Sedili

image

Berbaloi selepas perjalanan lebih 12jam semalam… kami berada di perkampungan nelayan Kg Sedili Kechil.

Kami ada keluarga angkat disini sejak tahun 1989 melalui projek universiti ‘Desa Siswa’.  Hubungan anak dan keluarga angkat masih kekal hingga kini walaupun mak telah meninggal dunia tahun lepas.

p/s – kejap lagi nak ke laut

sent from my GT-i9300

About Kujie

Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerosakkan atau kehilangan yang dialami disebabkan oleh penggunaan maklumat di dalam laman ini. Jika anda memerlukan perkhidmatan nasihat yang khusus, sila dapatkan pakar bertauliah dan berpengetahuan di dalam bidang berkenaan.

Untuk biodata penuh boleh lihat di Biodata Kujie

Comments

  1. pemandangan yang sangat bagus dan menentramkan jiwa :)
    Jom terjah post menarik dari Jefry ..Cara Penanganan dan Mengatasi Masalah Limbah SampahMy Profile

  2. cantiknya gambar.. seronok nya jadi kak jie, jln2.. hehe
    Jom terjah post menarik dari fiezaradzi ..Dunia Tanpa SempadanMy Profile

  3. perkampunga sedeli memang cantik, lagi2 di tepi selat Johor itu. airnya tenang. sesuai untuk mencari duyung dan dugong.. ahaks.. hehehe
    Jom terjah post menarik dari maza ..Kena Qisas Demi Langsai HutangMy Profile

  4. Subhanallah. Ukhwah terus berkembang dan kekal segar. Moga2 terus kekal…ameen.

    Sedili, nak kena jenguk jugak sekali ni…ermm

    p.s. terima kasih Kak Jie berkongsi gambar =)
    Jom terjah post menarik dari hafizmd ..Perlu ke Sapu Dahi Selepas Salam?My Profile

  5. Teringat zaman muda masa tengah gila mancing

    Ikan, udang, ketam, belangkas semua ada hehe.

  6. ada juga nama “sedili” ye..pelik benar.
    Jom terjah post menarik dari jobdirumah review ..Jobdirumah – Mengapa saya pilih Jobdirumah?My Profile

  7. syaifuddin alias says:

    cantik gambarnya .. walaupun guna iphone5 :)
    Jom terjah post menarik dari syaifuddin alias ..Terkini : Gambar Dan Video PSY Di PenangMy Profile

  8. kak jie punya rank dalam instant place mesti dah high kan..hehehe..punya jauh..anik kapal 24 jam je kot..kekeke
    Jom terjah post menarik dari Sharafie ..Kisah Seram Misteri Puaka Rumah Sewa Seremban 2My Profile

  9. wah best. gambar ni kak jie ambik guna iPhone 5 ye? apa nama apps ni ye?
    Jom terjah post menarik dari azrijohan ..Cendol – Makan Atau Minum?My Profile

  10. Senangnya bisa bercuti di tempat sebagus ini…sementara menghilangkan hiruk pikuk kehidupan kota dan menikmati kesunyian dan ketenangan sedili
    Jom terjah post menarik dari Blog Keperawatan ..Proses Kelahiran BayiMy Profile

  11. cuti-cuti macam ni seronok cari tempat yang boleh tenangkan fikiran.
    Jom terjah post menarik dari hafizrahim ..Redakan Selsema BayiMy Profile

  12. first time dengar nama tempat ni.. :)
    Jom terjah post menarik dari Aya ..10 Blog Malaysia Popular 2013My Profile

  13. bestnya naik perahu ke laut..mancing ke ?
    Jom terjah post menarik dari pipoq ..Sehari di kampungMy Profile

  14. Sedili yang tenang.. Saya orang Johor juga :)

  15. Moga bergembira bersama keluarga angkat.
    Jom terjah post menarik dari Izzat Aziz ..PadasMy Profile

  16. sedili tempat kaki pancing
    Jom terjah post menarik dari hairulafiz ..Selamat Tahun Baru Cina 2013My Profile

  17. bez duk pedalaman..dpt release tensen dr kesibukan bandar
    Jom terjah post menarik dari Katak Comel ..7 GAMBAR NORA DANISH DAN MONYETMy Profile

  18. hati2 ke laut ye kak jie..tangkap ikan byk2
    Jom terjah post menarik dari MK Kimi ..Terima Kasih Hasrulhassan.comMy Profile

  19. hubungan silaturahim masih lagi kuat… selamta bercuti akak….
    Jom terjah post menarik dari Wan Fauzi ..Hukum Menyambut Valentine`s DayMy Profile

  20. Kg Sedili Kechil. Seronok bisa bercuti disini… jauh dari hirup pikuk keramaian dan bebas dari polusi.
    Jom terjah post menarik dari Bang Iwan ..MISTERI CIPULARANGMy Profile

  21. Makcik !!, aizat nak ikut !!
    Jom terjah post menarik dari zaatboy ..Doa waktu pagiMy Profile

  22. Aiman Aziz says:

    Pegi ke laut jangan lupa berenang kat dasar laut.. Tengok keindahan laut yaaa .. Haha
    Jom terjah post menarik dari Aiman Aziz ..Jelly membunuhku :OMy Profile

  23. Pernah sekali sampai ke sini membawa diri heeee
    Jom terjah post menarik dari Denaihati ..Blogger semakin terkenal selepas #SBB2013My Profile

  24. Pemandangan yang damai. :-)
    Jom terjah post menarik dari akubiomed ..Wireless Trigger Yongnuo RF 603C tertunailah hasrat di hatiMy Profile

  25. kalaut nak menjala ke cik jie?hehe..selamat bercuti
    Jom terjah post menarik dari afif ..Segmen:Blog Pilihan FebruariMy Profile