Kaki Gunung Baling

Gunung Baling setinggi kira-kira 450 meter. Ada kuil di dalam gua yang sangat menarik seni bina dan kekal sehingga ke hari ini.

 

Mengikut sejarah, kawasan pergunungan ini sering menjadi tumpuan penduduk tempatan bagi mendapatkan hasil baja tahi kelawar dan ia masih diteruskan sehingga kini walaupun agak berisiko.

mercu tanda Baling

 

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. pernah tengok ni..tapi tak pernah masuk lagi.. πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari Aya ..10 Blog Malaysia Popular 2013My Profile

  2. saya penah pi mandi kolam air panas kat baling. memang best, ramai yang pi waktu malam. memang happening sangat. kene pulak waktu pi tu masih bujang. πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari nasslimdiet2 ..Risiko KegemukanMy Profile

  3. Kaaulah dapat bercuti…sebenar-benarnya cuti…..hishhh jeles,jelessss….
    Jom terjah post menarik dari Cikgu Nurin ..Tragedi Hulu Langatberwaris rupanya merekaMy Profile

  4. juanita says:

    Tuan rumah g bercuti πŸ™‚
    Jom terjah post menarik dari juanita ..Dhahabiy ChocolateMy Profile

  5. bila le tuan rumah nak update ni??? πŸ™„
    Jom terjah post menarik dari rumah kuning ..Nasib Baik Tidak Terjadi Semasa Berada Di Dalam Bilik DarjahMy Profile

  6. Ya lah kurang jelas dan eiii tak takut ke kena tanah runtuh. Ngam2 kat kaki bukit.
    Jom terjah post menarik dari Ismail N ..Minor Offences Act 1955 Act 336My Profile

  7. AWAN FANTASIA says:

    lama x g baling

  8. nampak macam tak center jer gambar. erm.. memang saje tak buat center kat WP Apps tu ke kak jie? nanti ce try function center masa nak insert image ok!
    Jom terjah post menarik dari Kreuger ..Had pemikiran manusia terhadap kehidupan bernyawaMy Profile

  9. denaihati says:

    panjang umur 4/6 ni sampai lah kat Baling tu
    Jom terjah post menarik dari denaihati ..Istiwa Matahari di atas Kaabah waktu menyemak arah KiblatMy Profile

  10. Seronok berjalan lihat pemandangan dan panorama alam. Indah! Indah!

  11. maza suka mandi air kolam panasnya.. best wooo.. bersih, dan luas gitew… hehehehe
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Tha’labah bin Abdul RahmanMy Profile

  12. Uwaa..winduuu kampung…sib baik minggu ni nak balik kampung…
    Jom terjah post menarik dari eyriqazz ..Big Contest My BFF Contest- RM4-680 Worth Of PrizesMy Profile

  13. bestnya balik kg …

  14. aii kak jie..asyik berjalan je cuti ni..
    Jom terjah post menarik dari wanmus ..Bila WanMus Menjadi Photographer –My Profile

  15. tak ingat dah tempat nih. dah lama tinggal, refresh balik.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Monday BluesMy Profile

  16. Sabahan Bloggers Club says:

    Ada kat Baling rupanya. Dah lama tak pergi sana. Cuaca masih panas lagi ke kat sana?
    Jom terjah post menarik dari Sabahan Bloggers Club ..Complete list of free web browserMy Profile

  17. ooo neh dkt rumah mak saya saja…tokong cina..
    kujie orang kg Bandar kan..
    sayang saya tak balik mggu neh..kalau tak boleh la jumpa

  18. bangunan ape tu ek.. kurang jelas..

  19. wah2…mesti sejuk kan pagi2…penah mkn kfc kt pekan baling tuh msa pi beli brg2 kenduri kt area situ untuk kawan yg nk kawin…
    Jom terjah post menarik dari Hafizd ..Decoration ideas neededMy Profile

  20. shoot gmbr lawa kat tepi dinding gng batu kapur nih..
    Jom terjah post menarik dari JMR ..REVIEW FILEM KARAK Laluan PuakaMy Profile

  21. kak jie buat aktiviti rock climbing dgn anak2 ker? kan sekarang cuti sekolah…
    Jom terjah post menarik dari Nadri ..LYNAS- Gebeng &amp Bukit Merah Punyai PersamaanMy Profile

  22. pemandangan bukit batu kapur nie banyak di Perak..
    Jom terjah post menarik dari Nadri ..LYNAS- Gebeng &amp Bukit Merah Punyai PersamaanMy Profile