Press "Enter" to skip to content

Kenangan LIMA 2011 Yang Berharga

kapal selam lima 2011

Sehari selepas LIMA 2011, kami tempah satu bot untuk melawat ke pulauยฒ sekitar seperti Pantai Beras Basah, Pulau Singa Besar untuk memberi burung helang makan, Tasik Dayang Bunting, Gua Gendang dan pusat ternakan ikan. Pemandu bot membawa kami menghampiri kapal selam yang sedang timbul dan melihat anakยฒ kapal sedang membuat persiapan untuk berlepas.

Angah tidak melepaskan peluang untuk memcuba senjata sebenar – M04

pasukan aerobatik smokey bandits

Dia berjaya mendapatkan tandatangan 3 juruterbang MiG-29N Smokey Bandit Squadron 17 untuk koleksi peribadi.

pasukan  squadron 11

Tandatangan juruterbang Skuadron Sukhoi SU-30MKM Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) atau No. 11 Skuadron

juruterbang pesawat tentera

Bersama seorang juruterbang pesawat Hawk

cenderamata kenangan lima 2011

Cenderamata yang sangat berharga diberikan oleh seorang pegawai di pusat pameran senjata. Lencana ini sering menjadi perhatian pelawat lain yang ingin tahu bagaimana untuk mendapatkanya.

Lokasi LIMA 2011 – Pusat Pameran Antarabangsa Mahsuri (MIEC)

Entri dan Gambar Pameran LIMA 2011

*gambar membeli belah tu tak baiklah nak letak kat sini – itu simpanan peribadi.

38 Comments

  1. […] suka menaiki keretapi – Pernah alami kenangan ke Langkawi dengan keretapi untuk menghadiri LIMA 2011 yang terkandas 4 jam ( baca entri di sini ) Langkawi International Maritime & Aerospace […]

  2. LIMA best…saya pegi tme saya form 3.tapi x sempat pegi pameran marine.huhu..jeles pulak tgok pic kt atas tu.
    Jom terjah post menarik dari putera puteri ..Paling Cantik dan Paling BaikMy Profile

  3. Mekar Mekar

    Haritu bila sampai Langakwi, rupanya LIMA pun baru habis pada ahri sama. Melepas…huhu ๐Ÿ˜ณ
    Jom terjah post menarik dari Mekar ..Gambar Menarik di Gunung JeraiMy Profile

  4. Bestnya, AI dah lama teringin nak pergi LIMA tak tak ernah ada kesampaian,huhu
    Jom terjah post menarik dari Ahmad Ijat ..Cadangan Hadiah KahwinMy Profile

  5. Yea dari kejauhan indah, bila dekat penuh sampah sarap…sayang sungguh negaraku yang indah…
    Jom terjah post menarik dari latep ..Jom kita berubah…!My Profile

  6. Menengok gambar2 ni dah cukup buat saye rase rugi tak ke sana. Nampaknya, nak kena letak LIMA dalam senarai menunggu ni..hehe

    Tp, kena tunggu anak2 besar sikit, barulah dpat lenggang kangkong :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Ambil kesempatan atas kesempitanMy Profile

  7. eiela eiela

    memang pengalaman berharga tuh.tak perasan sgt kapal selam tuh, kapal besar gah sangat.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Wordless Wednesday : BusyMy Profile

  8. lAl lAl

    Dah lama teringin nak p… xpernah dpt p pon lagi…huhu
    Jom terjah post menarik dari lAl ..Banjir di Kuala Lumpur.My Profile

  9. Bloggua Bloggua

    Fuh, bestnya dapat tengok pameran LIMA.saya dah berapa kali cadang nak pegi, tapi tak pernah menjadi.Suka tengok teknologi ketenteraan ni.
    Jom terjah post menarik dari Bloggua ..Server Pilihan Untuk Blog Atau Website AndaMy Profile

  10. kapal selam yg kami nampak bukan waktu pameran… tu sehari selepas sewaktu dlm perjalanan mengeliling pulau.
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kujie @ Langkawi Day #3My Profile

  11. Kak Jie dapt masuk ke?
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Ombak RinduMy Profile

  12. dia saja yang ada utk dijadikan model. gambar diri sendiri tu simpanan peribadi saja
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kujie @ Langkawi Day#4My Profile

  13. betul..betul…

    last datang Langkawi, Intan tu belum 2 tahun, satu apa pun dia tak ingat.

    Bila dah besarยฒ , masing2 bawa beg peribadi masing2…mak boleh lenggang kangkong ๐Ÿ˜†
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kujie @ Langkawi Day #3My Profile

  14. tak kena cukai kalau menetap lebih 48 jam..lagi pun bukan beli sekontena pun..beli sehelai dua utk kegunaan sendiri

    tapi ada barang2 lain yg perlu cukai – contoh minuman keras dan rokok.

    beli kereta tanpa cukai, tetapi kalau nak bawa keluar dari pulau kena tunggu 5 tahun baru tak ada cukai.
    kalau nak terus bawa keluar, kenalah bayar cukai utk tempoh 5 thn..mcm tu le
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kujie @ LIMA2011My Profile

  15. ann ann

    booking pada mac 2013…
    Jom terjah post menarik dari ann ..Hari AshuraMy Profile

  16. Sudah tentu pengalaman yang berharga dan sukar dilupakan. Jangan ada yang mabuk cokelat kerana terlampau banyak sangat makan cokelat bebas cukai di Langkawi. ๐Ÿ™‚
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Jom ganyang Aedes dengan COMBIMy Profile

  17. oh gambar angah sedang beraksi rasanya mampu menyunting jadi hero filem ni.. heheheheh :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Selepas maza kini emak pula…My Profile

  18. masih blom berkesempatan nak ke LIMA

  19. best jugak ni kalau berpeluang pergi..tunggu anak besar dulu la kot ๐Ÿ˜‰

Comments are closed.