Pulut Ayam Padang Besar

Kami sampai ke Padang Besar lebih kurang 2 petang selepas mendaftar di homestay di Kuala Nerang.

Selesai kempiskan beg duit , recharge tenaga dengan Pulut Ayam yang menjadi Brand Padang Besar. Sebelum ini hanya mendengar cerita dari orang tentang sedapnya pulut ayam, tak terfikir macam mana rasa dan rupa.

Wow! Memang sedap. Mesti cuba. Pulut, ayamg goreng, bawang goreng dan sos dengan harga RM 4.50

Selain Pulut Ayam, Pulut Durian pun sedap dengan harga Rm 7

Akhir sekali, kami mencuba Pulut Mangga .ย  Harganya Rm4

Semualah sedap… Pulut kat sini sedap, saya beli beras pulut 2 kilo.

Posted with WordPress for BlackBerry.

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Mereka Yang Berkongsi Rasa

  1. gulp..!

    teringat pulak..

    mmg betul..pulut kat sana sdp kan..
    Jom terjah post menarik dari dayah ..cerita pasal kentut….KENTUT…kentut…My Profile

  2. Pasti sedap sekali…
    Membuat saya jadi laper nie
    Jom terjah post menarik dari Rina As ..Ciri Webspam Dalam Algoritma Google Penguin 2My Profile

  3. pulut manga. wahh, lama tak makan ni..
    Jom terjah post menarik dari titan ..Lelaki Kacak dan Gunung KinabaluMy Profile

  4. Berbanding makan pulut durian, saya labih suka makan pulut dengan serawa… hehe (^_^)

    Tapi pulut ayam tu memang rasa nak kena pi cari ke sana tu.. huhuhu

  5. Jarang makan pulut berlauk camnie…. kak jie dah kasi idea baru untuk saya buat slot HAZMAN vs FOOD laa… thanks…. biasanya orang cakap makan pulut nie cepat rasa ngantuk….
    Jom terjah post menarik dari hazman aka species1980 ..HAZMAN vs FOOD ( McD CHICKEN FOLDOVER + DOUBLE CHICKEN McDELUXE )My Profile

  6. ..tengok lama-lama, terasa mau makan pulak.
    Jom terjah post menarik dari iAwani ..Baca Buku Panduan Samsung Galaxy S3 Secara OnlineMy Profile

  7. Dah tengok pun rase terliur…lapar tiba2 je rase…ha3

  8. puluh pansuh lagi sedap kak jie..nak try ???
    Jom terjah post menarik dari ishak ..Nokia Lumia 610 Sudah Dijual Dengan Harga menarikMy Profile

  9. izwanyusof says:

    pulut durian,pulut mangga dah try.. panas badan balik kampus.. kitorang ada program kat sane.. balik2 sume demam gara2 pulut.. ๐Ÿ˜†
    Jom terjah post menarik dari izwanyusof ..Kenali Fasa Hidup Pelajar First Year Hingga Final Year Di KampusMy Profile

  10. Jauh betul Homestay.. dari Kedah sampai Pdng Besar.
    Dalam 3 pulut , terliur sekali tengok pulut durian tu.hehe
    Jom terjah post menarik dari Old-Trafford ..Keputusan Liga Perdana Inggeris (EPL) 13 Mei 2012My Profile

  11. Saya lebih suka Pulut Mangga berbanding pulut ayam !
    Jom terjah post menarik dari ProfHariz ..Lirik Aku Ditipu Lagi DataMy Profile

  12. shahrul bazli says:

    SMTI..:-)

  13. bagi peminat pulut macam saya ni apa pulut pun semuanya sedap belaka..
    walaupun hanya pulut dengan kicap pun memang menyelerakan..
    Jom terjah post menarik dari pipoq ..Bukan sehariMy Profile

  14. pulut ayam tak pernah rasa tapi pulut mangga memang sedap. dapat lagi mangga manis ranum.
    Jom terjah post menarik dari eiela ..Misi Menambah Berat BadanMy Profile

  15. Assalamualaikum,
    Pulut mangga…masih terkonang2 tak sempat belasah kat Bangkok dulu…bila balik makan sini, rasa macam tak puas, mungkin sebab mangga tak manis sangat kot. Kena pergi Perlis jugak ke baru puas hati?
    Jom terjah post menarik dari Anyss ..Kelantan Dapat Cuti Sempena Piala FA???My Profile

  16. Adeh kak ujie..saya tak jumpa lagi pulut mangga tu.. Memang teringin sangat..

  17. pulut dan mangga..pertama kali makan rumah pak sedara kat perlis..adeh tak boleh telan,tapi sedap…pulut ayam tu mmg tak pernah cuba.

