngeh2..
    yonna pun sakit mata ma..
    mcm x malu ke eh?
    nampak semua lurah2 dendam..
    mcm cun sgt :p

    ******
    ahaha..
    gelak2 yonna tgk pic angah dengan mak jah..
    mak jah?
    *gelak guling2*

    ish..
    yonna g sane nnt..
    mama bawak g zoo eh :p

  17. suealeen says:

    tu ikan toman bunga tu… anak sedara saya pernah bela toman bunga dengan toman harimau. bela sampai besar. bila mati punya sayang simpan dalam fridge. tiap hari bukak tengok je… tak bagi orang siang plak tu.. alahai!

    syoknye ke zoo itewww! last time pergi bila balik adam terus kena infection. masuk spital 4 hari…

  18. mz – meh kita lawan kt blog sapa paling banyak gambo punkoQ… rasanya sehari je dah penuh entri ttg ni..sbb mudah sgt nk snap kt mana saja…hiks!

  19. mama ranggie – tak de perubahan pun..rasanya dah 20 thn pergi dulu..masih sama…

    rimau masih terbongkang tido siang…

    monyet dan kawan2nya masih bergedik nengok org dtg..hehehehe

    tapi penguin dah tinggal 2 ekor je..tatau p mana yg lain…mati kot tak tahan cuaca…walau dok dlm rumah berecon!

    umi mia – rombongan murid sekolah ramai….sonok tgok gelagat budak2 sekolah rendah..eee..mcm tu la kita dulu2.

    naik trem tu mmg best…. lepas tu baru jalan kaki..

  20. mat – kakjie dah agak dah…dpt ikan toman kt si mat ni mesti dia nk masak je…tu..tgok renungan manja si ikan tu…smpainya hati ko mat…

    cian dia tau….

    terpaksa nengok benda yg kerkurap tu..adoilah…..sopak dgn bekas parut digaru…kahkahkah

    baju skrg ni..alahai…mcm baju utk budak2 yg dia org pakai…mcm tak miskin sgtlah tak mampu beli baju yg lebih kain.

  21. arin – teruknya awak ni… masa budak2 sekolah dulu tak ikut rombongan sekolah ke?

    rasanya dah 3-4 kali pergi…dah 20thn berlalu, keadaan masih macam tu.

    muadzlife – mula2 kita naik trem..satu raun…bile turun kt tempat starting tadi baru kita raun jalan kaki pula..hehehe

    penat oooo..nk layan kaki nk layan pertanyaan anak2…nk tahan hidung dengan segala bau yang hancengggg…hehehehehe

  22. isk kujie ni. gambar pungkoq org pun amik gak ekk? x baik tau. pak cik pun nak start gak lah amik gambar pungkuq org :)) muahahahaha *gelak samseng kg dusun*

  23. Umi Mia says:

    zoo ghope2nya….hehehe…mesti ramai org..cuti sekolah ni kan…minat naik trem tu jer…

  24. mama ranggie says:

    kan betul mama teka…

    lama gak mama x ke sana…

    agaknye mcm2 perubahan ya skrg!

  25. Mat Gebu says:

    Adoii..ikan toman tu, masak lemak cili padi dengan petai, boleh pingsan u (sebab darah tinggi naik!!!)…Lagi satu, “umpan” yg baju merah dan nampak kulit tu, bukan kat bandar2 jee femes, kat kampung pun sekarang dah jangkit jugak…ada tu lagi laa, nampak semua alur parit, longkang dan sungai….bukan depa segan pun, lagi bangga ada laaa…arghhhh!! menci sebab kena tengok!!..ahakss…

  26. muadzlife says:

    wah..sungguh bes p zoo…

    pemandangan sebegitu mmg da terlalu ‘imune’ dah kat sini…

    sedih..dan sadis rasanya…

    baju2 pun sekarang cutting sumer gitu..nyampas kan…

  27. saya gie zoo negara tuh hari..excited gile..mengalahkan anak saya lak..hehehe..tak penah jejak zoo negara..umur dah 31 tahun br dapat jejak..mana tak excited..

  28. sweepstake lottery says:

    Its ok if the appearance of your blog is not good. The important thing is the topic or the content of your blog.

Trackbacks

  1. […] Pagi semalam saya menghadiri jemputan media Nat Geo Wild, Fox International Channels dan Astro Present Dangerous Encounters with Brady Barr in Malaysia di Zoo Negara. […]

  2. […] Pagi semalam saya hadiri jemputan media Nat Geo Wild, Fox International Channels dan Astro Present Dangerous Encounters with Brady Barr in Malaysia di Zoo Negara. […]