Pergi LIMA 2013 Langkawi Cari Pemanggang Ajaib

LIMA ( Langkawi International Maritime and Aerospace Exhibition ) 2013 akan berlangsung pada 26 – 30 Mac 2013. Pameran Maritime dan Aerospace yang telah bermula sejak tahun 1991 akan diadakan di Mahsuri International Exhibition Centre (MIEC) , Langkawi.

Insya Allah, saya bersama suami dan anak-anak akan ke pameran ini. Pameran terdahulu tahun 2011, saya pergi dengan Angah dan Intan sahaja. Along tak cuti dan suami masih di Algeria. Kali ni dapat pergi seisi keluarga…………………….seronoknya!

pertunjukan udara LIMA

Untuk pelawat awam, pameran dibuka pada 29-30 Mac 2013 dari jam 10 pagi hingga 5 petang.

Bayaran masuk ke Pameran LIMA adalah RM 10 kecuai kanak-kanak di bawah umur 16 tahun, warga tua dan orang kurang upaya adalah percuma.

Antara gambar-gambar Kenangan LIMA 2011

LIMA Langkawi

LIMA Langkawi

 

LIMA 2011 – Angah mencuba  senjata sebenar – M04 seberat lebih kurang 3+kg yang kebanyakkan digunakan oleh tentera marin Amerika. Rupanya seperti M16 tetapi lebih pendek.

kapal-selam-lima-2011

Dalam perjalanan ke Tasik Dayang BUnting, ternampak kapal selam.

MiG-29N Smokey Bandit Squadron 17

Tandatangan juruterbang  MiG-29N Smokey Bandit Squadron 17,

Sesiapa di Langkawi pada tarikh tersebut, roger-rogerlah ye… Tahun 2011 saya terjumpa Blogger AzimAshaary.

 

Anak-anak dan suami seronok nak pergi LIMA, saya seronok nak borong Pemanggang Ajaib. Awal bulan lepas dah beli 2 Pemanggang Ajaib jenama Vantage dari Langkawi yang bersaiz 32cm dengan harga RM99 satu.  Itu harga kat Langkawi, kalau kat KL saya tak pernah nampak RM 159.  OKlah tu dari mengusung dari pintu masuk sampai ke dalam feri berjalan lebih kurang 1 KM, selepas sampai kat jeti Kuala Perlis/ Kuala Kedah nak mengusung lagi dari feri ke tempat parking kereta.   Bukan maca stesen bas, boleh jemput depan pintu bas…naik feri parkingnya nun jauh kat kuala.

pemanggang ajaib vantage
Sakan cik kiah … dari cerita kapal laut , kapal pejuang sempat selit Pemanggang Ajaib!

Edit :  Along cakap.. kalau kawan mama nak , dia boleh bawa, tapi  upah RM 20 satu.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. bila tgk sana sini, nampak macam macam macam jenis pemanggang ajaib nih
    Jom terjah post menarik dari Juan ..Beli dan Dapatkan Pemanggang Ajaib Secara OnlineMy Profile

  2. salam kak. nak tanya..kalau kat langkawi tu, pemanggang ajaib tu beli kat kedai mana satu ek? teringin juga nak beli
    Jom terjah post menarik dari nadiah ..paling tak suka bila kena memilihMy Profile

  3. salam kak, nak tanya.. kalau kat langkawi tu, pemanggang ajaib vantage tu beli kat kedai mana ek? teringin juga nk beli

  4. keren ya bisa melihat secara langsung diacara tersebut setelah 2 tahun
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Jasa Pembuatan, Perbaikan & Perawatan Septic Tank Telp. 021-9311-8787My Profile

  5. tak pernah pergi lagi ke LIMA.. akak dan anak-anak nya dpt pergi tahun ni… Aya blum ada rezeki lagi..
    Jom terjah post menarik dari Aya ..5 Golongan Orang Yang RugiMy Profile

  6. nazirul says:

    LIMA????ermmmmm…..ntah bile la nk g sne??tggu LIMA jd ENAM kot…..hehehe

  7. saya yg kat kedah ni pun tak sampai lagi ke LIMA..hihi
    sekarang lg kurang minat nak pi sebab cuaca teramat panas..si kecik plk lasak kemain lg.
    anyway…enjoy your trip there.

