Menara Berkembar Petronas dari The Mall

Kami check in 5 petang. 6 orang kesemuanya tetapi Along datang sendiri dengan komuter kerana dia ada kelas memandu. Saya, Intan dan Angah serta anak saudara Syasya juga adik ipar bongsu Hadi Munir ( sepatutnya dia balik kampung, tengok kami mengemas beg, dia pun nak ikut )

Bilik yang sangat selesa di Tingkat 31, Legend Hotel Kuala Lumpur siap dengan ruang tamu, dapur lengkap microwave, periuk nasi, pinggan mangkuk sudu garpu.

Saya cuma tambah extra bed.

legend hotel pelangi

Petang sekitar 6.50 petang, ada jaluran pelangi melintasi sisi Menara Berkembar Petronas. Pengalaman yang indah yang sukar ditemui lagi.

legend hotel 9pm

Indahkan panorama malam di atmosfera Kuala Lumpur. Nikmati ciptaan Allah dan bersyukur kerana diberi pancaindera sempurna untuk merasai keagunganNya.

legend hotel 7.23am

Mentari melintasi Menara Berkembar Petronas awal pagi.

p/s – gambar hanya dari tingkap bilik menggunakan hp SE

Β©Kujie – entri ringkas babak suam-suam kuku…. ada lagi selepas ini, kisah pertemuan dengan bloggerΒ :lol:

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. pernah datang sekali je menara petronas ni masa sekolah rendah dulu2…
    Jom terjah post menarik dari Wan Fauzi ..Nafsu & AkalMy Profile

  2. kak dj radio saye ‘mlam tu kan saya tak boleh tidur kan kte dega radio sdazp – plak dga radio kak dj tu

  3. dah lama tak gi KLCC. Last gi masa darjah enam. Wah, dah lama ni… best la tgk pemandangan ni.
    .-= beliamuda´s last blog ..Suka dan Duka Dalam Peperiksaan =-.

  4. last tidur kat legend KL dua tahun lepas.
    Legend memang salah satu tempat strategik untuk jadi tempat penginapan di tengah KL, mudah makan, mudah transport dan mudah shopping…. πŸ˜†

    Gambar cantiklah…..
    .-= Kak Long´s last blog ..Di manakah anak anda? =-.

  5. syioknye….. jelessss… sorila kak jie ari senin tu bateri henpon kong tu yang dah lepas kul 3 baru dapat reply sms kak.. tambah pulak keje kat site banyak pulak πŸ™
    .-= ~mrs azmi~´s last blog ..365 hari menyulam cinta =-.

    • @~mrs azmi~, tak pe… awak tu kerja tak bolehlah nak ikut rentak kak jie
      nnt lah kita jumpa..duduk dekat pun tak sampai2 lagi πŸ˜†

  6. hmm dah tak nampak lagi pokok2 kat situ kanzz..

    dolu2 tempat tu banyak pokok.. huhuhu
    skrg ni banyak batu lorr..

    huhuhu
    .-= maza´s last blog ..Yang Jauh Didekat-dekatkan =-.

    • @maza, tahun bila tu maza nak nampak pokok

      tapi serius…KL pun masih banyak pokok…

      sbb tu time angin ribut agak seriau nak lalu πŸ˜†

  7. kalau ambik gambar dari atas bukit jalan ke hulu langat, boleh nampak matahari jatuh di celah2 twin tower…..cantik tuuuu πŸ˜†
    .-= sangpena´s last blog ..Ekpedisi Bukit Tabur =-.

  8. Saya pun dah lama tak pergi…3 bulan kot. :p
    .-= tekkaus´s last blog ..Happy Dong Zhi (aka Winter Solstice) Festival =-.

  9. cantik la gambar2 kak jie..boleh wat poskad.. πŸ˜‰
    .-= Bb Hussain´s last blog ..Wa Kena Beb =-.

  10. series gambar kat atas tuh adalah satu picture lanskap yang amat cantik.
    .-= Kreuger´s last blog ..Memulakan tugas dengan bersarapan terlebih dahulu. =-.

    • @Kreuger, gambar tu mgkn tak secantik propesional ambek tapi kenangan dan memori yg ada di situ cukup utk dikenang selamanya..bukan mudah untuk berada di situ lagi πŸ˜†

      kopaklah weiiii

  11. huhu.sekarang takde mood nak holiday pun..
    just nak mengeluh bila lah nak dtg mood tu *sigh* :mrgreen:
    .-= mario´s last blog ..Hari Peringatan Zakar =-.

