Pesta Belon Udara Panas Putrajaya Waktu Malam

Petang semalam saya , Along dan Intan ke Putrajaya untuk melihat Pesta Belon Udara Panas Putrajaya 2012. Keluar rumah agak lewat tetapi perjalanan masih lancar.

pesta belon udara panas putrajaya 2012

Waktu ini kami masih di dalam kereta memasuki kawasan pertunjukkan. Kesesakan mencari tempat letak kereta.

masjid besi putrajaya

Bila dah dapat tempat meletak kereta, azan dari Masjid Besi kedengaran. Sementara menunggu Along ke masjid, saya bentang tikar menunggu di tengah-tengah padang di hadapan masjid.

pesta belon udara panas antarabangsa putrajaya

Tanpa cahaya, tidak ada apa yang menarik bila berkunjung waktu malam. Melihat warna warni cahaya yang berkilau mengikut rentak muzik sambil bersantai dengan anak beranak di tengah padang rumput dingin malam Putrajaya sungguh seronok.

pesta belon udara panas putrajaya

Pesta Belon Udara Panas Putrajaya 2012 menggunakan tema “1Dunia. 1Malaysia. 1Fiesta” (1World. 1Malaysia. 1Fiesta)

pesta belon udara panas putrajaya waktu malam

Ini adalah Edisi Keempat Pesta Belon Udara Panas Putrajaya yang bermula dari 15 hingga 18 Mac 2012.

Pertama kali upload video di youtube, maafkan budak baru belajar… tak banyak masa sebab hari ini ada 2 acara penting yang perlu dihadiri.

Puashati sebab tempat kami lepak, betul² berada di bawah pertunjukan bunga api yang mewarnai langit pada malam itu.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. Mcm best je. Sy duduk putrajaya tp x pernah pergi. Parking susah, org ramai ☺
    Jom terjah post menarik dari surihati ..spro slimming produkMy Profile

  2. Saya yg duduk putrajaya pn belum pernah pergi lagi. Ramai sgt org, parking pun susah

  3. putrajaya pernah datang sekali.. tu pun masa lepas pergi MAHA kat UPM..
    tak sempat nak pusing lama2…
    Jom terjah post menarik dari Wan Fauzi ..Revolusi IRAQMy Profile

  4. John Johny says:

    ishhhhh terlepas pulak tahun nie…

  5. izwanyusof says:

    ada kawan shoot gambar ni dari dalam masjid besi,reflect belon panas dengan air kat masjid besi tu. tak tau pula ada event camni,lama dah tak update dengan blogsphere..

  6. …sambg..ralat sebalah =sebelah ” kikiki
    Jom terjah post menarik dari chekmud ..Testing UniFi di Cabin OutdoorMy Profile

  7. waaaa..smp malam ek belon naik, saya pegi sebalah petang ari sbtu, tunggu punye la lame nk tgk belon naik , hampir pkul 7 dah belon baru naik…smbg tgk kat masjid besi view yg lawa bila tgk dri situ 🙂

  8. gambar belon bentuk kek tuh cantik.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Pengsan Sebab Terlalu BerpantangMy Profile

  9. cantiknya…rugi betul tak dapat pergi tau..tengok gambar pun jadi la..cantik..
    Jom terjah post menarik dari Naziman ..Terpaksa Bermula dari Bawah SemulaMy Profile

  10. tak dapat lagi nak pergi ke pesta ni tahun ni..huhu..
    Jom terjah post menarik dari bardboo ..My Pinky MomentsMy Profile

  11. Sobri Mansor says:

    Saya pegi jugak semalam. Tapi pegi waktu tengahari. Memang panas ya amat. Macam nak rentung rasa kulit nih. Last-last pening sebab ramai sangat orang. Penyudahnya balik setelah 1/2 jam jer berjalan.
    Jom terjah post menarik dari Sobri Mansor ..Info lelaki kacak yang perlu anda tahuMy Profile

