Kenangan LIMA 2011 Yang Berharga

kapal selam lima 2011

Sehari selepas LIMA 2011, kami tempah satu bot untuk melawat ke pulauยฒ sekitar seperti Pantai Beras Basah, Pulau Singa Besar untuk memberi burung helang makan, Tasik Dayang Bunting, Gua Gendang dan pusat ternakan ikan. Pemandu bot membawa kami menghampiri kapal selam yang sedang timbul dan melihat anakยฒ kapal sedang membuat persiapan untuk berlepas.

Angah tidak melepaskan peluang untuk memcuba senjata sebenar – M04

pasukan aerobatik smokey bandits

Dia berjaya mendapatkan tandatangan 3 juruterbang MiG-29N Smokey Bandit Squadron 17 untuk koleksi peribadi.

pasukan  squadron 11

Tandatangan juruterbang Skuadron Sukhoi SU-30MKM Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) atau No. 11 Skuadron

juruterbang pesawat tentera

Bersama seorang juruterbang pesawat Hawk

cenderamata kenangan lima 2011

Cenderamata yang sangat berharga diberikan oleh seorang pegawai di pusat pameran senjata. Lencana ini sering menjadi perhatian pelawat lain yang ingin tahu bagaimana untuk mendapatkanya.

Lokasi LIMA 2011 – Pusat Pameran Antarabangsa Mahsuri (MIEC)

Entri dan Gambar Pameran LIMA 2011

*gambar membeli belah tu tak baiklah nak letak kat sini – itu simpanan peribadi.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. LIMA best…saya pegi tme saya form 3.tapi x sempat pegi pameran marine.huhu..jeles pulak tgok pic kt atas tu.
    Jom terjah post menarik dari putera puteri ..Paling Cantik dan Paling BaikMy Profile

  2. Haritu bila sampai Langakwi, rupanya LIMA pun baru habis pada ahri sama. Melepas…huhu ๐Ÿ˜ณ
    Jom terjah post menarik dari Mekar ..Gambar Menarik di Gunung JeraiMy Profile

  3. nampaknya anak kak jie mmg ada minat sgt mendalam dlm bidang persenjataan ni. hehe
    Jom terjah post menarik dari ekspresiruang ..Bang Boom Lamp Oleh Ingo Maurer: Typography Komik Dalam Bentuk 3DMy Profile

  4. Bestnya, AI dah lama teringin nak pergi LIMA tak tak ernah ada kesampaian,huhu
    Jom terjah post menarik dari Ahmad Ijat ..Cadangan Hadiah KahwinMy Profile

  5. X pernah lagi pegi LIMA ni.. tunggu ada modal la dulu.. huhu
    Jom terjah post menarik dari Izuddin ..Obesiti atau Berat Badan Berlebihan; Macam Mana Nak Kurus?My Profile

  6. Yea dari kejauhan indah, bila dekat penuh sampah sarap…sayang sungguh negaraku yang indah…
    Jom terjah post menarik dari latep ..Jom kita berubah…!My Profile

  7. masih sempat tu…pakat buat rombongan pergi sana lah yer.. ๐Ÿ˜€
    Jom terjah post menarik dari dzuandiey ..masak kucing sebab balas dendamMy Profile

  8. best oo kak yan…naik trf dah…maju…ala2 oversea…cuma cuaca jer lain2..ekeke :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari dzuandiey ..masak kucing sebab balas dendamMy Profile

  9. sy dah berploh kali postpone nak g cni…nama jer duk kedah..adehh..malu jer.. ๐Ÿ˜›
    Jom terjah post menarik dari dzuandiey ..masak kucing sebab balas dendamMy Profile

  10. Menengok gambar2 ni dah cukup buat saye rase rugi tak ke sana. Nampaknya, nak kena letak LIMA dalam senarai menunggu ni..hehe

    Tp, kena tunggu anak2 besar sikit, barulah dpat lenggang kangkong :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Ambil kesempatan atas kesempitanMy Profile

  11. memang pengalaman berharga tuh.tak perasan sgt kapal selam tuh, kapal besar gah sangat.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Wordless Wednesday : BusyMy Profile

  12. Tak pernah pun pergi LIMA ๐Ÿ™
    Jom terjah post menarik dari adamfaiz ..Wordless Wednesday 19 โ€“ Mat Rempit Di Dalam Pusat Beli BelahMy Profile

  13. Bestnyaaaaaa, jelesssss
    last gi langkawi time honeymoon dulu, ok tengah kira berapa tahun dah tak pi langkawi lagi ๐Ÿ˜†
    Jom terjah post menarik dari yanmi ..(Gambar) KL Banjir Kilat 13.12.11 – Jalan Tun Razak, Jalan Semarak, Jalan Loke Yew Kuala LumpurMy Profile

  14. Dah lama teringin nak p… xpernah dpt p pon lagi…huhu
    Jom terjah post menarik dari lAl ..Banjir di Kuala Lumpur.My Profile