  12. cantiknye..
    huuu..bila lah aku nak holiday ni *sigh*
    .-= mario´s last blog ..Hari Peringatan Zakar =-.

  13. teringin nak naik jambatan KLCC tue. jom gi sesama. huhu~
    .-= aman´s last blog ..Kemaskini Rekabentuk Firefox 4.0 Di Perlihatkan =-.

    • @aman, kak jie baca sorang wartawan tu tulis, nak kena Q awal-awal nak dapatkan tiket lalu kat jambatan tergantung tu…

  14. cantiknya kak jie gambar2 tu.,,walaupun tak diedit…
    .-= dilot´s last blog ..HIDUP BERANI UNTUK GAGAL- 4 fakta =-.

  15. saya suka gambar terakhir tu. hehe. dah lama xtido hotel di kl. selalu kalau pergi, balik hari je. kuikui πŸ˜†
    .-= chokilala´s last blog ..Oh Kekasih Gelapku. Maaf Encik F =-.

    • @chokilala, samalah kak jie pun…. rasa lain sgt pergi bercuti dan tinggal bermalam kat KL dgn ulang alik hari2 πŸ˜†

  16. best jugak sesekali bercuti di tengah2 bandar metropolitan..
    .-= this is..´s last blog ..JCard Day Jusco Cheras Selatan… =-.

  17. Cantiknya…. kalau lah tak kerana kudrat habis di perah oleh xpdc Cameron Highland memang Iza pi menyibuk kat Kak Jie sebaik sahaja dapat khabar petang tu huhu :mrgreen:

    Nice pics Kak Jie, tak yah pakai kamera mahai pon dah lawa . Betoi tu bukan selalu mata kita mampu menagkap momen indah begini. Syukur sangat kan… syoknya πŸ˜‰
    .-= iza~de~bintang´s last blog ..Tak Dak Ceghita Menaghik… =-.

    • @iza~de~bintang, tekapkan hp kat cermin bilik utk dptkan gambar..hehehe..
      time ni baru jeles tgok orang lain guna DSLR

      time pelangi di sisi menara tu cantik, rasanya bukan selalu nak dpt tengok pelangi di KL :mrgreen:

  18. cantik gambarnya walau hya guna hp SE…

  19. menikmati keindahan KL sambil mengingati bertapa Besarnya kuasa Allah yang telah mengerakkan hati manusia untuk mengubah KL daripada sebuah paya menjadi kota raya.
    .-= denaihati´s last blog ..Aku kena Santau =-.

  20. Roslan Nazri says:

    haha tiap2 ari aku nampak pemandangan camtu..kalo kat kl la..kui3..tak dpt jumpe meetup aritu..sbb kat perlis
    .-= Roslan Nazri´s last blog ..Malaysia Muncul Juara Bola Sepak Sukan Sea Laos 2009 =-.

    • Mr.Bintang says:

      @Roslan Nazri, hehehe.. :mrgreen:

      • Roslan Nazri says:

        @Mr.Bintang, sebab aku lepak ngn hang la fizz sama si isa.. :mrgreen:
        .-= Roslan Nazri´s last blog ..Malaysia Muncul Juara Bola Sepak Sukan Sea Laos 2009 =-.

    • @Roslan Nazri, hari-hati tengok dgn sesekali tengok lain feeling dia

      biasalah, benda yg hari2 kita nampak, kita tak rasa sgt ke’ada’an di situ

  21. terasa kesuamannya (he3). sudah pasti seronok dapat bawa anak-anak berjalan-jalan menikmati keindahan illahi.

    paling seronok apabila kemesraan tersebut menyerap di minda anak-anak disamping merapatkan lagi silaturrahim antara keluarga.

  22. Mr.Bintang says:

    bestnyee… dah lama x turun KL… hoho.. ade la 3 – 4 taun.. πŸ˜›

Trackbacks

  1. […] pun saya bercuti di tempat yang sama – dan berkesempatan melihat jaluran pelangan di celah Menara Berkembar Petronas dari The MallSaya tak bawa laptop kali ni, bawa beras, gula, garam, telur, bawang besar seketul kerana bilik kami […]