KLcc Janda Baik

Baca entri sebelumnya :  Hati Janda Baik

 

Sebenarnya Sabtu lepas saya ke Bentong, melawat jiran lama , Kak Mas yang baru selesaikan 6 sesi kimoterapi. Awal tahun ini dia telah disahkan mengidap kanser.

Kak Mas ajak kami mandi-manda di Janda Baik. Chalet ini adalah milik kawan Kak Mas juga seorang guru. Janda Baik terletak pada aras 600 meter dari aras laut, lebih kurang 45km dari Kuala Lumpur. Melalui Lebuhraya Karak dan susur keluar di Genting Sempah.

Inilah chaletnya… ada 3 unit. Satu 2 tingkat, satu unit berkembar dan satu unit tunggal yang lebih besar.  Ada dewan, surau, dapur dan peralatan asas.

Sailor’s Rest – jiran bersebelahan KLcc.

Kalau berminat,bolehlah  hubungi Cikgu Saad – 019-9337380 / 019 – 9513693 Kuala Lurau Camp Chalet ( KLcc ) .

Lokasinya di depan ILMU ( Institut Latihan Memperkasakan UMNO ) Janda Baik.

Bukan saya yang berkuda…. dalam perjalanan balik berselisih dengan orang berkuda :lol:

Entri terdahulu – Hati Janda Baik

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. Anonymous says:

    ;-) ati sy terluka

  2. Kujie,
    Dah lama tak merayau-rayau ke blog kengkawan sebab itu streamyx punya angkara… maka bila berkunjung ke sini, sudah tukar ka??
    Tahniah Kujie, semoga bertambah seri.!
    .-= Kak Long´s last blog ..Don’t judge the book by its cover =-.

  3. dah lama rasanya tidak bercuti seperti ini. terasa dunia sosial semakin berjauhan. sepatutnya perlu kita lebih dekat dgn alam semulajadi ciptaan yg maha berkuasa.

    ps – kak jie, tolong emailkan saya berkenaan sakit kanser jiran lama kak jie. kita usaha untuk dia.
    .-= megat´s last blog ..Lesen Karpersky Internet Security 2009, Iklan Nuffnang! =-.

    • @megat, ok..nnt kak jie emailkan..kak jie bagi no tel dia ye.

      bagi orang kota, keadaan mcm tu sgt mendamaikan.

  4. Eh ada group myvi lah ..
    boleh join…

  5. Kak Jie,

    baru belajar satu hal pasal janda manda nih. Esok insyaAllah masuk n3. Ni tengah melilau cari janda2 yang baik2 :-)) ….(bukan untuk diri sendiri)
    .-= AyKay´s last blog ..Cintakan Kedudukan dan Harta =-.

    • @AyKay, tak sabar nak tunggu entri janda… baguslah…. carilah janda2 yang baik untuk lelaki2 yang baik :smile:

      kalau utk diri sendiri pun tak salah, kan… kan.. :razz:

  6. syoknyer tengok air sungai tu..

    wahh, kaler hijau gitu.
    .-= fiezabaiduri´s last blog ..Lagu : Dan Sebenarnya – Yuna =-.

  7. KampungBoy says:

    Janda baek…
    belum pernah smpai lagi
    tapi mmg terbaekk lah
    .-= KampungBoy´s last blog ..Alahai Nuffnang oh Nuffnang =-.

    • @KampungBoy, pergilah bercuti……..hehehe

      kalau dah lalu karak highway…….melenconglah sekejap :lol:

  8. ammvoiii, nak naik kuda ghupernyerr.. ehehe, salammm kak jie tewww

    • @en_me, salam me….jom berkuda
      kalau me yg pergi mesti dpt byk lagi gambo best..kak jie guna kamera hp je
      tak de DSL

  9. aman damai…
    akak dah tukar warna hijau barulah nampak hidup skit blog ni…segar gitu
    .-= Lan Bingka´s last blog ..Peluang Kerja =-.

  10. wahhhh.. tak tahu pun janda baik menarik sampai macam tu! :shock:
    .-= samdaddycool´s last blog ..Jatuh dan bangun semula =-.

  11. waa kak jie..saya tak tahu pun ada tempat menarik macam ni kat Janda Baik..
    best tuh boleh tunggang kuda..