  12. Syoknye kalau dapat pergi. Dulu duduk KL, sekarang dah pindah ke selatan…huhu,sedih la pulak.
    Jom terjah post menarik dari Sara ..Koleksi Blouse & T-Shirt Plain CantekMy Profile

  13. Laaaa. kak kujie pergi jugak ke??? kalau tau leh ambik gambau sama2… hehehehe.. Saya dekat bahagian tempat menara tu.. dekat2 cruise putrajaya..
    Jom terjah post menarik dari Rozeman Bin hassan ..Gambar & Video – Pesta Belon Udara Panas Antarabangsa Putrajaya 2012My Profile

  14. Saya terlepas belon udara panas yang pelbagai bentuk kerana ia dibuat seawal pagi 7.00pagi hingga 8.30pagi. Hendak tunggu petang tak dapatlah.

    Saya dapat lihat semua yang sebentuk kecewa jugalah sebab bertolak dari Bangi.
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Membidik di Pesta Belon Udara Panas Putrajaya 2012My Profile

    • kami lagi………..sampai dah kul 6
      jem berderet2…2 kilometer…. dah redup
      ada ke belon ada ke belon sbb tak nampak pun
      sekali dekat, dpt lah tengok 2 biji yg terbang
      cukuplah

      dan…aktiviti mlm sebenarnya kejap je
      gambar tak best , kena rakam video baru nampak rentak belon bercahaya tu
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Resepi Dan Cara Masak Chicken Cordon BleuMy Profile

  15. weeeeeeeewwwwwwwwwww!!!
    macam2 bentuk rupanya. tema bentang tikar tu best le sis. 🙂
    Jom terjah post menarik dari tips-kurus ..Hari Ini Blog Walking Je Sehingga 10,000 LangkahMy Profile

  16. cantik kak jie
    Jom terjah post menarik dari azura ..Statistik Papan Kekunci Dot Com 2011/2012My Profile

  17. Malas betul nk gi Putra Jaya,menarik gak tu,tak pernah tgk belon panas dari dekat lagi.
    Jom terjah post menarik dari azmanisma ..Basuh KudaMy Profile

  18. kawan ada ajak pergi cni..best je nampak..
    Jom terjah post menarik dari blackrosehunter ..Nasi Putih Meningkatkan Risiko Diabetes Jenis 2My Profile

  19. Cantiknya…… 🙂
    Jom terjah post menarik dari Aya ..Error. Parsing JSON Request failed. Apa ini?My Profile

  20. Mrs Sofea says:

    Kalau masih tinggal kat sana, konfem saya pergi. Dengar jugak member2 cakap nak pergi sane. Ingatkan belon panas yang bulat, yang macam biasa dalam cite tu. Rupa-rupanya, macam-macam bentuk! Comel la! 🙂
    Jom terjah post menarik dari Mrs Sofea ..Cara Merawat Regangan Kulit / ‘Stretch Mark’My Profile

  21. Harian Post says:

    Tengok di Facebook ramai jugak yang post gambar pesta belon udara panas di putrajaya ni, tapi sekadar tengok sahajalah, jauh nak ke sana pun hehe.
    Jom terjah post menarik dari Harian Post ..Vanila Coklat Bakal DifilemkanMy Profile

  22. SERONOK NYAAAAAAAA

  23. Sayangnya…kak mah tak dapat pergi sana.

  24. rumah saya 1km dari tempat kejadian kak jie 😉

  25. Menarik, tertarik, daboomm… 🙂
    Jom terjah post menarik dari Azwan ..‘Wanita’ bogel di lebuhraya dan ianya di Kuala Lumpur.My Profile

Trackbacks

  1. Pesta Belon Udara Panas Putrajaya Waktu Malam | Hidup Biar Sedap says:

    […] Kembali Terus ke sumber Ruangan Iklan? 468×60 – email kepada: […]