  15. Fuh, bestnya dapat tengok pameran LIMA.saya dah berapa kali cadang nak pegi, tapi tak pernah menjadi.Suka tengok teknologi ketenteraan ni.
    Jom terjah post menarik dari Bloggua ..Server Pilihan Untuk Blog Atau Website AndaMy Profile

  16. bestnya angah tu..dpt autograph dan hadiah lgi..
    Jom terjah post menarik dari Haz ..Malaysia U23 3-0 Sydney FC | Perlawanan Persahabatan Di AustraliaMy Profile

  17. mesti best kalau tengok depan mata kan?
    Jom terjah post menarik dari heelskalerpink ..tandas awam kita.My Profile

  18. kapal selam yg kami nampak bukan waktu pameran… tu sehari selepas sewaktu dlm perjalanan mengeliling pulau.
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kujie @ Langkawi Day #3My Profile

  19. nanti dengar2 dia nak buat bulan March kan… kena setting time nie…
    Jom terjah post menarik dari Rozeman Bin Hassan ..Dalam 1 Hari,3 Situasi BerlakuMy Profile

  20. Kak Jie dapt masuk ke?
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Ombak RinduMy Profile

  21. Masih lagi belum berkesempatan nak LIMA ni,harap-harap 2013 nanti sampai la ke sana.
    Jom terjah post menarik dari wazy ..Cool Native Union Pop Retro HeadsetMy Profile

  22. Betul…betul…rasa sangat bertuah dapat melihat kapal selam tu. Bukan mudah untuk dapat pengalaman ini
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Rombongan Cik Kiah Terkandas di Stesen Keretapi Ipoh 4 JamMy Profile

  23. dia saja yang ada utk dijadikan model. gambar diri sendiri tu simpanan peribadi saja
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kujie @ Langkawi Day#4My Profile

  24. tahun 2013…. susun jadual dr sekarang ๐Ÿ˜†
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kujie @ Langkawi Day #3My Profile

  25. betul..betul…

    last datang Langkawi, Intan tu belum 2 tahun, satu apa pun dia tak ingat.

    Bila dah besarยฒ , masing2 bawa beg peribadi masing2…mak boleh lenggang kangkong ๐Ÿ˜†
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kujie @ Langkawi Day #3My Profile

  26. tak kena cukai kalau menetap lebih 48 jam..lagi pun bukan beli sekontena pun..beli sehelai dua utk kegunaan sendiri

    tapi ada barang2 lain yg perlu cukai – contoh minuman keras dan rokok.

    beli kereta tanpa cukai, tetapi kalau nak bawa keluar dari pulau kena tunggu 5 tahun baru tak ada cukai.
    kalau nak terus bawa keluar, kenalah bayar cukai utk tempoh 5 thn..mcm tu le
    Jom terjah post menarik dari Kujie ..Kujie @ LIMA2011My Profile

  27. booking pada mac 2013…
    Jom terjah post menarik dari ann ..Hari AshuraMy Profile

  28. wahh, beruntung angah ye. dapat lencana senapang tu..
    Jom terjah post menarik dari ohcikgu ..Harimau Muda vs Sydney FCMy Profile

  29. memang bestlah pegi sana time-time ada LIMA nih…

    banyak boronglah tu kan… tapi dia ada kenekan cukai masa nak keluar eh?
    Jom terjah post menarik dari Piston Pecah ..Bila Mereka Berkuasa, Yang Lain Jadi LembunyaMy Profile

  30. Taufan Ganas a.k.a Smokey Bandit mmg yg terbaik!!! Disamping pasukan Krisakti yg baru ditubuhkan…. ๐Ÿ˜›
    Jom terjah post menarik dari yas ..Pernikahan Haram!! – Ibu Kahwini Anak Sendiri.My Profile

  31. Sudah tentu pengalaman yang berharga dan sukar dilupakan. Jangan ada yang mabuk cokelat kerana terlampau banyak sangat makan cokelat bebas cukai di Langkawi. ๐Ÿ™‚
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Jom ganyang Aedes dengan COMBIMy Profile

  32. Teringin sangat nak masuk dalam Kapal Selam tu …mesti best pengalaman yang berbeza.
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Kepantasan Menyentap JantungMy Profile

  33. oh gambar angah sedang beraksi rasanya mampu menyunting jadi hero filem ni.. heheheheh :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Jom terjah post menarik dari maza ..Selepas maza kini emak pula…My Profile

  34. masih blom berkesempatan nak ke LIMA

  35. best jugak ni kalau berpeluang pergi..tunggu anak besar dulu la kot ๐Ÿ˜‰

Trackbacks

  1. […] Anak-anak saya masih menyimpan poster pasukan ini yang ditandatangi oleh juruterbang “The Smokey Bandits” sewaktu mengunjungi LIMA 2011. […]

  2. […] suka menaiki keretapi – Pernah alami kenangan ke Langkawi dengan keretapi untuk menghadiri LIMA 2011 yang terkandas 4 jam ( baca entri di sini ) Langkawi International Maritime & Aerospace […]