  8. Nak cari gak la benda ajaib tu. Banyak kedai ke jual benda tu kak?

  9. seghonok la..teringin gak nak ke LIMA ni..minat dengan cruise tepi kapal selam tu je..hehe
    Jom terjah post menarik dari Sharafie ..Cara Dan Tips Terbaik Menggunakan Duit Gaji BulananMy Profile

  10. dah lama teringin nak merasa pergi LIMA…tapi tak ada kesempatan lagi..
    Jom terjah post menarik dari Puan Bardboo ..Jom Join Segmen Aku Seorang SurirumahMy Profile

  11. kalau takde anak kecik mesti nak pergi tgk LIMA..
    Jom terjah post menarik dari hafiz ..Wordless Wednesday #21 : Laksa JohorMy Profile

  12. Is Levis says:

    memang ajaib pon pemanggang tu. aritu panggang ayam. mmg masak sekata. belom sempat nak makan, ayam tu dah ghaib. ajaib sungguh

  13. salam kak jie,
    boleh belikan saya 1 pemanggang ajaib?

  14. menarik LIMA nie. tak berkesempatan lagi pegi. jaoh dr selangor.hehe. nnt dah pegi tu letak la gamba byk2. boleh tengok. =)
    Jom terjah post menarik dari maestro amad ..MALINDO AIR: Penerbangan Kos TerMurah TerBaru di Malaysia!My Profile

  15. Belum lagi berkesempatan utk ke LIMA ni. Tunggu update dari Akak jer la. Nanti bykkan gambar yer…. Selamat bergembira di Langkawi!
    Jom terjah post menarik dari Bin Muhammad ..Keindahan Ciptaan Ilahi – Nikmat Pandangan MataMy Profile

  16. pandai along “berniaga” he he
    teringin juga nak pergi.
    tapi nak pergi belon panas..
    banyak program di Malaysia ni
    Jom terjah post menarik dari Datin Tyka ..15 Kucing 1 ArnabMy Profile

  17. wah best betul dapat pi sana, adoi la.. masa tak menentu skrg, pusing2 muo je la cari rezeki.. huhuu
    Jom terjah post menarik dari fariq ..Elakkan Tekanan Perasaan / StressMy Profile

  18. Kakjie pergi tidur sana ke macam mana ? ingat nak pergi pangkor mulai 26 hb ni , tapi tk booking apa pun , tk reti nak booking2 ..
    Jom terjah post menarik dari puanbee ..Website rasmi GMKlang untuk mendapatkan barangan perniagaan secara borong online.My Profile

  19. bestnya dapat pegang senjata sebenar, berat juga yer…
    Jom terjah post menarik dari papa mifz ..Mifz Genap 2 tahun 5 BulanMy Profile

  20. Pernah tengok LIMA dulu.. kebetulan kerja dengan company yang bukak exhibition booth.. besssttt!! Everyone should experienced once.
    Jom terjah post menarik dari Elieza ..Kehendak dan KeperluanMy Profile

  21. wahhh…bestnya dapat merasa LIMA di Langkawi…saya belum ada rezeki nak tengok LIMA….nanti upload picture bebanyak…
    Jom terjah post menarik dari sukma ..KERETA KEBAL ADNAN DAH SAMPAI…..My Profile

  22. pehh..rajinnya gi LIMA tu ekk..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Pernah Tak? – Part 3My Profile

  23. sana sini heboh dgn pemanggang ajaib yg satu ni yer
    Jom terjah post menarik dari Kesumaangsana ..Even Not 100% But Tetap Bangga Dengan AdikMy Profile

  24. Nak gi beli pemanggang ajaib yg lebih nyer hehehhe…
    Jom terjah post menarik dari azman ..Bila Mak Mak Berjumpa!My Profile

  25. Kami pun baru beli pemanggang ajaib ni bulan lepas..agak ajaib jugak la.. :-D
    Jom terjah post menarik dari Hairul Azni ..Mari Melawat Muzium Sultan Abu Bakar,Pekan PahangMy Profile

  26. Rasanya Yanmie pun telah gunakan satu jenama HIG. Kawan ada pelan ajak tetapi tak dapat pergi sebab ibu dan adik pergi umrah.

  27. Bestnya dapat tengok pesawat depan2
    Jom terjah post menarik dari Anarm ..Pesta Belon Udara Panas Putrajaya 2013My Profile

  28. Sekarang ni pemanggang ajaib dah jadi trending.. Saya baru beli pemanggan IKAN dengan kak Sumi Jelly semalam.. Nasib baik dia blom tidur lagi.. Wife cakap awal betul dia tidur.. baru pukul 9 mlm..
    Jom terjah post menarik dari Anarm ..Pesta Belon Udara Panas Putrajaya 2013My Profile

    • tu orang anggun, kekalkan awet muda, tido awal
      kita ni kaki online
      sampai mata macam panda…hihihi

      senangkan masak guna pemanggang ajaib ni…

Trackbacks

  1. [...] Tasik Kenyir -> Jeli – Lebuhraya Timur Barat -> Kuala Kedah -> Langkawi   – LIMA 2013 [...]

Speak Your Mind

CommentLuv badge
Protected by WP Anti Spam