Menara Berkembar Petronas dari The Mall

Kami check in 5 petang. 6 orang kesemuanya tetapi Along datang sendiri dengan komuter kerana dia ada kelas memandu. Saya, Intan dan Angah serta anak saudara Syasya juga adik ipar bongsu Hadi Munir ( sepatutnya dia balik kampung, tengok kami mengemas beg, dia pun nak ikut )

Bilik yang sangat selesa di Tingkat 31, Legend Hotel Kuala Lumpur siap dengan ruang tamu, dapur lengkap microwave, periuk nasi, pinggan mangkuk sudu garpu.

Saya cuma tambah extra bed.

legend hotel pelangi

Petang sekitar 6.50 petang, ada jaluran pelangi melintasi sisi Menara Berkembar Petronas. Pengalaman yang indah yang sukar ditemui lagi.

legend hotel 9pm

Indahkan panorama malam di atmosfera Kuala Lumpur. Nikmati ciptaan Allah dan bersyukur kerana diberi pancaindera sempurna untuk merasai keagunganNya.

legend hotel 7.23am

Mentari melintasi Menara Berkembar Petronas awal pagi.

p/s – gambar hanya dari tingkap bilik menggunakan hp SE

Β©Kujie – entri ringkas babak suam-suam kuku…. ada lagi selepas ini, kisah pertemuan dengan bloggerΒ :lol:

47 Replies to “Menara Berkembar Petronas dari The Mall”

  1. kak dj radio saye ‘mlam tu kan saya tak boleh tidur kan kte dega radio sdazp – plak dga radio kak dj tu

  2. last tidur kat legend KL dua tahun lepas.
    Legend memang salah satu tempat strategik untuk jadi tempat penginapan di tengah KL, mudah makan, mudah transport dan mudah shopping…. πŸ˜†

    Gambar cantiklah…..
    .-= Kak Long´s last blog ..Di manakah anak anda? =-.

    1. @~mrs azmi~, tak pe… awak tu kerja tak bolehlah nak ikut rentak kak jie
      nnt lah kita jumpa..duduk dekat pun tak sampai2 lagi πŸ˜†

    1. @maza, tahun bila tu maza nak nampak pokok

      tapi serius…KL pun masih banyak pokok…

      sbb tu time angin ribut agak seriau nak lalu πŸ˜†

  3. kalau ambik gambar dari atas bukit jalan ke hulu langat, boleh nampak matahari jatuh di celah2 twin tower…..cantik tuuuu πŸ˜†
    .-= sangpena´s last blog ..Ekpedisi Bukit Tabur =-.

  4. series gambar kat atas tuh adalah satu picture lanskap yang amat cantik.
    .-= Kreuger´s last blog ..Memulakan tugas dengan bersarapan terlebih dahulu. =-.

    1. @Kreuger, gambar tu mgkn tak secantik propesional ambek tapi kenangan dan memori yg ada di situ cukup utk dikenang selamanya..bukan mudah untuk berada di situ lagi πŸ˜†

      kopaklah weiiii

  5. teringin nak naik jambatan KLCC tue. jom gi sesama. huhu~
    .-= aman´s last blog ..Kemaskini Rekabentuk Firefox 4.0 Di Perlihatkan =-.

  6. cantiknya kak jie gambar2 tu.,,walaupun tak diedit…
    .-= dilot´s last blog ..HIDUP BERANI UNTUK GAGAL- 4 fakta =-.

  7. Cantiknya…. kalau lah tak kerana kudrat habis di perah oleh xpdc Cameron Highland memang Iza pi menyibuk kat Kak Jie sebaik sahaja dapat khabar petang tu huhu :mrgreen:

    Nice pics Kak Jie, tak yah pakai kamera mahai pon dah lawa . Betoi tu bukan selalu mata kita mampu menagkap momen indah begini. Syukur sangat kan… syoknya πŸ˜‰
    .-= iza~de~bintang´s last blog ..Tak Dak Ceghita Menaghik… =-.

    1. @iza~de~bintang, tekapkan hp kat cermin bilik utk dptkan gambar..hehehe..
      time ni baru jeles tgok orang lain guna DSLR

      time pelangi di sisi menara tu cantik, rasanya bukan selalu nak dpt tengok pelangi di KL :mrgreen:

    1. @denaihati, walau ada banyak sisi negarif/ kelabu/hitam tentang KL, ada juga banyak sisi menarik dan positif di KL , sebagai manusia..pandai2lah guna akal nak serap yang mana

  8. haha tiap2 ari aku nampak pemandangan camtu..kalo kat kl la..kui3..tak dpt jumpe meetup aritu..sbb kat perlis
    .-= Roslan Nazri´s last blog ..Malaysia Muncul Juara Bola Sepak Sukan Sea Laos 2009 =-.

      1. @Mr.Bintang, sebab aku lepak ngn hang la fizz sama si isa.. :mrgreen:
        .-= Roslan Nazri´s last blog ..Malaysia Muncul Juara Bola Sepak Sukan Sea Laos 2009 =-.

    1. @Roslan Nazri, hari-hati tengok dgn sesekali tengok lain feeling dia

      biasalah, benda yg hari2 kita nampak, kita tak rasa sgt ke’ada’an di situ

  9. terasa kesuamannya (he3). sudah pasti seronok dapat bawa anak-anak berjalan-jalan menikmati keindahan illahi.

    paling seronok apabila kemesraan tersebut menyerap di minda anak-anak disamping merapatkan lagi silaturrahim antara keluarga.

Comments are closed.