Pergi LIMA 2013 Langkawi Cari Pemanggang Ajaib

LIMA ( Langkawi International Maritime and Aerospace Exhibition ) 2013 akan berlangsung pada 26 – 30 Mac 2013. Pameran Maritime dan Aerospace yang telah bermula sejak tahun 1991 akan diadakan di Mahsuri International Exhibition Centre (MIEC) , Langkawi.

Insya Allah, saya bersama suami dan anak-anak akan ke pameran ini. Pameran terdahulu tahun 2011, saya pergi dengan Angah dan Intan sahaja. Along tak cuti dan suami masih di Algeria. Kali ni dapat pergi seisi keluarga…………………….seronoknya!

pertunjukan udara LIMA

Untuk pelawat awam, pameran dibuka pada 29-30 Mac 2013 dari jam 10 pagi hingga 5 petang.

Bayaran masuk ke Pameran LIMA adalah RM 10 kecuai kanak-kanak di bawah umur 16 tahun, warga tua dan orang kurang upaya adalah percuma.

Antara gambar-gambar Kenangan LIMA 2011

LIMA Langkawi

LIMA Langkawi

 

LIMA 2011 – Angah mencuba  senjata sebenar – M04 seberat lebih kurang 3+kg yang kebanyakkan digunakan oleh tentera marin Amerika. Rupanya seperti M16 tetapi lebih pendek.

kapal-selam-lima-2011

Dalam perjalanan ke Tasik Dayang BUnting, ternampak kapal selam.

MiG-29N Smokey Bandit Squadron 17

Tandatangan juruterbang  MiG-29N Smokey Bandit Squadron 17,

Sesiapa di Langkawi pada tarikh tersebut, roger-rogerlah ye… Tahun 2011 saya terjumpa Blogger AzimAshaary.

 

Anak-anak dan suami seronok nak pergi LIMA, saya seronok nak borong Pemanggang Ajaib. Awal bulan lepas dah beli 2 Pemanggang Ajaib jenama Vantage dari Langkawi yang bersaiz 32cm dengan harga RM99 satu.  Itu harga kat Langkawi, kalau kat KL saya tak pernah nampak RM 159.  OKlah tu dari mengusung dari pintu masuk sampai ke dalam feri berjalan lebih kurang 1 KM, selepas sampai kat jeti Kuala Perlis/ Kuala Kedah nak mengusung lagi dari feri ke tempat parking kereta.   Bukan maca stesen bas, boleh jemput depan pintu bas…naik feri parkingnya nun jauh kat kuala.

pemanggang ajaib vantage
Sakan cik kiah … dari cerita kapal laut , kapal pejuang sempat selit Pemanggang Ajaib!

Edit :  Along cakap.. kalau kawan mama nak , dia boleh bawa, tapi  upah RM 20 satu.

Apesal Tak Klik?

Comments

  1. says

    saya yg kat kedah ni pun tak sampai lagi ke LIMA..hihi
    sekarang lg kurang minat nak pi sebab cuaca teramat panas..si kecik plk lasak kemain lg.
    anyway…enjoy your trip there.

  2. Is Levis says

    memang ajaib pon pemanggang tu. aritu panggang ayam. mmg masak sekata. belom sempat nak makan, ayam tu dah ghaib. ajaib sungguh

    • says

      tu orang anggun, kekalkan awet muda, tido awal
      kita ni kaki online
      sampai mata macam panda…hihihi

      senangkan masak guna pemanggang ajaib ni…

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.