KLcc Janda Baik

Baca entri sebelumnya :  Hati Janda Baik

 

Sebenarnya Sabtu lepas saya ke Bentong, melawat jiran lama , Kak Mas yang baru selesaikan 6 sesi kimoterapi. Awal tahun ini dia telah disahkan mengidap kanser.

Kak Mas ajak kami mandi-manda di Janda Baik. Chalet ini adalah milik kawan Kak Mas juga seorang guru. Janda Baik terletak pada aras 600 meter dari aras laut, lebih kurang 45km dari Kuala Lumpur. Melalui Lebuhraya Karak dan susur keluar di Genting Sempah.

Inilah chaletnya… ada 3 unit. Satu 2 tingkat, satu unit berkembar dan satu unit tunggal yang lebih besar.  Ada dewan, surau, dapur dan peralatan asas.

Sailor’s Rest – jiran bersebelahan KLcc.

Kalau berminat,bolehlah  hubungi Cikgu Saad – 019-9337380 / 019 – 9513693 Kuala Lurau Camp Chalet ( KLcc ) .

Lokasinya di depan ILMU ( Institut Latihan Memperkasakan UMNO ) Janda Baik.

Bukan saya yang berkuda…. dalam perjalanan balik berselisih dengan orang berkuda :lol:

Entri terdahulu – Hati Janda Baik

Apesal Tak Klik?

Comments

  1. megat says

    dah lama rasanya tidak bercuti seperti ini. terasa dunia sosial semakin berjauhan. sepatutnya perlu kita lebih dekat dgn alam semulajadi ciptaan yg maha berkuasa.

    ps – kak jie, tolong emailkan saya berkenaan sakit kanser jiran lama kak jie. kita usaha untuk dia.
    .-= megat´s last blog ..Lesen Karpersky Internet Security 2009, Iklan Nuffnang! =-.

    • says

      @AyKay, tak sabar nak tunggu entri janda… baguslah…. carilah janda2 yang baik untuk lelaki2 yang baik :smile:

      kalau utk diri sendiri pun tak salah, kan… kan.. :razz:

  2. KampungBoy says

    Janda baek…
    belum pernah smpai lagi
    tapi mmg terbaekk lah
    .-= KampungBoy´s last blog ..Alahai Nuffnang oh Nuffnang =-.

  3. says

    nasib baik ekau terserompak yo dengan org menunggang kudo itu..

    kalau ekaulah orangnyo yg naik kudo itu, alamat jatuh kesihanlah ke atas sang kudo.. silap haribulan tiga bulan si tuan kudo terpaksa rawat pinggang si kudo itew.. .merana si kuda, merawan si tuan kuda.. huhuhhu

    wakakakak

    hehehee :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    .-= maza´s last blog ..Sayang Semua =-.

    • says

      @maza, :lol: statemen org jengki!
      dia nek kuda besi tak pa…..itu pu nasib
      kalau kude real…terkehel tak sampai 5 minit :lol:

  4. kreuger says

    so kak jie.. amacam warna template ni?
    same warna dengan destinasi kak jie seterusnye ke..
    hehehe… error kat page layout masih belum diperbaiki.
    apa kate kak jie? :razz:

  5. says

    Waaakakakaa………….ijau itu menawan………..ekekeke…………..

    Bestnya ada chalet sendiri….. :razz:

    Tengok air tu, rasa nak berendam je, hi hi..
    .-= Tie´s last blog ..Saffron =-.

    • says

      @Tie, hahahaha…nak buat mcm mana Tie,,,warna lain tak dpt mood…

      susah nak feeling…hehehe

      tapi kan Tie..air terjun yg kat belakang rumah saya tu lain best

    • says

      @Tie & Kujie

      aderkk jangan hendaknye ekau berduo berondam dalam sungai itu ha.. huhuh

      kesihanilah kek kami … anak2 kami belum puas laie nak meraso mandi sungai..

      ekau bukan tak tahu, ekau berduo tu mcm spongebob…. huhuhu.. sekali berendam habis air ekau sorapkan….. kering kontang lah sungai itew.. huhuh

      wakakaka

      maza: pakar sakat.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
      .-= maza´s last blog ..Sayang Semua =-.

      • says

        @maza,

        Eh… mana ada……..

        Kita berdua, sungguhpun dah jadi mokcik, body still maintain tau!!

        Kot2, pokcit sorang tu yang besar macam patrick dan menyerap macam spongebob!! Uwaaa………
        .-= Tie´s last blog ..Saffron =-.

    • says

      @KNizam,

      kalau gi sana, kena hati2 sikit. mulut kena jaga!

      kalau tak nanti ada harapan kena sumpit dengan org asli kat situ..
      satu lagi jangan suka-suki merayau! silap haribulan terserempak atau terpijak kubur nenek moyang dio org….huhu

      (maza; kaki sakat tahap cipan jerk.. wakakakaka) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
      .-= maza´s last blog ..Sayang Semua =-.

      • says

        @maza, ganaz nyer amaran….org asli tu mana de lagi
        dia dah nek kuda bosi kt kolompo dah aihhh….. :lol:

        kek kg melayu subang kot :lol:

        • says

          @Jie,

          Den melayu jati, melayu tulen katanye……

          hehehe

          (entahnya.. kot2 den ni darah campuran, mat saleh campur arab…. hmmm?!)

          wakakakak

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.