  18. suka pulut kuning cicah kari.. lama tak makan woooo… hik3
    Jom terjah post menarik dari nurmisnan ..Mak oh Mak.. selamat hari MakMy Profile

  19. pulut mangga? err..
    Jom terjah post menarik dari ciknor ..WW #9 : TiomanMy Profile

  20. Semuanya berasaskan pulut harap tidak badan tidak merasa panas.

    • kongsi anak beranak tu………… semua jenis yang dijual kat kedai tu kami order

      nak merasa….jauh2 pergi , mestilah dapatkan pengalaman baru
      Jom terjah post menarik dari Kujie ..Terasa HatiMy Profile

  21. Ikhtiar Shah says:

    wah pulut mangga tu yg sodap tu.huhuhu
    Jom terjah post menarik dari Ikhtiar Shah ..Dugaan Orang BertunangMy Profile

  22. Kurakura says:

    saya orang perlis he3 slalu gak makan tanbah2 dengan mempelam harum manis he3
    Jom terjah post menarik dari Kurakura ..SEGMEN: JOM BERKENALAN BERSAMA BLOGGER!My Profile

  23. semudah itu says:

    saya suke makan pulot ,tapiii x bole bnyak sakit perot trus hehehe
    Jom terjah post menarik dari semudah itu ..SIFAT SESEORANG MENGIKUT JENIS DARAHMy Profile

  24. saya nak komen benda lain,tpai bila terbaca “Titiplah sebaris kata bukti kehadiranmu ….”

    terus larik idea nak komen.puitis sangat.hehe
    Jom terjah post menarik dari woot ..Sambut Hari Ibu โ€“ Haram Ke Tidak Sebenarnya ?My Profile

  25. Malangnya…

    Saya dah tak boleh makan pulut. Durian pun dah tak boleh sangat.

    Sedangkan ini merupakan favorite saya ๐Ÿ™‚
    Jom terjah post menarik dari Bro Framestone ..10 Sebab Kenapa Siti Qumariyah Perlu Memasak Untuk Bro FramestoneMy Profile

  26. yup memang keistimewaan negeri perlis pulut ayam dan bulan 5-6 pulut harumanis selamat mencuba
    Jom terjah post menarik dari azam ..Home Sweet Home #4 : Tanam RumputMy Profile

  27. pulut dgn mangga tue kak gie adoiiii mmg tak tahann tgok

  28. makin lapar perut tgk gambar makanan macam ni….hehe
    Jom terjah post menarik dari pinkbubblegumprincess ..Mancho ker macam tu? hek eleh…My Profile

  29. Assalam…
    Memang sedap…
    Kalau kempiskan beg duit kat wang kelian, lagi berbaloi-baloi murahnya…
    Tak bawak balik harum manis ka?
    la ni musim harum manis…
    Jom terjah post menarik dari iza ..Majlis Makan Malam Kelab Kilat TNB.My Profile

  30. aduiii memang nampak sedap lah… pulut ayam belum pernah makan yang biasa dengar pulut ikan masin dan pernah rasa, itu pun sedap….huhu jadi terliur ni…hehe

  31. saya tengah lapar ni kak jie..hehe

Trackbacks

  1. […] Saya pernah berada di sempadan Thailand dari 4 negeri yang bersempadan iaitu Bukit Kayu Hitam di Kedah, Pengkalan Hulu ( Betong ) di Perak, Rantau Panjang ( Golok ) di Kelantan dan Wang Kelian ( Satun ) di Perlis. Tempat yang paling murah di Rantau Panjang tetapi tempat yang paling best ย untuk membeli belah ialah di Padang Besar. […]

  2. Pulut Ayam Padang Besar | Hidup Biar Sedap. says:

    […] fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); NEGARAKU! Tutup Terus ke sumber Negaraku.My Media Social Ruangan Iklan? 468×60 – Email Kami! var _wau = _wau || []; […]

  3. […] show off belum berakhir. Tak ada apa sangat yang nak dikongsi sebenarnya selain dari keistimewaan Pulut Ayam Padang Besar . Saya cuma ingin merakamkan catatan kenangan kami di dalam blog […]