  12. nasib baik ekau terserompak yo dengan org menunggang kudo itu..

    kalau ekaulah orangnyo yg naik kudo itu, alamat jatuh kesihanlah ke atas sang kudo.. silap haribulan tiga bulan si tuan kudo terpaksa rawat pinggang si kudo itew.. .merana si kuda, merawan si tuan kuda.. huhuhhu

    wakakakak

    hehehee :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    .-= maza´s last blog ..Sayang Semua =-.

    • @maza, :lol: statemen org jengki!
      dia nek kuda besi tak pa…..itu pu nasib
      kalau kude real…terkehel tak sampai 5 minit :lol:

  13. wow.. tempat best hilangkan tension.. hehe

  14. Nice, menarik ni…
    .-= kruel74´s last blog ..Z4 launch and PJ Challenge Bloggers ‘K’arnival =-.

  15. kreuger says:

    so kak jie.. amacam warna template ni?
    same warna dengan destinasi kak jie seterusnye ke..
    hehehe… error kat page layout masih belum diperbaiki.
    apa kate kak jie? :razz:

    • @kreuger, tak pe…terimakasih
      kak jie buleh tukar kalau nak tukar kaler lain….pelan2..cari mood dulu :lol:

  16. Waaakakakaa………….ijau itu menawan………..ekekeke…………..

    Bestnya ada chalet sendiri….. :razz:

    Tengok air tu, rasa nak berendam je, hi hi..
    .-= Tie´s last blog ..Saffron =-.

    • @Tie, hahahaha…nak buat mcm mana Tie,,,warna lain tak dpt mood…

      susah nak feeling…hehehe

      tapi kan Tie..air terjun yg kat belakang rumah saya tu lain best

    • @Tie & Kujie

      aderkk jangan hendaknye ekau berduo berondam dalam sungai itu ha.. huhuh

      kesihanilah kek kami … anak2 kami belum puas laie nak meraso mandi sungai..

      ekau bukan tak tahu, ekau berduo tu mcm spongebob…. huhuhu.. sekali berendam habis air ekau sorapkan….. kering kontang lah sungai itew.. huhuh

      wakakaka

      maza: pakar sakat.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
      .-= maza´s last blog ..Sayang Semua =-.

      • @maza,

        Eh… mana ada……..

        Kita berdua, sungguhpun dah jadi mokcik, body still maintain tau!!

        Kot2, pokcit sorang tu yang besar macam patrick dan menyerap macam spongebob!! Uwaaa………
        .-= Tie´s last blog ..Saffron =-.

      • @maza, sponge tu guna kt dapo je..cuci piuk belanga :lol:

        cute ape sponge box..dia yg jeles :lol:

  17. wahhhhhh destinasi wajib singgah saya tahun ini juga
    memang best je nak mandi manda kat sana. hehe :)
    .-= KNizam´s last blog ..New Divide (OST Transformers Revenge of The Fallen) – Linkin Park =-.

    • @KNizam, tick kat kalendar kuda….bukan jauh pun dari KL..ade banyak view yang menarik kat sana

    • @KNizam,

      kalau gi sana, kena hati2 sikit. mulut kena jaga!

      kalau tak nanti ada harapan kena sumpit dengan org asli kat situ..
      satu lagi jangan suka-suki merayau! silap haribulan terserempak atau terpijak kubur nenek moyang dio org….huhu

      (maza; kaki sakat tahap cipan jerk.. wakakakaka) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
      .-= maza´s last blog ..Sayang Semua =-.

      • @maza, ganaz nyer amaran….org asli tu mana de lagi
        dia dah nek kuda bosi kt kolompo dah aihhh….. :lol:

        kek kg melayu subang kot :lol:

        • @Jie,

          Den melayu jati, melayu tulen katanye……

          hehehe

          (entahnya.. kot2 den ni darah campuran, mat saleh campur arab…. hmmm?!)

          wakakakak

Trackbacks

  1. [...] berkaitan : KLcc Janda Baik Post Lain Yang BerkaitanDibakar Tidak Hangus Dan Direndam Tidak BasahPantai Pasir LayarKLcc Janda [...]